Het terrein bij de Grand Palace waar rouwenden Thai zich verzamelen gaat voortaan van 21.00 tot 4.00 uur dicht. Deze maatregels is noodzakelijk omdat vuilnismannen het terrein moeten kunnen schoonmaken. Daarnaast wil de overheid daklozen weren die er willen overnachten.

Het lijkt er op dat in plaats van de afgesproken 10.000 bezoekers en nu dagelijks 30.000 personen toegelaten kunnen worden in de Dusit Maha Prasart Throne Hall waar de urn met het lichaam van de koning staat. Voorwaarde is wel dat men netjes in de rij blijft staan. Ouderen en gehandicapten krijgen een aparte rij.

Minister Suwaphan, zegt dat ook gesproken is over de situatie vanaf 1 november, dan is het paleis weer open voor toeristen. Het ministerie van Toerisme gaat de toerismesector informeren over transport en andere relevante zaken.

Bezoekers uit het land die naar Bangkok komen voor een laatste groet aan de koning, wordt geadviseerd te overnachten in een van de centra die de gemeente daarvoor heeft geopend.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website