(John And Penny / Shutterstock.com)

In Thailand is er een rel ontstaan om een maaltijdbezorger die een berichtje naar een klant heeft gestuurd met de tekst “Als jij je eten komt ophalen, draag dan een beha. Ik voel me niet op mijn gemak als je er geen draagt.”

De dame in kwestie was zo boos dat zij een screenshot van het bericht op Facebook plaatste en daarna ging het bericht viral.

De maaltijdbezorger kreeg veel kritiek van met name vrouwen, die dergelijke seksistische berichten niet op prijs stellen. “Of een vrouw ervoor kiest om een ​​beha te dragen of niet, dat is haar persoonlijke recht. Het betekent niet dat iemand haar kan lastigvallen of vernederen”, schreef iemand.

De veelal mannelijke maaltijdbezorgers hebben een ander mening. Verschillende bezorgers deelden hun ervaringen en sommigen denken dat deze vrouwen opzettelijk geen ondergoed droegen om hen te verleiden. Ze zeiden dat het misschien acceptabel is om naar het buitenland zonder bh te gaan, maar dat dit niet het geval is in Thailand, waar veel seksuele misdrijven voorkomen. Ze riepen vrouwen op om zich beter te beschermen tegen seksueel geweld door zich niet uitdagend te kleden.

Het bedrijf waar de maaltijdbezorger voor werkt heeft zijn verontschuldiging aangeboden en beloofd de zaak te onderzoeken en de rijder in kwestie te straffen.

Criminologen, vrouwenrechtenactivisten en ambtenaren laten in Bangkok Post weten dat bedrijven die maaltijden bezorgen hun werknemers beter moeten screenen om dergelijke incidenten te voorkomen. Krisanaphong Poothakool, universitair hoofddocent criminologie van de Rangsit University, zei dat bedrijven het gedrag van potentiële werknemers moeten onderzoeken voordat ze hen in dienst nemen.

Supensri Puengkoksung, een kinder- en vrouwenrechtenactiviste en directeur van de Social Equality Promotion Foundation, zegt dat de mentaliteit van de bezorgers de oorzaak van seksuele intimidatie in de Thaise samenleving weerspiegelt. “De houding ten opzichte van seks tussen de geslachten in de samenleving blijft ongelijk. Vooral omdat veel mannen nooit is geleerd om respectvol te zijn in het uiten van hun mening als het gaat om seks. De verontschuldiging van de werkgever van de bezorger is niet genoeg, de bezorger moet op gepaste wijze worden gestraft om andere bezorgers ervan te weerhouden zich ongepast tegen vrouwelijk klanten te gedragen, zowel direct als indirect. Het bedrijf zou zijn werknemers moeten trainen om zich beter te gedragen.”

RTP woordvoerder Kissana Pathanacharoen zegt dat bezorgers die schuldig worden bevonden aan seksueel intimidatie van klanten een maand gevangenisstraf en/of een boete van 10.000 baht kunnen krijgen. Bezorgers die obscene foto’s van klanten op sociale media delen, riskeren vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 baht. Hij roept klanten op die te maken hebben gehad met seksuele intimidatie, om direct aangifte te doen bij de politie.

Jintana Chanbumrung, directeur-generaal van het Department of Women’s Affairs and Family Development, zegt dat ze een brief heeft gestuurd om bedrijven aan te sporen het gedrag van haar werknemers beter te screenen.

Bron: Bangkok Post

42 reacties op “Rel in Thailand om maaltijdbezorger die wil dat zijn klant een BH draagt”

 1. Daniel VL zegt op

  Geef de opdracht door aan een collega die er geen last van heeft of het graag wil doen eventueel na toelating van verantwoordelijke.

 2. Han zegt op

  Direct ontslaan die knaap, de volgende wil dat ze een burka gaan dragen, belachelijk.

 3. william zegt op

  Absoluut ongeoorloofd van deze maaltijdbezorger, direct ontslaan.
  Vertoond een “dierlijk” gedrag, totaal geen respect tegenover vrouwen.

