Alle 16 districten van de provincie Ayutthaya zijn uitgeroepen tot rampgebied.

Sommige woonkernen langs de Lop Buri rivier staan 2 meter onder water. Veel wegen zijn onbegaanbaar en sommige tempels en ziekenhuizen zijn gesloten. De autoriteiten hebben evacuatieplannen opgesteld voor zowel de provincie Ayutthaya als Phichit.

Gouverneur Witthaya Piewpong van Ayutthaya heeft een spoedvergadering met de 16 districtschefs uitgeschreven om maatregelen op te stellen voor de nabije toekomst wanneer de provincie nog meer water krijgt te verstouwen uit het Noorden. Gemeentes, lokale raden, kamnans en dorpshoofden hebben de opdracht gekregen op zoek te gaan naar veilige lokaties, waar de bewoners onmiddellijk naar toe kunnen worden geëvacueerd. Sinds Ayutthaya op 4 september onder water liep zijn 224.000 bewoners gedupeerd.

Ander nieuws:

 • De waterstand in de rivieren Chao Praya, Pasak, Lop Buri en Noi stijgt als gevolg van water uit het Noorden.
 • De Ban Pho stuw in het district Bang Pa-in staat op springen. Wanneer die het begeeft lopen 50.000 rai aan boerenland en drie industrieterreinen in de distriicten Bang Pa-in, Uthai, Phra Nakhon Si Ayutthaya en Wang Noi onder water.
 • In de provincie Kamphaeng Phet moeten de bewoners van vier districten zich voorbereiden op overstromingen, omdat het Bhumibol stuwmeer in Tak 40 miljoen kubieke meter water per dag gaat lozen.
 • Op 29 augustus liepen de lager gelegen gebieden van de provincie Uthai Thani, die grenzen aan de Chao Praya en Sakae Krang, onder water. Naar verwachting duurt het 2 maanden voordat het water is weggelopen.
 • De regering heeft het noodbudget voor elke provinciale gouverneur verhoogd van 50 naar 100 miljoen baht.
 • Chiang Mai vormt de enige gunstige uitzondering. De situatie is bijna teruggekeerd naar normaal. Meer dan 300 functionarissen zijn ingezet om de stad op te ruimen en de schade te inventariseren. Het waterpeil van de Ping rivier is niet meer kritiek.

www.dickvanderlugt.nl

11 reacties op “De gehele provincie Ayutthaya is nu rampgebied”

 1. miranda zegt op

  Wat erg zeg. Is dit iets wat jaarlijks voorkomt in het regenseizoen of is het dit jaarwel heel erg extreem?

  • dick van der lugt zegt op

   De overstromingen dit jaar komen vroeger dan voorgaande jaren en zijn inderdaad extreem als gevolg van enkele tropische stormen met fraaie namen als Nok-ten enz.

 2. marcos zegt op

  dit is zeker verschrikkelijk, maar ieder jaar is het prijs! De Thaise burger krijgt ieder jaar de rekening gepresenteerd van het Thais denken! En wat leren de lokalen overheden ervan? Niks,nada,nul! Dus de Thaise overheid zelf is hier ook eintverantwoordelijk voor. Lees wat de gouverneur van Ayuttaya zegt en het zal duidelijk zijn waarop ik doel met Thais denken. Alleen zijn ieder jaar honderd duizenden onschuldige mensen zwaar de dupe….maar dat is niet erg, want dat hoort bij de Thaise cultuur. Ja inderdaad, maar met deze gevolgen!

 3. l.lagemaat zegt op

  Sinds begin van dit jaar Japan door 2 rampen getroffen werd,kreeg ik sterk de indruk
  dat het weer in hele regio van slag was.Sinds 50 jaar had het niet meer zo lang en zoveel geregend.Deze week was het weer raak in de Filipijnen en kreeg zuid Thailand
  Narathiwat,Pattani,enz er een stuk van mee.
  Dat de waterhuishouding nog steeds niet op orde is,blijkt weer b.v.bij Ayuthaya,Ang Thong,Pathun Thani,enz. wat leidt tot grote economische schade en trieste problemen
  van de bewoners.
  groet,
  Lodewijk

 4. conimex zegt op

  Net als vorig jaar, is mijn huis weer vol gelopen met water, ook deze keer staat het 1,50 mtr hoog..veel last van muskieten en ander ongedierte zoals slangen en ratten etc., dat ook een veilig onderkomen zoekt.
  Ik zit niet ver van de Pasak rivier in Tha Ruea.

 5. cor verhoef zegt op

  Opvallend is dat de Nederlandse ‘kwaliteitskrant’ de Volkskrant, nog geen letter heeft besteed aan deze omvangrijpe ramp die nu vier landen beslaat. Waarom zouden ze ook? Wilders heeft gisteren weer een scheet gelaten en dat is allemaal veel belangerijker. Nederland begint steeds meer op Thailand te lijken wat het inwaards gerichte denken betreft.

  • marcos zegt op

   @ Cor en John, Aangezien ik over 3 weken zelf weer naar Thailand vlieg ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar de situaties aldaar en de bericht gevingen. Jullie hebben het over Nederland…..Ik heb uit verveling ( ja dat kan wel eens ) maar eens heel lang liggen zoeken op berichtgeving in Engelse, Amerikaanse en Duitse kranten over de toestand in Thailand. Niemand bericht erover! Het laatste waar ze allemaal over bericht geven, voor zover ik het kan vinden, is over eind maart wat er toen in het zuiden is gebeurd van Thailand. Dus het is niet Nederland alleen wat de overstromingen in Thailand niet als wereldnieuws ziet of als belangrijk om te melden. De stelling: zou hier een reden voor zijn???

 6. jan van kerkhof zegt op

  Zondag 9 oktober vliegen wij (4 p) voor een vakantiereis naar Thailand, Chiang Mai.
  We weten dat er sprake is van hevige regenbuien, wateroverlast, overstromingen, moderverschuivingen, wegafsluitingen, maar niet waar die ellende allemaal is. We komen in of nabij de steden Chiang Mai, Mae Sariang, Mae Hong Son, langs Pai naar Chiang Rai,
  Kamphaeng Phet, Kanchanaburi, Hua Hin en Bangkok.
  Wie kan ons informatie geven over de stand van zaken en toegankeljkheid van gebieden??

  • marcos zegt op

   ministerie van buitenlandse zaken. U kunt google openen en reisadvies thailand intypen. hopelijk zit alles u mee!

  • l.lagemaat zegt op

   Een duidelijk overzicht is er momenteel nog niet.
   U zou een binnenlandse vlucht van Chiang Rai richting Bangkok kunnen nemen.
   Dat voorkomt zeer waarschijnlijk veel problemen.
   En vandaar uit kunt u beslissen wat u verder doet.
   Informeer bij plaatselijke instanties wat mogelijk is.

   groet,
   Lodewijk

 7. m zegt op

  Vandaag hoorde ik er over op het journaal. Er wordt nu dus wel over bericht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website