Het Thai Meteorological Department (TMD) heeft gisteren bekend gemaakt dat het regenseizoen officieel is begonnen en deze duurt tot eind oktober.

Om overstromingen te voorkomen heeft het National Water Resource Management Committee acht waterbeheersingsmaatregelen voorgeschreven. Vooral de waterhyacint speelt een rol bij overstromingen en moet worden verwijderd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn 128 vijvers, rivieren en waterwegen ter grootte van 3.574 rai verstopt met deze plant.

Tropische cycloon Apham

Het TMD waarschuwt teven voor overstromingen langs de kustprovincies aan de Andaman zee. Dit kan worden veroorzaakt door de tropische cycloon Apham, die gisteren uit de Golf van Bengalen is gearriveerd. De cycloon zorgt voor zware regenval die tot morgen kan duren. De TMD voorspelt dat 60 procent van het Zuiden te maken krijgt met ernstige overstromingen, die op sommige plaatsen wordt verergerd door water en modderstromen afkomstig van de bergen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Regenseizoen in Thailand begonnen met waarschuwing voor cycloon Apham”

  1. Ton Uni zegt op

    Ondanks dat het een plaag is, wordt deze plant gepromoot volgens de site van het National Freshwater Prawn Research and Training Centre, Inland Fisheries Division, Department of Fisheries, Ministerie van Landbouw en Coöperaties in Thailand om nuttig te zijn in de garnalenkwekerijen: “De levering van waterlelies zoals “Paktobjava” (een Thaise waterplant) in de kweekvijvers in voldoende hoeveelheid zal helpen bij het bieden van schaduw en schuilplaatsen voor garnalen en zal ook voorkomen dat het water zo gemakkelijk vervuild raakt. De wortels van deze planten dienen ook als extra voedsel voor garnalen.

    DE ANDERE KANT VAN HET VERHAAL: De milieuproblemen in verband met de waterhyacint zijn uitbundig in warme gebieden waar het onkruid het hele jaar door groeit en zich ontwikkelt tot dichte grote, vrij zwevende, monospecifieke eilanden of matten die concurreren met andere watersoorten om licht, voedingsstoffen en zuurstof (Gopal 1987, in Batcher Undated; FDEP Undated; Toft 2000). Deze matten bedekken inheemse ondergedompelde plantensoorten en ontwortelen inheemse opkomende soorten (FDEP Undated). Ze verminderen het gehalte aan opgeloste zuurstof en licht, waardoor ecosystemen en planten- en dierengemeenschappen aanzienlijk veranderen. Een laag zuurstofgehalte schaadt inheemse vispopulaties (FDEP Ongedateerd) en de paaiplaatsen van vissen kunnen worden verkleind, evenals de kritieke habitat van watervogels (Schmitz et al. 1993, in Batcher Undated). Matten zetten ook grote hoeveelheden organisch materiaal af, waardoor het organisch gehalte van de sedimenten toeneemt en de opeenvolging van de vegetatie van de oevers sterk wordt versneld, waardoor ze zich kunnen koloniseren (Penfound and Earle 1948, Trivedy et al. 1978, Gopal 1987, Woods 1997, in Toft 2000). Eichhornia crassipes komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is een van de ergste waterplanten ter wereld. De mooie, grote paarse en violette bloemen maken het een populaire sierplant voor vijvers. Hij komt nu in meer dan 50 landen op vijf continenten voor. Waterhyacint is een zeer snel groeiende plant, waarvan bekend is dat de populaties in slechts 12 dagen verdubbelen. Aantasting van dit onkruid blokkeert de waterwegen, waardoor het bootverkeer, het zwemmen en de visserij worden beperkt. Waterhyacint voorkomt ook dat zonlicht en zuurstof de waterkolom en de onderwaterplanten bereiken. De schaduw en de drukte van inheemse waterplanten vermindert de biologische diversiteit in de aquatische ecosystemen drastisch.

    Bron: Wikipedia

    https://www.antoniuniphotography.com/p390430352


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website