De rouwperiode van 30 dagen in Thailand is gisteren ten einde gekomen. Desondanks werd Loy Krathong niet uitbundig gevierd. In verband met het overlijden van Koning Bhumibol was er geen vuurwerk, muziek en evenementen.

Bij het Grand Palace waren er daarom ook geen activiteiten georganiseerd. Er werden wel krathongs te water gelaten die opgedragen werden aan de overleden koning.

Ook op andere plaatsen waar doorgaans Loy Krathong uitbundig wordt gevierd, bleef het feest ingetogen en sober. In Chiang Mai stond het Yi Peng festival met hete luchtballonnen in het teken van de koning.

Einde van rouwperiode

Nu de rouwperiode ten einde is. Mag het uitgaansleven weer op volle toeren draaien. De regering heeft laten weten dat Kerstmis en Nieuwjaar gevierd kunnen worden in afgezwakte vorm.

Radio en TV mogen weer de normale programmering hervatten, maar tot 20 november moet men wel selectief zijn: aanstootgevende programma’s niet toegestaan.

Niet alle zenders gaan weer terug naar de gebruikelijke uitzendingen, Channel 3 hervat nog niet alle programma’s. Channel 8 laat weten pas op 21 november weer normaal te gaan uitzenden.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Rouwperiode ten einde maar Loy Krathong gepast gevierd”

  1. Sonny zegt op

    Ikzelf ben de laatste paar jaren in Pattaya vanwege het gigantische vuurwerk. Heb nu gehoord dat dit er dit jaar niet gaat komen, evenals de viering in Bangkok sober zal zijn, weet iemand hier meer over? En is het definitief of kunnen de genomen beslissingen ook nog teruggedraaid worden, want het blijft tenslotte Thailand… Ik hoop dat TB ons de komende tijd hierover informeert.

  2. rob zegt op

    Het vuurwerk in Pattaya gaat helaas niet door , volgens de laatste info die ik van mijn onwettige eega ter plekke heb vernomen, wat jammer is want meestal ben ik omstreeks die tijd ook in Pattaya. Nou, ja volgend jaar dan maar weer.

  3. lung addie zegt op

    Hier, in Chuphon, werd Loy Khratong, als naar jaarlijkse gewoonte beleefd. Het was wel op een gepaste, sobere manier. Geen muziek of andere feestelijke bedoeningen. De mensen brachten gewoon hun Khratong naar de rivier en lieten die drijven ….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website