De Thaise regering houdt dinsdag een ceremonie ter nagedachtenis aan koning Bhumibol en vraagt de bevolking hetzelfde te doen.

Woordvoerder van de regering Sansern laat weten dat de bijeenkomst ook bedoeld is als respect en eerbetoon aan alle koningen van de Chakri dynastie.

Om acht uur zullen ambtenaren voor het Thai Khu Fah gebouw (op het terrein van het Government House) het volkslied zingen. Premier Prayut zal daarna een eedaflegging van trouw voor een portret van de koning leiden, gevolgd door het zingen van het koninklijke lied ‘Sansoen Phra Barami’.

De regering heeft overheidsdiensten gevraagd om ook een ceremonie te houden, dieze kan dan door de bevolking worden bijgewoond. De regeringsceremonie wordt live op de TV uitgezonden. Thai in het buitenland is gevraagd om ook mee te doen.

Sansern wil daarnaast dat de bevolking dinsdag zich, in navolging van de koning, zich maatschappelijk gaat inzetten. Als voorbeeld noemt hij schoonmaken van openbare ruimte, zieken bezoeken en voorleessessies voor blinden te houden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Regering houdt dinsdag ceremonie ter nagedachtenis aan koning Bhumibol”

  1. chris zegt op

    Als Prayut het goed vindt, ga ik gewoon werken op de universiteit. Ik denk de beste manier om de overleden koning te eren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website