Het unieke Khao Sam Roi Yot moeras in Prachuap Khiri Khan staat helemaal droog, zegt Rungrot Atsawakuntharin, hoofd van het nationale park. Het moeras is bijzonder vanwege de vele lotussen en het wordt bevolkt door duizenden trekvogels.

Normaal gesproken is er voldoende wateraanvoer door de vele kreken en de Tenasserim berg. Het water zou drie tot vier meter diep moeten zijn, maar het heeft al jaren niet meer geregend in het gebied.

Het moeras is een erkende plaats van internationaal belang, volgens de Ramsar Convention. Volgens Rungrot komt de erkenning niet in gevaar, want de droogte heeft een natuurlijke oorzaak en geen menselijke. Hij maakt zich wel zorgen over de gevolgen voor het ecosysteem van het moeras. De waterplanten en lotussen met roze en witte kleuren zijn verdwenen, vogels hebben moeite om voedsel te vinden en blijven ook weg.

De bewoners van het gebied klagen sten en been omdat de toeristen wegblijven.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website