Het probleem met de luchtkwaliteit in de hoofdstad blijft actueel. Ondanks maatregelen van de gemeente worden de veiligheidslimieten nog steeds ruim overschreden. De gemeente heeft besloten om de scholen in Bangkok te sluiten.

Op tien meetpunten in de stad werd gisteren een gemiddelde concentratie van 65 microgram PM 2,5 fijnstofdeeltjes gemeten. Dat is boven de door Thailand gehanteerde veiligheidslimiet van 50 microgram (de WHO zegt dat 25 microgram de veiligheidslimiet voor mensen is). De hoogste meting kwam van het meetpunt aan de Kanchanaphisek Road (Bang Kunthian) waar om 18.00 uur de concentratie fijnstof 102 microgram was.

De gemeente Bangkok heeft gisterenmiddag besloten om alle 437 gemeentescholen te sluiten. Die blijven tot en met morgen dicht. Het ministerie van Onderwijs heeft gisteren de opdracht gegeven om ook de overheids-, particuliere scholen en beroepsopleidingen in de hoofdstad te sluiten.

Universiteiten mogen open blijven maar het ministerie heeft gevraagd geen colleges te geven. Enkele grote universiteiten, zoals Chulalongkorn en Thammasat, hebben hun colleges tot met morgen geannuleerd.

Het ministerie blijft de situatie monitoren, indien noodzakelijk worden de sluitingen volgende week verlengd.

9 reacties op “Scholen in Bangkok dicht vanwege smog en fijnstof”

 1. Bert zegt op

  De gemeente dweilt met de kraan open, echte maatregelen blijven uit en ze bidden met z’n allen dat het maar snel gaat regenen en waaien.

 2. Johan van Iperen zegt op

  Wat een onzinnige actie.Ze moeten wat doen om de voertuigen schoner te maken
  door bijvoorbeeld katalysoren te installeren en of meer openbaar vervoer te stimuleren.

 3. Roger zegt op

  Sluit de scholen, en wat doen kinderen dan? Buiten spelen. Wat een brilliant idee.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Roger, kinderen spelen al lang niet meer buiten. Dat deden wij in de vorige eeuw. Nu zitten ze de hele dag binnen te gamen, te chatten enz..

 4. Hendrik zegt op

  Er valt aan de bovenstaande schrijver weinig toe te voegen, het is en blíjft achter de feiten aanhollen. Ik denk dat de meeste mensen weinig of niets geeft om de natuur of leefbaarhoud in zijn land.

 5. Rembrand zegt op

  Het zijn een stelletje smeerpoetsen hier, totaal niet duurzaam, veel plasticgebruik, slecht in afvalscheiding (lees flikker het maar ergens neer), opgevoerde diesels, 2taktjes, brommertjes, vervuilende industrie, etc. Totaal geen normbesef op mileugebied, het interreseert ze geen reet. Dan moet je nu dus op de blaren zitten. Goed dat het gebeurt. Misschien gaan de ogen een keer open.

  • Als je 330 baht per dag verdient, dan ben je niet bezig met het milieu maar met overleven. Dat lijkt mij niet zo vreemd.

   • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

    Inderdaad Peter,

    Lijkt me ook dat je dan andere prioriteiten hebt dan een, pakweg een plastiek zakje dat ze al dan niet geven bij de 7-11.

    Hij weet toch dat daklozen in Nederland ook in de goot scheiten en een plastiek zakje gebruiken om hun spulletjes bij elkaar te houden.

    Zulke reacties… Zo eenvoudig… Simpel ook vanuit een luxepositie

    .
    .

 6. Rembrand zegt op

  Ik verblijf hier regelmatig en zie het vaak. Ik was laatst aan het eten bij een restaurant aan zee. De eigenaar himself was aan het stukadoren, cement aanvullen met een paar flesjes water. Hij is klaar en gooit de flesjes achteloos zonder blikken of blozen over een muur de zee in. Kan je zeggen in Nederland wordt ook afval gedumpt vanuit autos, dat wordt dan tenminste nog opgeruimd. Het hotel waar ik was, was het strand schoon en 200 meter verderop lag een berg plastic, aangespoeld vanuit zee.

  Begin me aub niet over 330 bath en zwervers in de NL. Zeiligheidstherapie en slechte vergelijking. Heb dit met mijn familie hier beproken en ze beamen het compleet, het is een mentaliteitskwestie op hoog en laag niveau en ze geven zelf ook gewoon toe dat het merendeel smeerpoetsen zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website