 4. Jay zegt op

  Die jongen heeft alleen gezegd dat hij zich ongemakkelijk voelt in die situatie, Dat kan ik wel begrijpen.Hij raakt er als gezonde jonge jongen vermoedelijk opgewonden van. Gewoon een eerlijke nette jongen.Hij vernederd niemand met zijn vraag. Probeer er met hem erover te praten en ga hem niet meteen op zijn huid zitten.

  Is ook geen sexuele intimidatie.

  Begrijp niet dat de dame er boos over wordt en zijn werkgever zijn verontschulfigingen aanbiedt.

  Wordt onnodig hoog gespeeld.

  De opmerking van Han om de jonge meteen te ontslaan is buiten alle proporties en slaat nergens op..

  • FrankyR zegt op

   Beste Jay,

   Met of zonder BH… Vroom gekleed of in bikini.. Als de dame in kwestie er appetijtelijk genoeg uit ziet, zal menig man opgewonden geraken.

   Het sleutelwoord is echter nog steeds, “eigen verantwoordelijkheid”…

   Ik heb ook ooit in een dergelijk situatie verkeerd. De dame hoefde niet voor mij te vrezen, want ik doe niemand kwaad.

   Eigen verantwoordelijkheid…

  • Han zegt op

   Ik kan je de verzekering geven dat er heel veel dames zonder bh op straat lopen, moeten die dan allemaal rekening met zijn “gevoeligheid” gaan houden?
   Taliban geven ook kledingvoorschriften aan dames, dat zal dan ook geen probleem voor jou zijn neem ik aan.

   • RonnyLatYa zegt op

    Misschien miste ze wel meer dan een BH en vraagt hij enkel om dan toch minstens een BH aan te doen als ze het eten ontvangt

  • Ricky zegt op

   Je hebt gelijk. Men spreek over rechten van de vrouw, maar waar zijn de gelijke rechten van de man.
   Ik ben zelf vrouw en vind dat een man net zoveel recht heeft om aan te geven als hij zich ongemakkelijk voelt als een vrouw. De bezorger in kwestie heeft misschien een onhandig bericht verstuurd, maar hij mag wel aangeven dat hij zich ongemakkelijk voelt in zo’n situatie en dan kan er een oplossing gezocht worden.

 5. Skippy zegt op

  Hoort het verhaal van 2 kanten te horen! Als de dame in kwestie half maakt open doet, heeft de bezorger misschien wel gelijk! Wie weet 5 keer per week zo….

 6. FrankyR zegt op

  Rare manier om de vrouw, die toch slachtoffer van seksuele intimidatie/geweld zal zijn, de schuld aan te wrijven.

  Het is nog altijd de man in kwestie die dan al niet over gaat op crimineel gedrag.

  Al staat er een vrouw naakt voor je neus, het is dan nog geen ’trigger’ om haar dan maar te verkrachten?!

  Blijkbaar is eigen verantwoordelijkheid een lastig dingetje voor deze onvolwassen knaap!

  • Rob V. zegt op

   Er zijn wel meer mafketels die de schuld bij de vrouw leggen. Zo zei MP generaal Prayuth eens dat “vrouwen in uitdagende kleding als snoepjes zijn” (unwrapped candy). Er zijn dus helaas kerels die met het kleine hoofdje denken… Misschien dat wat open gesprekken in de klas over seksualiteit en respect daar iets aan zou kunnen doen, samen met wat lessen in kritisch denken en debatteren.

  • Erik zegt op

   Als je als jongeman zoiets appt aan een mevrouw dan is er eerder iets gebeurd. Dan heeft ze mogelijk in een onaantrekkelijke of onaanvaardbare pose voor hem gestaan met de catalogus helemaal open. Weten wij veel hoe jong die knaap is, en hoe die dame er uit ziet: een Miss Thailand of een oude rimpelig vel? Dan is ZIJ de aanstootgeefster en niet HIJ.

   Mensen oordelen te snel zonder de achtergronden te kennen. Ontsla hem, kruisig hem, en dan valt de boerka ook nog even.

