Kaart van Thailand

Update 4 november: Het ergste lijkt nu achter de rug. De tropische depressie boven Thailand is weg. Er zijn geen waarschuwingen meer. De zee is weer rustig. Ook rond Koh Samui. In de rest van de toeristische steden zijn ook geen problemen. Het water in Hat Yai is gedaald.

Gezien de stabiele situatie is dit de laatste update.

Update 3 november: In Bangkok, Chiang Mai, Hua Hin en Pattaya alles normaal. Ook geen problemen op Phuket, geen sprake van modderstromen. Op Koh Samui veel regen en wind. Op sommige delen van het eiland is er weer elektriciteit. Veerboten varen niet.

Hat Yai vloedwater daalt, Irrigatie Dept verwacht verbetering in twee dagen. Surat Thani is zorgwekkend als zware regenval blijft.

At 4.00 a.m. today, the tropical depression in the Andaman Sea was centered at latitude 8.4 degree north, longitude 95.0 degree east with sustained wind about 45 km/hr.
It is now moving west, away from Thailand even more. But abundant rains and isolated heavy to very heavy rain are likely in the both South from Prachuap Khiri Khan southward with wave 2-4 meters high.

Update 2 november: De provincie Songkhla en het Hat Yai district zijn getroffen door ernstige overstromingen na langdurige stortregens .In Phuket, is er gevaar voor modderstromen in Ban Kalim, Ban Mai Riab, Ban Nua, Ban Chid Cheo en Wat Mai. Door hoge golven in delen van de Golf van Thailand varen boten niet uit. Ook de veerdiensten van en naar Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui varen niet.
In Bangkok is de situatie normaal hetzelfde geldt voor Pattaya, Chiang Mai en Hua Hin. Het weer is prima aldaar.
Weerswaarschuwing: At 10.00 a.m. today, the tropical depression was centered over Krabi, southern Thailand or at latitude 8.0 degree north, longitude 98.9 degree east with sustained wind about 50 km/hr. It is now moving west-northwest at a speed of 18 km/hr. This storm will move pass Phangnga and then move to the Andaman Sea. Widespread rains and heavy to very heavy rain are likely in the both South from Surat Thani southward with wave 3-5 meters high.

Update 1 november: De temperatuur zakt behoorlijk. In het zuiden is het water in de Golf van Thailand erg onrustig. Veel wind en hoge golven. De de komende 3 dagen zullen er geen boten van het vaste land naar Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui varen. Het Thaise KNMI heeft het over een: “Tropical Depression in Gulf and cool over upper Thailand”

Update 31 oktober: De situatie is ongewijzigd. Er zijn geen ernstige overstromingen in Bangkok. Het weer in Bangkok is uitstekend geen regen en gemiddeld 27 graden. Het zelfde geldt voor Chiang Mai en Hua Hin: prima weer. Phuket, prachtig weer 28 graden. Koh Samui: af en toe een bui. De komende dagen is het weer in het uiterste Zuiden nog onder invloed van een hogedruk gebied bij China. Tussen 1 – 3 november kan er sprake zijn van overlast door harde wind en regen in een aantal zuidelijk provincies: Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang and Satun. Op zee (Golf van Thailand) moet men rekening houden met hoge golven. Dat geldt ook voor de Oostkust.

Update 30 oktober: Geen wateroverlast in Bangkok. Het is heerlijk weer niet te heet, geen regen. Hetzelfde geldt voor Phuket geen regen en de laatste 24 uur ook geen regen gevallen. Het zuiden van Thailand kan nog last hebben van wat wisselvalligheid door de invloed van de Tyfoon Chaba die bij China ligt en richting Japan gaat. Volg de website van het Thaise KNMI voor het actuele weer.

Update 29 oktober: Er geldt nog steeds een weerswaarschuwing voor delen van Thailand. In de meeste toeristische plaatsen is het weer prima. Op de website van officiële Thaise weerinstituut is alles goed te volgen. De situatie in Bangkok is ongewijzigd. Een uitgebreide update staat hier.

Update (2) 28 oktober: Er is vandaag een nieuwe weerswaarschuwing afgegeven voor: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Ranong and Phang-nga. Het weer in sommige delen van Thailand zal last kunnen krijgen van de tyfoon Chaba die in de buurt van China actief is. Lees hier meer.

