Thailand

KLIK HIER VOOR UPDATE 16 MEI

Centrum van Bangkok te allen tijde vermijden! Nederlandse Ambassade is tot nader bericht voor bezoekers niet bereikbaar (wel telefonisch).

Gezien de extreme gewelddadigheden van de afgelopen dagen, wordt iedereen in Bangkok verzocht extra waakzaam te zijn. Niet essentiële reizen naar Bangkok worden door de Nederlandse overheid afgeraden. Verplaatsingen in een groot deel van centrum wordt sterk afgeraden. Zowel nu als de komende dagen.

Er zijn inmiddels ‘no go’ gebieden in het centrum van Bangkok die letterlijk levensgevaarlijk zijn. Ook de Nederlandse Ambassade op Wirless Road is niet meer toegankelijk en extreem gevaarlijk.

Nederlandse Ambassade niet bereikbaar

Wegens de gevaarlijke situatie in de omgeving van de ambassade zal de ambassade tot nader order gesloten zijn voor publiek. U wordt geadviseerd op de website van de Nederlandse Ambassade in Bangkok na te gaan wanneer de ambassade weer open is voor het publiek. U wordt geadviseerd – tot nadere aankondiging – niet in de buurt van de ambassade en Wireless Road te komen. De ambassade blijft bereikbaar via email ( ban-ca@minbuza.nl) en voor noodgevallen 0819201329 (vanuit buitenland +66819201329) en 0860086340 (+66860086340).

Op 13 mei vanaf 18.00 uur hebben de veiligheidstroepen toegang tot diverse wegen rondom de lokatie van de betogers volledig afgesloten. Wireless Road (waaraan ook de ambassade is gelegen), en delen van Petchaburi, Phayathai en Rama 4 wegen zijn afgesloten voor het verkeer. Inmiddels zijn op diverse lokaties lang de Rama 4 Road confrontaties ontstaan tussen de veiligheidstroepen en betogers, waarbij volgens berichten 1 dode en tientallen gewonden zjn gevallen (waaronder 1 van de leiders van de betogers (roodhemden)). Nederlanders wordt geadviseerd de Rajaprasong kruising en alle genoemde wegen voorlopig volledig te vermijden en de ontwikkelingen goed in de gaten te blijven houden.


Tekst op de website van de Nederlandse Ambassade in Bangkok op 15 mei:

Algemeen Advies – geldig op 15 mei 2010

De situatie in Bangkok is thans zeer gespannen. Veiligheidstroepen hebben op 13 mei het gebied rondom de demonstratie afgesloten. U wordt geadviseerd het gebied (begrensd door Petchaburi Road, Wireless Road, Rama 4 en Phya Thai Road) volledig te mijden.

Bij gewelddadige confrontaties tussen veiligheidstroepen en betogers, die in de nacht van 13 mei begonnen en 14 mei de gehele dag hebben voorgeduurd, zijn volgens berichten ruim 10 doden en ruim 100 gewonden gevallen. De verwachting is dat deze confrontaties de komende dagen zullen voortduren. Geweldadige confrontaties vinden op diverse lokaties plaats. De ernstigste confontaties hebben tot nu toe plaatsgevonden op Rama 4 Road (tussen de de kruisingen met Silom Road en Wireless Road), langs het Lumpini park op Wireless Road en in Pratunam (kruising Petchburi Road met Rajadamri en Rajaprarob Roads tot aan het Indra Regent Hotel.

Zowel de bovengrondse metro BTS als de ondergrondse metro MRTA rijden op 15 mei niet.


Tekst op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken op 15 mei:

Actualiteiten

Anti-regeringsgezinde betogers, de zogenaamde roodhemden, demonstreren sinds 12 maart in Bangkok. Een groot aantal betogers verblijft thans bij de Ratchaprasong-kruising nabij de grote warenhuizen Central World and Siam Paragon.

Premier Abhisit heeft op 7 april de noodtoestand uitgeroepen voor Bangkok en delen van de omliggende provincies Nonthaburi, Samut Prakan, Pathumthani, Nakhon Pathom en Ayutthaya. Op 13 mei heeft de regering de noodtoestand uitgeroepen voor 15 andere provincies, te weten Chon Buri, Nonthaburi, Samut Prakan, Pathum Thani, Ayutthaya, Udon Thani, Chaiyaphum, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Si Sa Ket, Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Lampang and Nakhon Sawan.

Op zaterdag 10 april vonden gewelddadige confrontaties plaats tussen betogers en veiligheidstroepen. Daarbij zijn 25 doden gevallen en vele honderden personen gewond geraakt, waaronder enkele buitenlanders. In de afgelopen weken hebben zich nog een aantal incidenten voorgedaan waarbij doden en gewonden zijn gevallen.

De politieke situatie is thans zeer gespannen. Veiligheidstroepen hebben op 13 mei het gebied rondom de demonstratie van de roodhemden voor alle verkeer afgesloten. Bij gewelddadige confrontaties tussen veiligheidstroepen en betogers op 13 en 14 mei vielen volgens berichten 16 doden en raakten ruim 100 personen gewond. De verwachting is dat deze gewelddadige confrontaties de komende dagen voortduren.

Reizigers wordt geadviseerd het gebied (begrensd door Petchaburi Road, Wireless Road, Rama 4 en Phya Thai Road) volledig te mijden.

Voor reizigers die op de luchthaven van Bangkok overstappen op andere vluchten bestaat er geen probleem.


Een samenvatting van de situatie op 15 mei en reisadviezen:

 • Er zijn ernstige gewelddadigheden in het centrum van Bangkok, met vele doden en gewonden tot gevolg.
 • Het ziet er naar uit dat de geweldadigheden de komende dagen zullen aanhouden.
 • Nederlanders en toeristen wordt met klem aangeraden de protestlocaties in Bangkok te vermijden.
 • In geval van gewelddadige confrontaties, wordt reizigers aangeraden om verplaatsingen binnen de hoofdstad Bangkok zoveel mogelijk te vermijden.
 • Niet-essentiële reizen naar Bangkok worden door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken afgeraden, waarschuwingsniveau 4.
 • Draag geen gele of rode kleding, of kleding waar veel van deze kleuren in voorkomen wanneer je in Bangkok bent.
 • Vermijd samenscholingen in de Thaise hoofdstad.
 • Volg het Engelstalige nieuws www.nationmultimedia.com of www.bangkokpost.com.
 • Kijk regelmatig op de website van de Nederlandse Ambassade in Thailand en volg het reisadvies op.
 • Blijf uiterst voorzichtig en waakzaam in het centrum van Bangkok.

Reisadvies rest van Thailand

 • Er is vooralsnog geen gevaar in andere toeristische steden en bestemmingen zoals Phuket, Pattaya, Koh Samui, Chiang Mai, enz.
 • De luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi Airport, is veilig en normaal toegankelijk.
 • Hotels in de buitenwijken van Bangkok en nabij de luchthaven zijn veilig.

Registreer je bij de Nederlandse Ambassade in Thailand

Registratie kan in eventuele noodsituaties heel goed van pas komen. Het biedt de mogelijkheid je snel en effectief te berichten over zaken die voor jou van belang kunnen zijn. Dit nieuwe geautomatiseerde registratiesysteem ondersteunt bijvoorbeeld het versturen van SMS- en e-mail berichten aan geregistreerde Nederlanders in geval van een (dreigende) crisis. Registeer je hier.

Websites voor informatie over veiligheidsrisico’s in Thailand en reisadvies:

– Nederlandse ambassade Bangkok

Ministerie van Buitenlandse Zaken

– Tourism Authority of Thailand

.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website