   Ik val Rob V bij en doe er iets bij. Kleed die bezorgers in een oranje pij. Eer dat de dame er achter komt dat hij geen monnik is dan is ie al lang weer weg…

   Een storm in een glas water. Meer niet.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Wat mij betreft geeft die bezorger gewoon aan dat hij zich ongemakkelijk voelt. Hij is gewoon eerlijk en heeft toch niemand lastig gevallen.
  Hij wordt dan direct maar neergezet als een iemand die vrouwen intimideert en vernedert, men beter moet screenen bij de aanwerving, vrouwen worden opgeroepen als ze seksuele geïntimideerd worden door zulke bezorgers, boetes, gevangenisstraffen, werknemer straffen, direct ontslaan, dierlijke gedrag, geen ‘trigger’ om haar dan maar te verkrachten,… man, man, man.

  Maar nergens lees ik ook dat iemand de klacht van de bezorger ernstig neemt of waar hij daarmee terecht kan, of dat de klant zich ook respectvol naar de koeriers moet gedragen, etc…
  Misschien heeft hij dit al bij zijn bedrijf meerdere keren aangekaart en is dit een reactie om uiteindelijk toch gehoor te vinden.

  Dat verhaal zal inderdaad wel 2 kanten hebben.

  Trouwens als ik ze, en dan zal ik het maar genderneutraal houden, soms zie rondlopen in tempels, winkelcentra, restaurants, etc. denkende dat dit allemaal ook een onderdeel van het strand is.
  Als ik ze daar al halfnaakt zie rondlopen of zie eten, dan kan ik me wel iets voorstellen wat het moet zijn als ze hun eigen deur openen voor een bezorger en bezorgers zich dan wel eens ongemakkelijk kunnen voelen met wat ze daar in die deuropening zien staat. En dan heb ik het niet zozeer over verschijningen waarvan ze mogelijk opgewonden zouden geraken… al weet je iemands voorkeur nooit natuurlijk.

  • Rob V. zegt op

   Beste Ronny, ik denk niet dat de mensen vallen over het feit dat hij zich ongemakkelijk voelde, maar over zijn verzoek aan haar om een BH aan te trekken. Dat is niet echt gepast, het is nou niet dat ze naakt of zo goed als naakt de deur open deed… Dat meneer het er moeilijk heeft dat bij ziet dat de klant thuis geen beha draagt onder haar shirt is toch echt zijn probleem…

   Oh, even gekeken wat hij precies zei in het Thai, volgens Khaosod was dat: “ลูกค้าครับ ออกมารับของกรุณาใส่ยกทรงด้วยครับ ใจคอไม่ดีเลย”, Loek-khaa khrap, ohk maa rap khong karoenaa sai yok-song doewaj khrap. tjai-khoh mai die leuy. Vertaling: “Beste klant, wanneer u/je naar buiten komt doe dan aub een beha aan, ik voel me nogal ongemakkelijk”. Dat is op zich netjes geformuleerd maar toch een ongepast als ze gewoon kleren aan had. Waarom zou je thuis een beha (moeten) dragen als je even de deur open en weer dicht doet?

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat is het nu net. Je kent het ganse verhaal niet en wat er misschien aan vooraf is gegaan.
    Net als vele ga je verder op wat in die krant en sociale media staat en vervolgens wordt de schuld al meteen bij die bezorger gelegd.
    Ik kan me ook niet voorstellen dat het enkel was omdat iemand geen BH draagt.

    “Het is nou niet dat ze naakt of zo goed als naakt de deur open deed…” zeg je
    Kan je dat eruit opmaken? Misschien presenteerde ze zich op een zodanige manier dat hij vroeg om dan toch minstens een BH te dragen en zoals je zegt doet hij dat netjes geformuleerd.

    Om hem dan maar ineens ook voor te stellen als verkrachter en iemand die vrouwen intimideert en vernedert…

    • RonnyLatYa zegt op

     En ik zal er maar meteen aan toevoegen voor Tino het doet.

     In een nog niet zo ver verleden droegen vrouwen geen BH’s in Thailand en was het bovenlichaam volledig ontbloot.

     • Tino Kuis zegt op

      5555 Je bent me net een uurtje voor, geachte Jonny!

      Gelukkig is Thailand nu een beschaafde natie en moeten vrouwen bh’s dragen. Tenslotte doen alle vrouwen in het Westen dat ook. (sarcasme)

      Overigens zie je in veel Thaise tempels, vooral in de Isaan, nog muurschilderingen met blote borsten vrouwen, soms als vruchten hangend aan een boom (Nariphon). Schandalig!

