Het raadsel rond het familiedrama in Thanyaburi (zie ‘Familiedrama in Pathum Thani roept vragen op’ van gisteren) is opgelost. De oudste zoon (19) heeft bekend zijn ouders en jongere broer Pattarayuth (16) zaterdagnacht in hun slaap te hebben doodgeschoten.

Aanvankelijk had Akkhawat Sornprom de politie proberen wijs te maken dat hij zijn broer verdacht, omdat de ouders de broer een uitbrander hadden gegeven vanwege diens slechte schoolresultaten en verslaving aan smart-phone games.

De politie kreeg echter argwaan omdat het pistool dichtbij de rechterhand van Pattarayuth lag, alhoewel hij een kogelwond aan de linkerzijde van zijn hoofd had.

Tijdens de gebruikelijk persconferentie waarop de verdachte aan de pers werd getoond, huilde Akkhawat. Hij zei spijt te hebben en gaf als verklaring dat hij kwaad was geweest omdat zijn ouders hem altijd uitkafferden en zijn moeder zich niet aan haar belofte had gehouden om een auto voor hem te kopen toen hij naar de universiteit ging. Hij kreeg ook op zijn kop vanwege zijn matige prestaties.

Zaterdagavond had hij zijn moeder gevraagd of hij haar auto kon lenen, maar dat weigerde ze. [Andere bronnen melden omdat hij gedronken had.] De ouders gingen om 1 uur naar bed en om 3 uur maakte Akkhawat met het vuurwapen van zijn vader in de slaapkamer van de ouders een eind aan hun leven.

Akkhawat vertelde dat hij aanvankelijk alleen zijn moeder wilde doodschieten, maar uit angst dat het schot de anderen zou wakker maken, doodde hij ook de anderen. Om zijn daad te maskeren, legde hij het vuurwapen naast het lichaam van zijn broer, deed de slaapkamerdeur op slot en gooide later de sleutel weg. [Waar de broer sliep en hoe die in de slaapkamer terecht kwam, vermeldt het bericht niet.]

Om 7 uur ging hij naar zijn eigen flatje en belde zijn tante met de mededeling dat hij zijn ouders niet kon bereiken. Om een alibi te hebben, pikte hij zijn vriendin op en nam haar mee naar het huis, waar later zijn tante arriveerde. Ze belden ‘rescue workers’ die de slaapkamerdeur openbraken, waarna de gruwelijke vondst werd gedaan.

Een docent van de Bangkok universiteit, waar Akkhawat studeert, noemt hem een ‘beleefde en rustige jongen’. Hij was bij met zijn ‘class work’ en vertoonde geen agressief gedrag.

De directeur van het Galya Rajanagarindra Institute acht het onwaarschijnlijk dat de jongen aan een psychische aandoening lijdt. Vermoedelijk was de daad toe te schrijven aan een combinatie van alcohol, agressie en wantrouwen.

(Bron: Bangkok Post, 12 maart 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Raadsel familiedrama opgelost; oudste broer bekent”

  1. marcus zegt op

    moderator: te generaliserende reactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website