Tijdens een interview in Bangkok werd de afvallige generaal en adviseur van de Roodhemden, Seh Daeng in zijn hoofd geschoten.

De schokkende beelden tonen een zwaar gewonde Seh Daeng die op de grond ligt in zijn camouflagepak. Bewakers en roodhemden proberen hem te verplaatsen en schreeuwen om hulp. Tom Fuller van de International Herald Tribune, vertelde CNN dat hij Seh interviewde op het moment van de schietpartij.

Getuigen verklaarden het schot leek te komen van een dak uit een hoek van Bangkok Lumpini Park, waar op dat moment veel demonstranten waren.

Het is niet duidelijk of militairen of de regering van Thailand opdracht heeft gegeven om Seh Deang neer te schieten. Wel heeft de regering eerder bekend gemaakt dat er geschoten zou worden op wat zij noemen, gewapende terroristen.

De muitende Thaise generaal Seh, wiens volledige naam generaal-majoor Kattiya Sawasdipolis is, staat bekend als de ‘meest radicale, Redshirt leider, aldus CNN’s Dan Rivers. Veel, meer gematigde Redshirtleiders die voorstander waren van een vreedzaam protest, namen afstand van de ideeën van Seh.

Er zijn vanavond diverse explosies en schoten gehoord in de buurt van de protestlocaties in Bangkok. Volgens getuigen kwamen de explosies vlak nadat Seh was neergeschoten,. Het is niet duidelijk of de explosie, uit vergelding voor de schietpartij, door de Roodhemden zijn veroorzaakt

 

.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website