Het ministerie van Handel heeft bevestigd dat het de winkelprijs van instant noedels zal handhaven om zo de stijgende consumentenprijzen te beteugelen.De winkelprijs blijft 6 baht per pakje.

De Minister van Handel, Jurin Laksanawisit, zegt dat het ministerie geen toestemming geeft om de detailhandelsprijzen voor instant noedels te verhogen. Hij voegde eraan toe dat het ministerie de producenten wel begrijpt, aangezien ze te maken hebben met hogere productiekosten, maar drong er bij hen aan de huidige prijs te handhaven om het zo de consumenten te helpen

De minister verzekerde ook dat recente berichten over grote merken die de instant noedelprijzen verhogen, alleen betrekking hebben op de groothandel. Winkeliers zullen daarom minder winst maken zonder dat ze dat kunnen doorberekenen aan hun klanten.

Instant noedels behoren tot de lijst van 52 producten en diensten waarvan de Thaise overheid de prijzen controleert. Producenten moeten daardoor eerst toestemming vragen om de prijzen aan te passen. De lijst omvat essentiële zaken voor dagelijks gebruik zoals voedsel, landbouwproducten, bouwmaterialen, papier, medicijnen en brandstof.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

2 reacties op “Prijs van noedels blijft 6 baht per pakje ondanks prijsstijgingen”

  1. RonnyLatYa zegt op

    Na al de reacties te lezen dat men geen problemen heeft om al dat geld te betalen aan een visa kantoor, moet dit wel een opluchting zijn…;-)

  2. Johnny BG zegt op

    Als we het over armeluis voedsel hebben dan is dit het wel maar hoe kan je 6 baht retail vragen voor al het werk wat gedaan moet worden? CP en dat soort foute bedrijven krijgen min of meer dezelfde marge en de winkeliers zijn de Sjaak. Als het de spuigaten uitloopt komt er ongetwijfeld weer de 50/50 subsidie voor de Thai en is iedereen weer blij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website