Een Russisch echtpaar zegt op Koh Phangan te zijn opgelicht en bestolen door een politieagent en vier kompanen. Ze beschuldigden de Russen van drugsbezit en persten hen onder bedreiging, geld af.

Het echtpaar had dinsdagavond een nachtzaak op Rin Beach bezocht. Ze werden aangesproken door twee mannen die drugs wilde verkopen. Het echtpaar ging daar niet op in. De mannen liepen met het echtpaar mee naar een taxi. Toen er nog drie mannen bijkwamen die beweerden politieagent te zijn. Ze werden geboeid en bevolen in de taxi te stappen. De daders eisten geld voor hun vrijlating.

Toen de vrouw zei dat ze geen geld bij zich hadden, stompte een van de mannen haar in het gezicht. Ze stalen haar iPhone en andere kostbaarheden, in totaal ter waarde van 30.000 baht. Nadat ze achtergelaten waren, kregen ze hulp van omstanders die hen naar het politiebureau brachten om aangifte doen.

De politie heeft alle verdachten geïdentificeerd, waaronder een agent van het politiebureau Koh Phangan. De rechtbank gaf woensdag toestemming voor hun arrestatie. Drie verdachten meldden zich vrijwillig bij de politie.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Russisch echtpaar afgeperst door corrupte agent”

 1. jan zegt op

  Tja…en wat nu…geven ze die corrupte agent dan een “inactive post” zoals er al duizenden zijn?…

  • Ton zegt op

   Ja, en dan zoals deze week in de krant gelezen: een agent wordt na afpersing overgeplaatst naar een andere post, vraagt op zijn nieuwe post 10 dagen vakantie aan en gaat daarna direct weer naar zijn “oude” plaats om aldaar met zijn vrienden het criminele werk te hervatten. Een ondernemend typje.

 2. John zegt op

  Dit is nu precies wat Rene en Claudia bedoelen met hun ingezonden brieven. Het kan natuurlijk overal gebeuren, maar het gebeurt wel allemaal erg veel in Thailand.

 3. René zegt op

  Tja,een ander voorbeeldje….
  Tijdens de Fool Moon Party’s op Koh Phangan wordt er behalve alcohol ook drugs gebruikt.
  Politieagenten weten de gebruikers er feilloos tussenuit te halen, dankzij hun dealers.
  Opgesloten in de politiecel worden ze voor de keuze gesteld, gevangenisstraf of afkoop van vervolging
  voor prijsjes va 100.000 bahtjes.
  Niemand die protesteert of iets op facebook zal zetten, ze zijn immers schuldig, toch ?

 4. chris zegt op

  Een van de dingen die Singapore heeft gedaan om corruptie te betrijden is het verdubbelen van het salaris van politiemensen. dat was overigens niet het enige want alleen het verhogen van salarissen helpt niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website