Update 28 oktober: de situatie in Bangkok is nog zorgelijk, er is sprake van wat kleine overstromingen. Er zijn geen grote problemen gemeld tot nu toe. Het kan nog wel weken duren voordat de situatie weer normaal is. Het Thaise KNMI heeft gisteren een weerswaarschuwing afgegeven voor een deel van het zuiden.Vandaag is het zowel in Bangkok als in bijvoorbeeld Phuket prima weer. Hier de weersverwachting voor Bangkok: http://www.tmd.go.th/en/province.php?id=37 Het Thaise KNMI heeft ook een Buienradar, dus je kan zelf het weer prima volgen.

Update (2) 27 oktober: Er is zojuist een waarschuwing uitgegaan voor het zuiden van Thailand. Van 27 oktober tot 31 oktober kan er sprake zijn van heftige regens en mogelijke overstromingen in de volgende Zuidelijke provincies: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang, Satun, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat. Lees hier meer.

Update 27 oktober: Vandaag zal wederom een spannende dag zijn. Hoewel het gisteren en vannacht geregend heeft in Bangkok, houden de (nood)dijken het water nog steeds tegen. We blijven het nieuws volgen. De situatie voor de toeristische gebieden in het zuiden is ongewijzigd, er is geen sprake van enige wateroverlast.

Update 26 oktober: Tot nu toe geen verontrustende berichten uit Bangkok. Het lijkt er op dat de nooddijken langs de Chao Phraya rivier het houden. Het water van de rivier staat 40 centimeter onder de bovenkant van de dijken. Alleen morgen kan nog kritiek zijn. De verwachting is dat daarna het waterpeil in de Chao Phraya rivier gaat dalen, tenzij er opnieuw veel regen komt. De situatie voor de toeristische gebieden in het zuiden is ongewijzigd, er is geen sprake van enige wateroverlast.

Update 25 oktober: Het water in de Chao Phraya rivier is stijgende en zal woensdag haar hoogste punt bereiken. In Bangkok zijn alle voorbereidingen getroffen. De situatie voor de toeristische gebieden in het zuiden is ongewijzigd, er is geen sprake van enige wateroverlast.

Update 24 oktober: de situatie in Thailand is op dit moment ongewijzigd. De komende dagen zal een deel van Bangkok met overstromingen te maken kunnen krijgen. De hoogste waterstand in de Chao Phraya rivier zal vanaf mogen (maandag) tot woensdag bereikt worden.

Voor toeristen geldt dat de gebieden ten zuiden van Bangkok, waaronder ook de meeste toeristische plaatsen, geen wateroverlast hebben. Ook het weer is prima, veel zon en slechts af en toe een buitje.

Voor reizigers en toeristen die nog naar Thailand moeten reizen, maak je vooral niet teveel zorgen. Vrijwel alle toeristische gebieden zijn tot nu toe buiten schot gebleven. Ten zuiden van Bangkok zoals Pattaya, Hua Hin, Phuket, Krabi en Koh Samui is het weer prima en is er geen sprake van wateroverlast.

Centraal Thailand

Vooral Centraal Thailand zoals de provincie Nakhon Ratchasima (Korat), Lop Buri, Ayutthaya, Sa Kaew en Khon Kaen zijn zwaar getroffen. Veel wegen zijn onbegaanbaar. Deze gebieden dient je als toerist te mijden. De komende dagen wordt er ook wateroverlast verwacht in de Noordoostelijke provincies (Isaan). Volg de Engelstalige media om op de hoogte te blijven.

Bangkok komend weekend en maandag

De Chao Phraya rivier zal rond het weekeinde van 23-24 oktober de hoogste waterstand bereiken. Aan de oevers van de Chao Phraya rivier in Bangkok wordt wateroverlast verwacht. Je vindt hier een kaart met risicogebieden in Bangkok.

Vervoer per trein

Een aantal spoorroutes zijn uitgevallen. Het betreft hier vooral bestemming in Centraal Thailand. Voorts dienen reizigers er rekening mee te houden dat de trein van Chiang Mai naar Bangkok vanavond weer zal rijden maar stopt in Lopburi. Reizigers worden vanaf daar met bussen naar Bangkok vervoerd.

