De Gele monorail lijn, die het noordelijke en zuidelijke deel van Oost-Bangkok verbindt, omvat 23 stations en zal naar verwachting volgende maand haar commerciële activiteiten starten. Dit is bevestigd door de Mass Rapid Transit Authority (MRTA) van Thailand.

De openingsceremonie van de treindienst vond afgelopen maandag plaats bij het Lat Phrao Station van de Gele Lijn. De Thaise premier, Prayut Chan-o-cha, heeft persoonlijk de nieuwe monorail uitgeprobeerd en verklaard dat deze een alternatieve vervoersmogelijkheid biedt langs deze route, waardoor passagiers kunnen genieten van een comfortabele rit.

Volgens Prayut is de visie van de overheid om een uitgebreid netwerk van elektrische treinen te ontwikkelen, vergelijkbaar met een spinnenweb, en om een uniform ticketsysteem in te voeren voor naadloze reizen op alle routes.

Daarnaast is men momenteel bezig met de constructie van een andere lijn, de ‘Roze Lijn’ genaamd. Als onderdeel van Thailand’s baanbrekende monorailproject op een straddle-beam, wordt verwacht dat de Roze Lijn later dit jaar een eerste proefrit kan maken.

Bron: PRD

1 reactie op “Proefrit met Gele monorail line in Bangkok goed verlopen”

  1. Thomasje zegt op

    Ja inderdaad. Het weekend een paar gratis ritten mee gemaakt.
    Nog niet alle stations zijn helemaal af. Met name de ingangen nog niet allemaal open.
    Er is veel personeel op de stations om je de weg te wijzen.
    Er zit geen machinist meer op de trein. Het gaat allemaal vanzelf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website