      Trouwens, in de beroemde Phumin tempel in Nan zag ik eens een aap met een prachtige erectie op een muurschildering! Vroegere Europese reizigers naar Siam zeiden al dat de Siamezen seks verslaafd waren!

    • Rob V. zegt op

     We weten inderdaad de exacte omstandigheden niet. Wel weet ik dat er best behoorlijk wat vrouwen zijn die geen beha dragen. Kan me dus goed voorstellen dat deze dame gewoon een shirt aan had, lekker makkelijk zo thuis. Ik weet ook dat er mannen zijn die het ontbreken van een beha ongepast vinden, omdat je dan soms de vorm of tepels door de stof van een shirt heen kunt zien. Dat scenario (vrouw met shirt, geen beha er onder aan) ligt hier het meest voor de hand, waarbij misschien wel, misschien niet contouren zichtbaar zijn. Dat iemand dat ongepast acht kan bij inkomen. Prima dat hij aangeeft zich niet senang te voelen. Dat hij verzoekt een beha aan te trekken is wat dit alles wat ongelukkig maakt. Wat en of een gepaste oplossing zou kunnen zijn, daar missen we gewoon de informatie voor en is eigenlijk totaal niet aan ons. Ik hoop dat klant en werknemer er samen uit komen, of dat de werkgever een oplossing weet waar iedereen content mee is. De roep om ontslag gaat mij zeker te ver.

     NB: ook ik moest denken aan de traditionele dracht zoals die pak-m-beet 100 jaar geleden nog te zien was, man en vrouw met bloot of grotendeels bloot bovenlijf. 🙂 Dat witneuzen die traditie soms nieuw leven inblazen is dan vaak weer wat minder vrij voor het oog… 555 Vandaag te dag zit zo goed als niemand daar op te wachten.

     Oh de reacties van andere vrouwen gaven ook een goed inkijkje in omgangsvormen en signalen (mis-) interpreteren, bijvoorbeeld “dat ik naar je glimlach betekent nog niet dat ik met je flirt! Het is gewoon een manier van bedanken”.

     • Wellicht zijn er mannen op dit forum die met een ongelofelijke dikke pens, in een speedo zwembroek en zonder shirt over het strand lopen te paraderen en die het niet gewenst achten dat een vrouw geen BH draagt…. 😉

     • RonnyLatYa zegt op

      Voor mij hoeven vrouwen geen BH te dragen. Integendeel, algemeen vind ik persoonlijk een vrouw zonder BH er in vele gevallen zeer sexy voorkomen.

      Maar ik zal maar best uitijken met dergelijke seksistische berichten zeker.
      Voor ik het weet word ik ook neergezet als een iemand die vrouwen intimideert en vernedert, en moet mijn dierlijk gedachten gestraft worden 😉

 8. Danzig zegt op

  Dit is nieuws dat geen nieuws is en dat nooit zo breed uitgemeten had moeten worden in de media. Door nader in te gaan op de mogelijke voors en tegens van de door de bezorger geuite zorgen over de verschijning van de dame in kwestie, is de situatie uitgelopen op een voornamelijk door geslacht en/of politieke gezindheid bepaalde polemiek over een wel of niet aanwezig zijnde sprake van seksuele intimidatie, terwijl de mijns inziens door de voedselbezorger op gewezen kledingkeuze, of gebrek daaraan, wellicht ten grondslag lag aan een persoonlijk, onverwacht schrikmoment toen hij de dame bij het openen van de deur in een totaal onverwachte verschijning haar bestelling in ontvangst zag willen nemen. Er is hierbij toch vooral een wellicht door de dame wat brutaal opgevat doch van de jongen uitgaand vriendelijk bedoeld verzoek geweest of zij zich de volgende keer iets fatsoenlijker – bedenk, dit is Thailand, en hier zijn de normen aangaande lichaamsbedekking traditioneel anders dan in enkele landen waar men zich ten alle tijde in ongeacht welke kledingstukken meent en praktisch gezien ook mag te verwachten, te kunnen vertonen – zou kunnen kleden, conform de heersende norm. Dat lijkt mij verre van een poging tot seksuele intimidatie en heeft helaas tot deze opzienbarende ‘zaak’ geleid.