Informatie actuele situatie in Thailand

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling in Thailand volg dan de berichten op Thailandblog (nieuwsbrief) en onze Twitterfeeds.

Ook adviseren wij je de Engelstalige media in Thailand te volgen: www.bangkokpost.com en www.nationmultimedia.com)

Weersvoorspellingen en waarschuwingen vindt je op de website van het Thaise KNMI

De redactie van Thailandblog.nl maakt jou er op attent dat je voor reisadviezen altijd de officiële kanalen moet raadplegen!

 • Website Nederlandse Ambassade in Bangkok

22 reacties op “Reisadvies overstroming Thailand”

 1. ThailandGanger zegt op

  Hoorde zojuist dat er een klein stukje is waar totaal geen overlast is. Prathai ergens midden in de isaan tussen Korat en Kohn Kaen in. En dat terwijl rondom dat dorpje alles zowat blank staat. We praten amper over een strook van zo’n 2 km lang en 1 km breed waar nauwelijks overlast is. Merkwaardig toch hoe zoiets kan.

  Vandaag weer volop regen in Korat, Phimai, Bua Yai, Kon Kaen en een stukje blijft bespaard. Rare wereld toch?

  • Redactie zegt op

   Het is heel plaatselijk. Maar wat wel zorgelijk is dat alle waterreservoirs nu vol beginnen te raken. Als het blijft regenen kan het wel eens nog veel erger worden. Een ander probleem is dat veel Thai niet kunnen zwemmen. Zorgelijk.

  • Cees zegt op

   De afstand tussen Khon kaen en Nakhon ratchasima (Korat) is een paar honder kilometer. en korat ligt laag en heeft last van water (familie woont daar)

   groetjes Cees

 2. c.van kampen zegt op

  gaan over 14 dagen even boven Kon Kaen ( Nam Phong) op familie bezoek en daar is het rustig.Dat er een stukje droog staat komt omdat het wat hoger ligt

  • ThailandGanger zegt op

   Korat ligt ook hoog in Thailand. Nee het genoemde stukje heeft nauwelijks iets meegekregen van de buien. Gewoon net geluk gehad.

 3. Michiel zegt op

  Bedankt voor de updates.

  We vertrekken over een dikke week naar Thailand.

  En ik wilde eigenlijk met de trein richting Nong Kai (Laos grens).

  Als dat niet lukt heb ik pech maar ik blijf hopen dat de situatie niet erger word. Niet alleen voor onze vakantie ,want die passen we wel aan aan de situatie aldaar. Maar
  meer voor de Thai bevolking die het zwaar te verduren krijgt.

  Even aanhakend op de reactie hierboven uit ervaring weet ik dat weinig Thai kunnen zwemmen ik heb dat in een noodsituatie op mijn eerste reis naar Thailand mee mogen maken. En dat liep niet goed af. Moet er wel bij vermelden dat de situatie onstond toen toeristen een (golfslag) bad op Koh Pagnang gingen uit testen.

  Dit speelde zich overdag af en de dappere Thai die zich als redder opdienden lieten daarbij zelf bijna het leven, omdat ze de farang`s wilden redden maar niet echt konden zwemmen. Zwemles zou geen overbodige luxe in Thailand naar mijn mening al was het maar om zelf te kunnen overleven.

  • Cees zegt op

   Hoi Ik woon Roi-et in de Isaan kom vaak inverband met ons bedrijf in de omgeving van Nong Khai het valt tot nu toe erg mee. als de situatie veranderd kan je betereerst naar Khon kaen gaan of Udonthani. overigens wij hebben hier nergens last van prachtig weer de laatste regen was 5 dagen geleden. als je beter op de hoogte wilt blijven kijk dan bij http://www.thaivisa.com en neem een newsletter daar gratis fijne vacantie

   Cees en laong Roi et

 4. Reno zegt op

  We hopen komende vrijdag aan te komen in Bangkok en hebben een hotelletje vlak bij de KhaoSan-road. Kan iemand mij vertellen of dat gedeelte wateroverlast krijgt ? Kan op het kaartje wel zien dat het spannend wordt bij het koningspaleis en dat ligt daar niet zo ver vandaan.

