(Brickinfo Media / Shutterstock.com)

Premier Prayut Chan-o-cha liet gisteren weten dat hij nooit heeft gezegd dat hij wil aftreden. Daarmee weerlegt hij de geruchten dat hij voor 25 november zou opstappen. Dit noemt Prayut ‘propaganda’ uit de mond van de anti-regeringsdemonstranten.

De vooraanstaande mensenrechtenadvocaat Arnon Nampa, die ook een van de leiders is van de pro-democratiebeweging, had eerder op vrijdag een Facebook-bericht gepost, waarin hij vermelde dat Prayut vóór 25 november zou aftreden. Dat is de datum waarop demonstranten een nieuwe bijeenkomst hebben gepland bij het Crown Property Bureau in de wijk Dusit in Bangkok.

“Je moet hem maar vragen waar hij die informatie vandaan heeft, aangezien ik nog nooit contact heb opgenomen met Arnon”, zei Prayut. “Omdat ze op 25 november weer een bijeenkomst hebben gepland, denk ik dat het slechts propaganda is om meer mensen op de been te krijgen. Moeten we die persoon die deze ongegronde informatie verspreidt, blijven geloven? Dat is alles wat ik erover zeg”, voegde de premier eraan toe.

Bron: The Nation

Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

7 reacties op “Premier Prayut ontkent geruchten dat hij op 25 november zal aftreden”

 1. Rob V. zegt op

  Tja, iemand die samen met zijn vriendjes op ondemocratische wijze aan de macht is gekomen en gebleven zal niet zomaar vanzelf opstappen. Zie ook de stemming van parlement en senaat waarbij de diverse voorstellen (van o.a. iLaw) tot herstellen van democratie en terugdraaien van dictatoriale NCPO door de regering zijn afgewezen (inclusief de Democraten, die hun naam zo zeker geen eer aan doen). Die man stapt pas op als de druk onhoudbaar is geworden of hij te horen krijgt dat de powers that be hem zullen laten vallen.

  • chris zegt op

   Volgens mij is Prayut de minister-president van een coalitie-regering die tot stand is gekomen na eerlijke, landelijke verkiezingen. Dat lijkt me toch behoorlijk democratisch. Dat jij (en ik) graag een andere verkiezingsuitslag zouden hebben gezien doet daar niets aan af.

   • Tino Kuis zegt op

    Premier Prayut is gekozen met behulp van de door de vorige junta benoemde 250 leden van de Senaat die voor bijna de helft bestaat uit militaire en politie officieren. Dat is niet echt democratisch.

    • chris zegt op

     Prayuth heeft een parlementaire meederheid in het parlement van 269 zetels op de 500, verkregen via verkiezingen. Ook zonder de senaat zou hij de PM zijn.

     • Rob V. zegt op

      De verkiezingen van 2019 zijn veelal gezien als onbehoorlijk, onder de maat. Denk bijvoorbeeld aan het hertekenen can de verkiezingendistricten, het gedoe rondom de zetel berekening waarbij de Kiesraad ná de stembusgang met een formule kwam die over het algemeen wordt gezien als onlogisch, de inmenging van derden die boven de politiek behoren te staan, twijfels aan de objectiviteit van de Kiesraad en Constitutioneel hof, de kritiek rondom wat wel mag qua financiering van een partij, diverse andere onduidelijkheden rondom campagne regels, de lange tijd van onduidelijkheid wanneer er verkiezingen zouden komen en de tijd tussen eindelijk bekend maken van de datum en de verkiezingensdag. Enzovoort. De verkiezingen voldeden niet aan wat internationaal als behoorlijk gezien wordt.

      Even terug grasduinen op dit blog (zo rond begin 2019) voor verdere details of kijk anders even op Wikipedia voor een eerste introductie.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/2019_Thai_general_election

 2. chris zegt op

  In welingelichte kringen is al enige maanden duidelijk dat Prayut het niet zo heel erg naar zijn zin heeft en heel graag het stokje zou willen doorgeven. Men kan blijkbaar niemand vinden die deze hondenbaan (proberen iedereen in eigen kamp tevreden te houden) van hem wil overnemen.
  Het wachten is nu op de rechter die – ik dacht – op 2 December moet beslissen of Prayut ten onrechte nog steeds in een militair kamp woont terwijl hij met pensioen is. Als de rechter dat vindt treedt Prayut af. Dat staat vast. Lijkt een beetje op de rechtzaak tegen PM Samak die moest aftreden omdat hij voor een kookprogramma op TV betaald werd en naar een baas moest luisteren.
  Prayut blij en vele anderen met hem, denk ik, zoals Rob V.. Er gaan geruchten dat de nieuwe PM kuhn Anutin is die nu nog minister van Volksgezondheid is. En ik weet niet of we daar nu zo blij mee moeten zijn. Ik in elk geval niet.

  • boogy zegt op

   De uitspraak van de rechters is al bekend in bepaalde kringen.
   En volgens mijn bronnen, wordt de opvolger niet Anutin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website