  • Sjaak S zegt op

   Ik ben het hier volledig mee eens.
   Zelfs ik, een man van 63, doe een hemd of t-shirt aan wanneer Kerry Express mij een pakje bezorgt. Ik ga niet met naakt bovenlijf in de tuin rondlopen wanneer er andere mensen aanwezig zijn. Ik vind dat gewoon onbeleefd t.o.v. die mensen.
   Mijn vrouw zou ook nooit zo gekleed iets aannemen. Dan stuurt ze liever mij als ze geen tijd zou hebben zich aan te kleden.
   Het is gewoon een kwestie van fatsoen.

 9. Han zegt op

  Toen ik een jaar of 12 was kreeg ik een vriendje wiens ouders en oudere zusters nudisten waren. Dus als ik wel eens bij hun sliep of hem smorgens vroeg kwam halen gebeurde het regelmatig dat er mensen geheel of gedeeltelijk naakt liepen. In het begin liep ik dan wel met rode wangen rond maar op een gegeven moment went het.
  Volgens sommigen hier had die familie zich aan moeten passen aan dat jochie dat geen nudist was vind ik volslagen belachelijk, net zo belachelijk als dat je je thuis om moet kleden om een pizza in ontvangst te nemen. Als er rare dingen waren gebeurd door die dame zou het bedrijf dat echt wel naar buiten hebben gebracht ter verdediging van hun bezorger.

  • RonnyLatYa zegt op

   “Als er rare dingen waren gebeurd door die dame zou het bedrijf dat echt wel naar buiten hebben gebracht ter verdediging van hun bezorger.”
   Dat geloof je toch zelf niet. Zulke bezorgers worden aanzien als verbruiksmateriaal en eruit gekegeld omwille wat een klant ook maar zegt. De waarheid is voor dat bedrijf echt niet belangrijk.

 10. peter zegt op

  Vlgs mijn vrouw is het in de Thaise cultuur niet geaccepteerd, alleen Thailand verandert.
  Was het ook niet zo, dat je als man niet met een ontbloot bovenlichaam door de straat in Thailand mocht lopen? Waarvoor je zelfs een bekeuring kon krijgen? Het verandert.
  Victoria secrets wilde geen lingerie shows meer doen, maar nu zie je vele “beroemdheden” posten op hun accounts in bikini’s , lingerie en wat dan niet meer. Natuurlijk gevolgd door volgers.
  Kom dat wel eens tegen bij Yahoo nieuws.
  Een jongen die er nu wat van zegt, wordt gelijk neer gesabeld. Belachelijk.

  • Han zegt op

   Gelukkig heb je een vrouw die je kan adviseren

  • FrankyR zegt op

   Die vrouw bevond zich in haar huis…maar moet zich aanpassen aan een man die in het beste geval binnen tien seconden weer weg is?

   Als men zich dat realiseert … Dan snap ik de verontwaardiging prima!

   Meneer had ook gewoon zijn werk kunnen doen en omdraaien.

 11. Gé Goedhart zegt op

  Die jongen kan gewoon de bestelling afgeven zich omdraaien en hand omhoog en gedag zeggen. Niks aan de hand en er later smakelijk om lachen met de andere bezorgers.

 12. Jacques zegt op

  Niet tegenstaande het feit dat een ieder recht heeft op een eigen mening is er de vraag of het wel altijd verstandig is om de mond te openen in iedere situatie. Het gaat om het respecteren dat we allemaal verschillend zijn. Zolang de gedraging niet strafbaar is, dient de betrokkene het fatsoen te hebben het te laten wat het is en in dit geval een verschil van mening omtrent kledingdracht. Het dubbele moraal is hier zeker aan de orde. Het verbaast mij nog dat de beste man geen klacht heeft ingediend tegen al die prostituees die veel meer tonen dan hun borsten. Misschien is een gesprekje met een psychiater een optie voor deze bezorger, anders dan hem te ontslaan. De grens tussen het toelaatbare is niet voor iedereen hetzelfde en er is niemand mee gediend als hij zich wel laat lijden door zijn gedachten. Overigens zijn er vele mensen op deze aardbol die met deze gevoelens rondlopen, kijk alleen eens naar Afghanistan, waar de vrouwen weer in het gareel worden gezet door de Taliban. Triest maar waar.

