De bestuursrechter heeft de zaak tegen de voormalige minister van Volksgezondheid over de legalisatie van cannabis niet-ontvankelijk verklaard.

De eisers, onder wie Dr. Smith Srisont, voorzitter van de Forensische Artsenvereniging van Thailand en zes oppositieparlementsleden uit de vorige regering, beweerden dat het besluit om cannabis van de nationale lijst van verdovende middelen te halen onwettig was.

De rechtbank oordeelde echter dat de eisers zich niet konden beroepen op direct slachtofferschap en daarom niet bevoegd waren de zaak aan te spannen bij de Administratieve rechtbank.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

5 reacties op “Rechter verwerpt cannabiszaak tegen voormalige gezondheidsminister”

 1. Jan Hoekstra zegt op

  Perfect, laat mensen een jointje roken als zij dat willen. Wiet is alleen veel te duur in Thailand.

 2. wibar zegt op

  Prima uitspraak. De bemoeizucht van artsen en indirect de Pharmacie op ons leven is extreem. De enige beweegredenen voor de eisers is de verwachte daling van het gebruik van medicijnen en gebruik van artsen om hun “gezondheid” te bevorderen. Immers medicinale cannabis zorgt voor een veel goedkopere wijze van gezondheidsverbetering dan de standaard plastic tas gevuld met chemische pilletjes en drankjes die je bij het bezoek van een arts altijd voorgeschreven krijgt. Het is dus tamelijk hypocriet dat een clubje forensiche artsen en oppositie parlements leden dit aanspant. terecht dat de rechter aangeeft dat vanuit hun functie er geen enkel direct slachtofferschap is. Het vermoeden rijst dan ook dat deze personen een flinke subsidie vanuit de echte belanghebbende partijen (big Pharma) hebben gekregen. De politici zijn wat mij betreft helemaal verwerpelijk. Bij het normale politieke proces hebben zij immers al verloren anders was die wet er zo wie zo niet geweest. Om dan via een achterdeur toch te proberen je minderheids zin door te drijven is verwerpelijk.

 3. Patrick zegt op

  Dank je wel mijnheer de voormalige minister van gezondheid ( nu zelfs na verkiezingsnederlaag vice premier in het nieuwe kabinet ) … op naar de verslaving van de jeugd, op naar het dealership onder de jongeren … op naar nog meer cannabisshops … vrijheid , blijheid ! … Nederland achterna ! Succes verzekerd

 4. Erik Kuijpers zegt op

  Patrick, wil je ons nu vertellen dat er geen drugsgebruik/-misbruik in Thailand was vóór de vrijlating van cannabis? Je weet best dat het niet zo is. Thailand was en is een land met groot drugsgebruik, zowel in de softe als in de harde sector. Wereldwijd komt drugsgebruik voor ook waar het streng verboden is. Wat niet mag is lekker, toch?

  En als er geen drugs zijn dan neemt men wat anders; solutie en lachgas zijn populair en in Thailand is zelfs tramadol, een opiaat, gesnoven. Waar een wil is is een weg, ook voor drugs. Je houdt het niet tegen.

  Overigens is de toekomst van cannabis in Thailand onzeker; zie deze link:
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/cannabis-in-thailand-onzekerheid-over-aanscherping-van-de-regels/

  • Erik Kuijpers zegt op

   Ter aanvulling op vorenstaande link; vandaag op Lexology:

   Extracts produced for recreational purposes are strictly prohibited, and there are curbs on foreign control of cannabis processing.

   What’s intriguing is that this regulation also encompasses CBD and other non-psychoactive compounds derived from cannabis or medical hemp. This underscores the comprehensive nature of the regulatory framework.

   Investors and operators in the industry need to consider how to pivot their operations in a more restrictive regime. It seems clear that cannabis extracts will be tightly regulated.

   Link: https://ap.lc/iq4rk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website