Op 17 januari heeft het Ministerie van Buitenlandse zaken de rubriek actualiteiten aangepast. Toeristen wordt geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, waakzaamheid te betrachten, uit de buurt te blijven van samenscholingen en demonstraties en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken staat het volgende reisadvies voor Thailand te lezen:

“Actualiteiten

In de aanloop naar de aangekondigde verkiezingen op 2 februari 2014 heeft de oppositiebeweging vanaf maandag 13 januari 2014 wegblokkades geplaatst in en rond het centrum van Bangkok. Alhoewel niet tegen buitenlanders gericht, zullen ze naar verwachting voor alle reizigers naar het centrum van Bangkok aanzienlijke overlast opleveren. Het betreft in veel gevallen menselijke blokkades die zich makkelijk kunnen verplaatsen. Botsingen tussen demonstranten en de autoriteiten hebben al tot schietpartijen en dodelijke slachtoffers geleid.

Reizigers wordt geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, waakzaamheid te betrachten, uit de buurt te blijven van samenscholingen en demonstraties en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden.

De autoriteiten en de oppositiebeweging hebben aangegeven dat de internationale vliegvelden Suvarnabhumi en Don Mueang niet geblokkeerd zullen worden.

Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok. Hier kunt u zich desgewenst registreren, zodat u in geval van een noodsituatie door de ambassade kunt worden bereikt.

De ambassade zal normaal geopend zijn maar ligt wel in het gebied dat ernstige overlast zal hebben van de blokkades.

In de toeristencentra buiten Bangkok is de situatie normaal. Indien u de komende week via Bangkok naar een bestemming in Thailand reist wordt u geadviseerd zo mogelijk niet via maar om het centrum van Bangkok heen te reizen.”

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Reisadvies Thailand aangepast: Centrum van Bangkok mijden”

 1. Sabine zegt op

  Het wordt wel een beetje precair? Vertrek a.k. Week naar Bangkok, Silom road, tot nu toe wel te doen werd erteld. Maar nu?
  Wat raden de kenners onder jullie nu aan, of af?
  Bij voorbaat dank voor de raad
  Sabine

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Sabine Hangt er vanaf waar precies je op Silom Road moet zijn. Je kunt in ieder geval BTS-station Sala Daeng bereiken en MRT station Silom. Hoe de situatie zich verder ontwikkelt, durven we niet te voorspellen. Tot nu toe beperkten de incidenten zich tot de avond- en nachturen met uitzondering van vrijdag toen een granaat werd afgevuurd op een mars. Maar ik mag niet aannemen dat je van plan was mee te marcheren. Het advies van de ambassade blijft: blijf weg van de protestlocaties. Het advies om het centrum te mijden, vind ik onduidelijk want welk gebied bestrijkt precies het centrum? Ik was rond het middaguur op Asok; er was heel weinig volk.

 2. Sabine zegt op

  Geweldig dat er zo veel hulp is op het blog! Bedankt, Gr. sabine


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website