  • Sjaak S zegt op

   Sorry, maar deze vergelijking gaat nou werkelijk niet op. Alleen maar omdat er prostituees bestaan, moet daarmee beweerd worden dat hij zich dat moet realiseren en zich niet aanstellen? Ok, als je nou zou schrijven, dat hij naar bordelen gaat of naar strip-tenten, dan is dat wel terecht. Maar er werd in het verhaal niet geschreven dat hij zich daar normalerwijze ophoudt.

   In Thailand doe je dit niet. Je laat je tieten niet zien en je gaat niet half naakt over straat. Er zijn in Thailand heel wat andere waarden voor de normale burger dan in Nederland.
   Die man heeft niets anders gedaan dan zich beklaagd dat zij zonder bh liep. Nou, sorry, maar ik heb dat ook al vaker hier bij juist buitenlandse vrouwen gedacht. En of ze nou mooie borsten had of hangborsten, hier in Thailand dienen de dames hun attributen in te pakken.
   Wat deed hij nou verkeerd? Zou dit Iran of nu ook Afghanistan zijn dan had hij die vrouw een klap kunnen verkopen en zou hij ook nog eens gelijk krijgen. Dit keur ik weliswaar niet goed, maar dat is de waarde die daar heerst.
   Hier is het minder streng, maar nog we bevinden ons nog steeds in een land waar de normale burger heel wat preutser is dan wat je gewend bent in de bars waar veel toeristen komen.
   Hoewel ik ook graag vrouwelijk schoon zie, vind ik dat die vrouw verkeerd was en zij had daaraan moeten denken alvorens de deur te openen. Hallo…. we zijn in Thailand. Niet in Amsterdam.

   • Rob V. zegt op

    In Thailand doe je wat niet? Nergens valt uit af te leiden dat ze met ontbloot bovenlichaam de deur open deed, anders had hij vast wel geschreven “doe aub een shirt aan / doe niet naakt de deur open”. In Thailand, zowel als elders trekken niet alle vrouwen altijd een beha aan onder hun kleding. De ene vrouw draagt zo’n beha graag, de ander eigenlijk liever niet. Wat is er verkeerd of onfatsoenlijk aan het openen van de deur met een broek en shirt zonder beha? Wat deed zij nou verkeerd?

    • Sjaak S zegt op

     Natuurlijk was het duidelijk dat zij niet met ontbloot bovenlijf liep, maar ook mijn vrouw vond dat zij zich niet naar Thaise normen gedroeg. Wat jij en ik ervan vinden doet er gewoonweg niet toe. Je kunt in Thailand niet met Nederlandse normen meten. Jij mag dat wel in orde vinden en ik heb er persoonlijk ook geen probleem mee, maar in Thailand is het niet dragen van een BH ook niet de norm.
     Je moet je Nederlandse bril afzetten en door een Thaise kijken….

     • Ik vind het altijd grappig om te lezen dat de Thaise partner van een farang een soort orakel is, die de mening van heel Thailand weet en verkondigd….. De farang partner neemt dit ook voor de absolute waarheid aan. Net alsof ik weet wat de mening is van alle Nederlanders….
      Misschien ga ik er een keer iets over schrijven. De titel weet ik al: ‘Mijn Thaise vrouw zegt het, dus het is zo!’

      • Rob V. zegt op

       Zoveel Thai, zoveel opvattingen en gedragingen. Ik wil een onderzoek! Kunnen we niet namens Thailandblog een expeditie op zetten? Houden we een enquête en waren onderzoek naar de kledingkeuzes van de Thai? Beginnen we met vraag 1: heeft u een beha aan? 😉

      • Chris zegt op

       Er zijn – voor de leifhebbers – T-shirts met het opschrift:
       I don’t need Google, my wife knows everything.

