De regering heeft de Noodverordening klaarliggen voor het geval deze week overheidskantoren worden bezet, ambtenaren niet meer aan het werk kunnen en de situatie uit de hand loopt. De maatregel is niet bedoeld om tegen demonstranten op te treden maar om de veiligheid van de politie te garanderen bij het beheersen van de situatie.

Volgens secretaris-generaal Paradorn Pattanatabut van de National Security Council (NSC) vormen de voorverkiezingen (advance voting) op 26 januari en de verkiezingen op 2 februari een veiligheidsrisico. Geweld zou al kunnen escaleren in de aanloop naar 26 januari.

Het Centre for the Administration of Peace and Order maakt zich zorgen over de granaataanslag zondagmiddag bij het Victory Monument. Daarbij werden 28 personen gewond. Volgens Paradorn infiltreren ‘third hand’ elementen elke protestlocatie. Hij wijst er ook op dat de rally’s van de protestbeweging het dagelijks leven van burgers verstoren. De autoriteiten gaan de veiligheidsmaatregelen uitbreiden om toekomstige incidenten te voorkomen.

Actieleider Suthep Thaugsuban zei gisteravond dat de aanvallen [op vrijdag en zondagmiddag] de vastbeslotenheid van de protestbeweging alleen maar vergroten. ‘We hebben drie kameraden verloren, maar we gaan er niet meer verliezen. […] We moeten ons verenigen in onze strijd en we moeten een steviger houding innemen. […] Deze week gaan we alle overheidsgebouwen sluiten.’

Voor een verslag van de gebeurtenissen bij het Victory Monument gistermiddag, zie Bangkok Breaking News van 19 januari.

(Bron: Bangkok Post, 20 januari 2014)

Foto: Bomexperts doen onderzoek bij het Victory Monument, waar zondagmiddag een granaataanval plaatsvond.

2 reacties op “Regering houdt Noodverordening achter de hand”

  1. top martin zegt op

    Noodverordeningen ?. Mag ik dan aan de zittende regering vragen, met welke woorden ze de nu heersende toestand willen omschrijven ?. Toestand normaal ? Busines as ususial ?. Hele delen van de stad zijn moelijk of niet te bereiken. Links en rechts valt er iemand een granaat toevallig uit de hand etc. etc.
    Ik ga niet zeggen, dat ik aan de kant van Suthep en zijn kornuiten sta, maar als hij de mening is dat de huidige regering (het bestaande systeem) geen knip voor de neus waard is, moet ik hem gelijk geven.

  2. Soi zegt op

    Het is nu bijna 3 maanden gaande, die demonstraties tegen de fegering in de straten van BKK, nauwkeuriger aangeduid: in het centrum van BKK. Zou het nou onderhand niet wenselijk zijn om ons genuanceerder uit te laten over de situate, dan enkel dmv gemeenplaatsers en dooddoenerige opmerkingen. Ook sarcasme heeft al weer lang de revue gepasseerd. Ondetussen weten we al wel dat we de situatie zoals die is beu zijn en afwijzen. Laat ons nu proberen op basis van argumenten een beeld te vormen van wat de situatie aldaar ons dagelijks voorschotelt, en als een analyse van die situatie gegeven gaat worden, moge die analyse dan bestaan uit feiten en niet uit frustraties. Pas dan krijgen we enigzins helder wat de gebeurtenissen in het centrum van BKK en de Thai reactie hierop, vanuit stad en land, betekenen voor de natie en haar bewoners, inclusief wij de expats en pensionadoos. Dus geen gemakzuchtig geroep meer, maar gefundeerd nadenken!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website