  • Redactie zegt op

   Moeilijk te zeggen, ik heb helaas geen glazen bol ;-). Zoals je zelf al aangeeft Khao San Road staat niet op het kaartje en ligt een stuk verder van de Chao Phraya rivier. De komende dagen even Bangkokpost en The Nation volgen.

 5. Reno zegt op

  Beste redactie, Khao San Road ligt op ongeveer 5 minuten wandelen van de rivier, ik kan dat toch niet echt een stuk verder noemen. Mogelijk is er sprake van een klein hoogteverschil, één metertje maakt dan al veel uit.
  Heb nog even het nieuws geraadpleegd.
  Vanmorgen o6.00 uur plaatselijke tijd was de verhoging 1,65 meter boven normaal peil.
  De dijken en de afsluitingen van de klongs hebben een hoogte van 2,50 meter.
  De ergste overstromingen tot nu toe bedroegen 2 meter in 1980 en 2,27 meter in 1983.
  Het probleem zou kunnen optreden in de nacht van 26 op 27 oktober vanwege de volle maan die, zoals we allemaal weten, het zeewater opstuwt en daardoor het wegvloeien van het rivierwater bemoeilijkt.
  Ben benieuwd wat we er gaan aantreffen.

  • Redactie zegt op

   Het lukt mij niet om in vijf minuten van Khao San Road naar de rivier te lopen, maar dat terzijde. Misschien dat iemand het nog weet hoe het met de vorige overstromingen is gegaan? Als toen mis ging, zal dat nu ook wel zo zijn. Mij niet bekend.

 6. Michiel zegt op

  Ben ook van plan in de buurt van Khao San te overnachten.

  Ergens op Soi Ram Buttri. (Is laatste keer goed bevallen dicht bij Khao San ,maar niet in de hectiek ervan) Als je door het UTC restaurant loopt ben je daar zo.

  Kun je trouwens ook uitstekend en goedkoop eten.

  Neem gewoon een kamer op 1 of 2 hoog spoel je zeker weten je bed niet uit.

  • ThailandGanger zegt op

   “Neem gewoon een kamer op 1 of 2 hoog spoel je zeker weten je bed niet uit.”

   Om vervolgens niet meer je kamer uit te komen omdat het water je tegen houdt? hahaha

   • Harold zegt op

    Hahaha! Daarnaast is Khao San sowieso niet mijn ding, te veel stinkende backpackers met een flesje water en vlechten die een maand niet zijn gewassen.

 7. Steve zegt op

  Gewoon naar Thailand gaan. Kan prima. Zoals hier staat in de toeristische plaatsen zijn er geen problemen. Lekker warm en veel zon.

 8. Bjorn zegt op

  Hallo allemaal,

  Ook wij maken ons redelijk zorgen om de onstane situatie. Wij vertrekken aanstaande zondag naar bangkok en verwachten daar maandag 1 nov aan te komen. We kunnen nu eventueel binnelandse vluchten nog omboeken tegen een redelijk laag tarief. In dit geval kunnen we ook eerst chiang mai doen en daarna phuket/krabi en omgeving en eind november naar bangkok gaan.

  Wij willen in omgeving bangkok ook graag Ayutthaya bezoeken. Gezien de beelden is het daar nu echt heel slecht. Omdat ik werkelijk geen ervaring heb met Azie of Thailand zelf zouden wij graag van de insiders wat meer info ontvangen. Is het verstandiger om de reis om te gooien en dus eerst noord en zuiden te doen en daarna terug te keren naar Bangkok. Of hoeven we ons niet zoveel zorgen te maken omdat de grootste problemen volgende week misschien al zijn opgelost. En is zelfs misschien een bezoek aan Ayutthaya nog wel mogelijk. Of zijn wij dan veel te optimistisch ingesteld.

  Bij voorbaat dank voor het antwoord! We hebben nog maximaal 48 uur om te beslissen ivm geboekte tickets en hotels.