       • Jacques zegt op

        Ik heb zo’n shirt en op gegoede dagen draag ik deze dan ook. Een beetje de draak steken met mijn Thaise vrouw. Ze is al over de zestig en vergeet ook wel eens haar bh om te doen en komt er dan achter als het te laat is. Soms niet en dan zeg ik er wat van, in de trend van Schat dat kan je beter niet doen hé. Dan lacht ze en knikt ja en zegt mijn beste tijd wel gehad. Zij vindt de reactie van deze bezorger ook nergens op slaan. Heeft duidelijk hulp nodig is haar mening.

      • Sjaak S zegt op

       Natuurlijk heeft mijn vrouw niet altijd gelijk, maar het mag dan misschien uit de hoogte klinken, ik heb dertig jaar lang met Thaise collega’s gewerkt (voor degenen die het niet weten, ik was steward bij Lufthansa). Vele daarvan kende ik vrij goed. Deze collega’s kwamen allemaal, zonder uitzondering, uit de betere Thaise kringen en hadden gestudeerd. En hoewel er best wel ondeugende dames bij waren, je kon er gif op nemen dat zij dit ook niet zouden doen.
       Maar zoals ik al zei, degenen die vinden dat dit moet kunnen, bekijken de situatie door een Nederlandse bril en hebben in al de tijd dat ze in Thailand wonen, vrijwel niets van de Thaise mentaliteit geleerd.

       • Rob V. zegt op

        Beste Sjaak, ik krijg de indruk dat je de Thai een beetje over één kam scheert. Zoveel Thai, zoveel meningen, dit voorval was duidelijk geen klip en klaar iets, niet onder de lezers hier noch onder de Thai zelf als je sociale media er op na slaat. “De Thaise mentaliteit” (mentaliteiten zou ik zeggen), staat duidelijk onder spanning. Maar ik vind het wel welletjes zo, ik snap zowel een Thaise (of wie ook) die in eigen huis een shirt zonder BG draagt als ook dat niet iedereen dat wenst te zien, bijvoorbeeld deze bezorger. Ik ga nu de volgende Thaise storm afwachten… 🙂

       • TheoB zegt op

        Sorry Sjaak,

        Maar DE Thaise mentaliteit bestaat net zo min als DE Thaise cultuur.
        Ik heb wel het idee dat in Thailand veel meer vrouwen een BH dragen dan niet, maar dat wordt dan mede ingegeven door de behoefte om met gevulde Bh’s de borsten wat groter te laten lijken.
        Ook heb ik het idee dat ‘men’ minder gewend is aan het zien van de contouren van vrouwentepels in de kleding.

     • Johan zegt op

      Mijn vrouw loopt thuis ook de helft van de tijd zonder bh om en krijgt normaliter 2/3 pakketjes per dag voor haar zaak. Zou ze zich dus voor anderen moeten kleden op een manier die zij niet comfortabel vind? Belachelijk.
      Verder vind ik die preutsheid van de thai echt heel erg overdreven, dat klopt voor geen meter.

 13. peter zegt op

  En dan bemerkt de vrouw, dat je naar haar borsten kijkt, zou ik ook doen.
  Wordt dan boos, gaat klagen bij baas of politie en verlies je alsnog je baan.
  Nu heeft hij de ander kant bewandeld met wederom geklaag en problemen.

  Het is dus nooit goed en eigenlijk zou de bezorger een zonnebril moeten gaan opzetten om zo de richting van zijn ogen te camoufleren. Om er zeker van te zijn dat hij niet wordt aangesproken.
  Net zoals oa voetballers nu achter hun hand praten, zodat men niet kan liplezen en dus zien wat hij zegt.
  Alles is mogelijk tegenwoordig tot in het absurde.

 14. Chris zegt op

  Het aardige is dat niemand, maar dan ook niemand (behalve de vrouw en de bezorger) weet wat er werkelijk is gebeurd en met name gezegd en wat er aan voorafging want het was niet de eerste keer………………..

  Als goed Boeddhist gaat het er niet om hoe ze er werkelijk uitzag maar weke bedoelingen ze had…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website