Bangkok Post besteedt vandaag weer veel aandacht aan de protesten in Bangkok, maar erg veel nieuws valt er niet te melden. Het openingsartikel bestaat voor een groot deel uit ouwe koek. Het enige nieuwsfeit dat de krant weet op te diepen is de eventuele verlenging van de Internal Security Act (ISA) die sinds 9 oktober van kracht is in drie districten van Bangkok.

Woraphong Chiewpreecha, adjunct-hoofd van de landelijke politie, zegt dat die verlengd kan worden, wanneer de protesten volgende maand doorgaan. De deadline ligt nu op 30 november. De ISA biedt de mogelijkheid een avondklok in te stellen, controleposten op te zetten en de bewegingsvrijheid van demonstranten te beperken.

Volgens Pheu Thai-woordvoerder Anusorn Iamsa-ard lijkt rallyleider Suthep Thaugsuban vertrouwen te verliezen [maar waarin lees ik niet]. Het te vaak opvoeren van de protesten zou op de beweging kunnen terugslaan, profeteerde hij. Anusorn meent dat de rally tekenen van ‘losing steam’ begint te vertonen (de fut begint eruit te raken) omdat elke rechtvaardiging ervoor ontbreekt, nu de regering heeft beloofd het amnestievoorstel [dat door de Senaat is afgewezen] niet opnieuw in te brengen. De meeste demonstranten zouden daarmee tevreden zijn.

Zoals eerder gemeld introduceerde rallyleider Suthep vrijdag vier nieuwe actievormen, zoals een boycot van producten en diensten, eigendom van of gerelateerd aan de Shinawatra’s. Een onbekende heeft online een lijst van veertig producten en diensten geplaatst. Daaronder zijn woonwijken en flatgebouwen van SC Asset, het SC Park Hotel, Capital OK, een financieringsmaatschappij en de Shinawatra universiteit.

Verder How Come Entertainment en She@Mood Photo Shop, eigendom van Thaksins zoon Panthongtae, alsmede internetdiensten, ziekenhuizen, restaurants, koffieshops, commerciële banken, hotels en golfbanen. Ja, de tentakels van de Shinawatra’s reiken ver.

Een andere actievorm is een handtekeningenactie die de ‘impeachment’ (afzettingsprocedure) van 310 parlementsleden beoogt. Duizenden [Hoeveel zijn duizenden?] zetten gisteren bij het Democracy Monument op de Ratchadamnoen Avenue hun handtekening (foto). Volgens Suthep zijn ‘veel’ mensen ook al begonnen met de boycot-actie.

Meer nieuws over de protesten later vandaag in Nieuws uit Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 17 november 2013)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Protesten gaan door, maar regering wijkt (nog) niet”

  1. Marcus zegt op

    Ik denk dat je niet te veel aandacht moet betseden aan het eideloze gedreutel van geel. De meerderheid van de bevolking will geen gedonder en anarchie. En, het cabinet wat er nu zit bij meerderheid van de kiezers gekozen. Jin liuck doet een goede job en wat mij, en de meeste Thjai betreft (de corrupte top uiitgezonderd) betreft mag ze lekker blijven zitten en naar een tweede ambtstermijnkoersen

  2. chris zegt op

    Ben wel geinteresseerd in de list van “Thaksin’ producten en diensten maar heb hem nog niet op het internet kunnen vinden. Helaas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website