Vier districten in de provincie Chiang Rai lopen het risico op een zware tot zeer zware aardbeving met de kracht van 7.0 op de schaal van Richter. De aardbeving kan veroorzaakt worden door de Mae Chan breuklijn, een van de drie actieve breuklijnen in de provincie, die een lengte heeft van 150 km.

Volgens Suwit Kosuwan van het Mineral Resources Department is de kans op een aardbeving die veroorzaakt wordt door de breuklijn Mae Lao, vrij klein.

Chiang Rai werd in mei 2014 getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Daarbij kwam één persoon om het leven en werden tientallen gewond. De schade was fors.

In Thailand liggen meer breuklijnen, zoals de Klong Marui breuklijn in Ranong (Zuid Thailand). In april vond daar een lichte aardbeving plaats, die vrij kort duurde, lokale bewoners raakten in paniek, maar er was vrijwel geen schade.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website