  Groetjes,
  Bjorn

  • Redactie zegt op

   Hallo Bjorn, Ik denk dat Ayutthaya lastig zal worden op korte termijn. De rest is prima te doen. In Chiang Mai zijn geen problemen. Morgen en woensdag zal er meer duidelijk worden. Als je al geboekt hebt dan zou ik niet alles omgooien.

   Niemand kan voorspellen hoe het over een paar dagen uit ziet. Dat hangt van een aantal factoren af. Toch maar afwachten en je niet teveel zorgen maken.

  • Cees zegt op

   Dit is een bericht van gisteravond 27 Oct 6.30 PM
   Thailand warns of flash floods, mudslides

   BANGKOK, October 27, 2010 (AFP) – Thai authorities on Wednesday issued a warning for possible flash floods and mudslides in 15 southern provinces in the coming days as three more deaths were reported from rising waters.

   The floods, the worst to hit parts of Thailand in decades, have left at least 59 people dead since October 10, the Emergency Medical Institute of Thailand said in an updated toll.

   The authorities estimate that 3.2 million people across the country have been affected by the floods, with homes submerged and farmland or cattle destroyed.
   Prime Minister Abhisit Vejjajiva said he expected the situation to continue for weeks.

   “Officials must work hard now because if the floods hit Bangkok it would be miserable as the capital and its suburbs are key economic areas,” he told reporters.

   So far, about 1,000 homes along the Chao Phraya river in Bangkok have been flooded, he said.

   Warning
   “Heavy Rain and Strong Wind-Wave”
   No. 5 Time Issued : October 27, 2010

   During 27-31 October, the intense northeast monsoon across southern Thailand and the upper Gulf of Thailand and monsoon trough over the Andaman Sea, the middle South and Gulf’s Thailand bring more rain with heavy to very heavy falls in many areas. People in disaster areas near waterways and in lowlands should beware of flash flood.
   As the strong wind-wave occurs in the Gulf, all ships proceed with caution and small boats keep ashore during this period.

   The ridge of intense high pressure from China has covered upper Thailand and brings less rain over northern, northeastern, central and eastern Thailand with cooler weather by 2-5 oC drops and windy.

   This severe weather conditions will be issued and notified periodically.

   The advisory is in effect for Thailand from 27 October 2010

   Issued at 4.00 p.m.

   http://www.tmd.go.th/

 9. ThailandGanger zegt op

  Helaas het aantal doden loopt op. Ook de veestapel is de dupe. Diep triest.

  Zojuist op nu.nl http://www.nu.nl/buitenland/2363997/dodental-thailand-loopt.html

  Bangkok maakt zich op voor de grote hoeveelheid water….. maar in het midden van het land zijn ze al meer dan een week aan het vechten er tegen.

 10. ThailandGanger zegt op

  Nog een video linkje van heden ochtend in de nederlandse media

  http://www.zie.nl/video/algemeen/Dodental-overstromingen-Thailand-loopt-op/m1azpvef7d2v

 11. Pim zegt op

  Ik ben vanmiddag op de stranden ten zuiden van Hua Hin geweest .
  Voorbij Thao Takiab tot voorbij Pranburi zee en stranden waar je als toerist altijd van droomt .
  Opvallend was de hoge zee met flinke golven maar de stranden zijn daar op vele plaatsen erg breed zodat er genoeg ruimte was vooral bij Khao Tao .

  Veel skitesurfers in zee bij Pranburi waar het strand niet zo breed is maar het aangename daar is dat je terassen aan zee van gras hebt .
  Intussen zijn daar ook 2 skitesurfscholen geopend .
  Er zijn niet zoveel toeristen omdat het nog niet zo bekend is ,wel is alles aanwezig voor 1 aangenaam verblijf .
  Venters en bedelaars ben ik er nog niet tegengekomen er is wel 1 prachtig nationaal park .

 12. janeallan zegt op

  Hoorde dat er ook een tyfoon onderweg was.Kan er niks over vinden.Hoop dat een broodje aap verhaal is. Ben een beetje ongerust over de berichten . Een van mijn kinderen is vandaag in Phuket aangekomen en een van mijn andere kinderen vertrekt morgen naar Phuket. Ik hoop dat het allemaal mee zal vallen en hier op de hoogte gehouden word.Misschien ben ik wel een te overbezorgde moeder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website