De demonstraties in Bangkok krijgen een wat grimmiger karakter. Er worden een aantal schermutselingen met de oproerpolitie gemeld. Ook is er naar verluidt een Duitse journalist aangevallen in de wijk Dusit, zo schrijft Bangkok Post.

Nick Nostitz, een freelance journalist die sinds 1993 woont en werkt in Thailand, heeft een klacht ingediend over het incident bij de Thaise politie.

Hij verklaarde te zijn aangevallen door ordetroepen van de demonstranten toen hij bezig was om foto’s te maken van de protestmars. Dit vond plaats op de kruising tussen Nakhon Ratchasima en Sri Ayutthaya. Bij de aanval raakte zijn bril en fotoapparatuur beschadigd.

Volgens het slachtoffer werd hij door de protestleider Chumphol Julsai aangewezen met de mededeling dat hij een ‘Roodhemd verslaggever’ zou zijn. De man werd daarop aangevallen door de aanwezigen. De verslaggever liet weten dat hij geluk had dat de politie hem ontzette omdat hij anders in het ziekenhuis zou zijn terechtgekomen.

Vlak voor dit incident zou ook een officier van de oproerpolitie zijn aangevallen door ordetroepen van de protesterende menigte. De politieman ​​observeerde de protestmars vanuit een voertuig. De camera die hij gebruikte is afgepakt en meegenomen door Chumphol.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Protesten in Bangkok worden grimmiger: Duitse journalist mishandeld”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  Breaking News De regering heeft de Internal Security Act (ISA) tot geheel Bangkok, Nonthaburi en twee districten buiten Bangkok uitgebreid. Het besluit is een reactie op de bezetting van twee ministeries en het Public Relations Department. De demonstranten zeggen dat ze er blijven totdat de regering is afgetreden. De ISA gold al sinds 9 oktober voor drie districten van Bangkok. De ISA biedt de mogelijkheid een avondklok in te stellen, controleposten op te zetten en de bewegingsvrijheid van demonstranten te beperken.

 2. Rob V. zegt op

  Je zou als journalist bijna een Thaise vlag en een rood en geel shirt meenemen (en dan de juiste dragen daar waar je verslag doet) voor het geval een of andere idioot denkt dat je een “spion van de vijand/ander” bent… Minder handige actie van Julsai.

  Wat me wel opvalt aan de Nederlandse berichtgeving (NOS, nu.nl etc.) is dat men wel spreekt over de “tien duizenden” die vandaag actief zijn, van de ruim honderduizend van gisteren hoor je niets of men formuleerd het zo dat het lijk of op zondag ook “slechts” tienduizenden aan het protesteren waren.
  Het cijfer van een miljoen vind ik wel erg ver gezocht, ik zelf vind het Shinawatra kabinet ook drie keer niets maar met zulke claims lever je toch in aan geloofwaardigheid. Of zullen de protestleiders zelf wel geloven dat het er zoveel waren (kunnen ze duidelijk niet rekenen).

 3. michiel zegt op

  Zit momenteel vlak bij ratchadamnoen rd .gisteren zondag zeer veel protesters. Velen vandaag vertrokken.Heb er zojuist nog doorheen gemoeten om het hotel te bereiken. De sfeer is id ook hier momenteel wat grimmiger aan het worden.Als toerist kun je beter eigenlijk maar wat uit de buurt blijven. Je weet nooit de boel kan zo omslaan en dan wil je er liever niet tussen zitten. Afgelopen nacht ook al wakker geworden van kleine explosies. Waren welliswaar iets van zwaar vuurwerk ping pong bombs ofzo toch ook niet zonder gevaar. TIP voor ieder die 0% risico wil lopen blijf uit de buurt voor anderen best interessant om vanaf afstand de protesten te even te bekijken.

 4. Tino Kuis zegt op

  Op een FB pagina (Bluesky Channel) werd deze man,Nick Nostitz, in 700 commentaren voor rot gescholden op een ongelofelijk aggresieve wijze. Een van de meest opvallende aspecten van het poltieke conflict van dit moment is de grove wijze waarop men elkaar gejegend. Een interview met deze man met goede inzichten in de Thaise situatie staat op onderstaande link:

  http://www.stickmanweekly.com/StickmanBangkokWeeklyColumn2009/NickNostitz.htm

 5. bal bal zegt op

  Dan had deze reporter daar niet moeten rond lopen dat is zijn risico.

  • Soi zegt op

   @bal: volgens internationaal humanitair recht (IHR) genieten journalisten o.a. bijzondere bescherming bij hun werk in conflictsituaties. Kennelijk hebben in de buurt zijnde politieagenten dat goed begrepen!

  • Rob V. zegt op

   Of meneer de gori…protestleider had niet moeten oproepen tot geweld/escalatie. Alles zou toch vreedzaam verlopen? Als ik zo de achtergrond lees over deze journalist heeft hij veel geschreven over de politiek (zie link naar Stickmans artikel elders). Blijkbaar heeft hij sommige daar toch mee op de teentjes getrapt en is Suthep moeite met gefundeerde kritiek… Beetje zielig. Het huidige kabinet vind ik 3x niets, verkiezingen lijken me prima (als is de vraag wat er dan uitrolt omdat de Democraten en Peuy Thai beide nu niet bepaald landsbelang/burgerbelang op 1 hebben staan), maar Suthep komt op mij een over als ern driftkikkertje die liever escaleert en confronteerd dan zoekt naar een lange termijn oplossing en dialoog.

   • Rob V. zegt op

    Correctie: ik bedoelde Chumphol.
    Dat een journalist per ongeluk in het heetst van de strijd risico loopt is logisch. Maar mensen oproepen een journalist, zelfs als deze niet objectief zou zijn (al komt de Duitser op mij als neutraal over), dat is gewoon sneu en eigenlijk zelfs misdadig (oproepen tot agressie/haat jegens ern persoon).

 6. Khunhans zegt op

  Ik ben eergisteren teruggekomen uit Thailand.
  Heb zelf een paar dagen tussen de demonstranten gelopen..en de situatie/sfeer met eigen ogen gezien.
  De straten lagen s’nachts vol met slapende mensen.
  Ik vond de sfeer die dagen dat ik heb meeglopen tot een eindje voor het regeringsgebouw..niet grimmig.
  Op Youtube heb ik een paar filmpjes gezet die ik zelf heb gemaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website