Na iets meer dan een periode van een jaar is gisteren om 24.00 uur de rouwperiode voor Rama IX, wijlen koning Bhumibol, geëindigd.

Zaterdag heeft koning Vajiralongkorn in de Dusit Maha Prasat Throne Hall van het Grand Palace, eer betoond aan de stoffelijke overschotten van voormalige koningen en koning Bhumibol.

Zondag volgde de laatste ceremonie. De gouden urn met het stoffelijk overschot van Bhumibol ging daarna naar de Chakri Maha Prasat Throne Hall in het Grand Palace. De as is verhuist naar Wat Bowonniwet Vihara en Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram.

De as van Bhumibol werd door soldaten te paard van het 29-ste Cavalerie Bataljon naar de tempels gebracht. Aan het hoofd van de processie, reed prinses Sirivannavari mee. Zij is een amazone die Thailand heeft vertegenwoordigd op paarden sporttoernooien.

In Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram heeft de Supreme Patriarch, tevens abt van de tempel, een ceremonie met dertig monniken geleid. De ceremonie werd bijgewoond door vijfhonderd gasten.

Zondag om middernacht eindigde de rouwperiode van ruim een jaar voor koning Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej, die op 13 oktober 2016 op 88-jarige leeftijd overleed in het Siriraj Hospital in Bangkok. Bhumibol was de langst regerende vorst ter wereld.

Thailand heeft hiermee het tijdperk Rama IX afgesloten.

Bron: Bangkok Post – Foto boven: Koning Vajiralongkorn en prinses Sirindhorn brachten zondagmiddag de twee urnen met de as van koning Bhumibol naar Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram en Wat Bowon Niwet Vihara.

2 reacties op “Rouwperiode voor Bhumibol gisternacht geëindigd”

 1. Christina zegt op

  Het was indruk wekkend om te zien. In Holland weinig te zien in het nieuws gelukkig konden we het volgen via live stream. Miste alleen koningin Sirikit misschien een broze gezondheid om het laatste afscheid van haar man mee te maken je hoorde niets hierover in alle berichten.

  • Bert Schimmel zegt op

   De laatste keer dat Koningin Sirikit in het openbaar verscheen was toen het stoffelijk overschot van de Koning werd overgebracht van het ziekenhuis naar het Royal Palace. Ze zat toen in de minibus.
   Een paar maanden na de dood van de Koning is ze opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige longontsteking, daarna zijn er, voor zo ver ik weet, geen berichten over haar gezondheidstoestand verstrekt.
   Een paar jaar geleden werd ze ook getroffen door een hersenbloeding. wat de gevolgen daarvan zijn is ook niet bekend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website