De feesten tijdens Songkran moeten om middernacht stoppen. De provinciale gouverneurs zijn verantwoordelijk voor incidenten die voor of na 12 uur ‘s nachts plaatsvinden. Vice-premier Prawit heeft dit gisteren bekend gemaakt.

Het kabinet streeft een veilig Songkran na, daarnaast moeten de festiviteiten niet te uitbundig zijn omdat Thailand nog in rouw is.

Gouverneur Aswin (Bangkok) laat weten dat op sommige plaatsen zoals Khao San Road extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Supersoakers zijn verboden maar ook alcohol, aanstootgevende kleding en het gebruik van poeder. De feestvierders wordt op het hart gedrukt spaarzaam met water om te springen.

Voor de periode van 4 – 24 april heeft de regering een veiligheidsplan goedgekeurd. Zo worden er controleposten en verkeersborden geplaatst om zo ook het aantal verkeersslachtoffers te beperken.

Het openbaar vervoer zal de capaciteit uitbreiden om de toestroom aan passagiers te kunnen verwerken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Regering: Songkran viering moet om middernacht stoppen”

 1. l.lagemaat zegt op

  Er circuleert een bericht rond dat tijdens de Songkran mensen niet in de bak van een SUV vervoerd mogen worden.Dit zou te gevaarlijk zijn en ook eerder uitnodigen tot vechtpartijen.

  • Renévan zegt op

   Sinds vandaag moet iedereen in een auto en openbaar vervoer een veiligheidsgordel dragen. Passagiers in de laadbak van een pickup of vrachtwagen zijn niet meer toestaan.
   Ik kwam tegen dat tijdens Songkran er een uitzondering is voor pickups met daarop een watertank van waaruit water gegooid of gespoten wordt.
   Op het nieuws werd er al veel aandacht aan de controle besteed. Zelfs al foto’s van kinderen in een kartonnen doos op de achterbank van een auto zonder veiligheidsgordels.
   Ik vraag me af hoe iedereen met Songkran op familie bezoek gaat en hoe de bouwvakkers van en naar hun werk gaan.

 2. teun zegt op

  Dit zal niet gaan lukken. De economie, he! De stadsbusjes (Rode en gele pickups hier in Chiangmai, met 2 bankjes in lengterichting en zeildoek eroverheen zijn dan in 1 klap werkeloos. Nou, dat denk ik dus niet!

  En dus zullen pickups waar werkgevers hun werknemers in de laadbak vervoeren ook niet kunnen worden beboet. Want: waarom de ene pickup wel beboeten en de ander niet! Omdat er een zeiltje overheen zit? Dat zal veel bescherming bieden bij een ongeval/aanrijding….!

  • Renévan zegt op

   Dit is een oude wet die nu gehandhaafd zou gaan worden. Lees net in het nieuws dat er geen bekeuringen meer worden uitgedeeld maar alleen maar waarschuwingen worden gegeven. Ik zou zeggen maak er maar wat van.

 3. teun zegt op

  Inkt van mijn reactie nog niet opgedroogd of handhaving alweer gestopt. Als het een al bestaande wet is dan is het een schande, dat die nog steeds niet wordt nageleefd.

  En ik weet bijna zeker, dat de handhaving ook nu onder in bureaula verdwijnt.

  Een dergelijke wet dient stapsgewijs te worden ingevoerd/gehandhaafd. Eerst nieuwe op de weg komende auto’s vanaf zeg 1-1-2018 op elke zitplaats een veiligheidsgordel. Dat is aan fabrikanten/importeurs.
  Al op de weg zijnde auto’s dienen binnen bijvoorbeeld 3 jaar na 1-1-2018 op elke officiele zitplaats een gordel te hebben (kan iedereen alvast sparen).
  En dan vanaf 1-1-2021 met hoge boetes (> Tbh 1.000) per overtreding handhaven.

  De door mij genoemde rode en gele pickup busjes dienen langzaamaan te worden uitgefaseerd.

  En als men toch bezig is: per direct hoge boete op niet dragen van helm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website