Rotzooi Bangkok (Photograph: Udo Weitz/EPA)

In een toespraak op de Thaise TV heeft Abhisit vandaag laten weten dat hij de rust en orde snel wil herstellen.

Onderzoek naar onrust in Bangkok

Hij beloofde een onafhankelijk onderzoek naar de onrust in Bangkok. Dit onderzoek zal deel uitmaken van een vijf punten plan (roadmap) waarin ook vervroegde verkiezingen waren opgenomen. Dit aanbod is in een eerder stadium ingetrokken door de premier, omdat de Redshirts weigerde de protestlocaties te ontruimen.  Het is onduidelijk of er alsnog vervroegde verkiezingen zullen komen.

Militairen verdwijnen uit het straatbeeld

Militairen bepalen nu nog het straatbeeld van Bangkok maar dat zal snel verdwijnen. De komende dagen staan in teken van het herstellen van een deel van de schade. Het opruimen van alle barricades en tentenkamp van de redshirts zal ook spoedig worden afgerond.

Het afgebrande megacomplex van Central World kan als verloren worden beschouwd. Het gebouw staat op instorten.

Ook op de tweede avond van het uitgaansverbod was het rustig in Bangkok.

Nederlandse Ambassade waarschijnlijk op maandag weer open

De Nederlandse Ambassade streeft er naar om aanstaande maandag weer open te gaan. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag laten weten naar aanleiding van berichtgeving van de Wereldomroep.

.

8 reacties op “Premier Abhisit wil verzoening”

 1. bkkhier zegt op

  kleine beetje update (nu zat 22/4, rond 10.40 in BKK)
  soldaten bepalen enkel straatbeeld (denk ik) in de gebieden die nog moeten worden doorzocht op achtergelaten munitie, bommen etc. Dat is vnl. de ex-rode zone. Voor de rest wenig aan legergroen te zien
  Nog steeds is de stad BKK uitermate rustig, zelfs stiller als een rustige zondagmorgen. Meeste banken nog gesloten, ATMs doen het niet-deels omdat ze leeg zijn en nog niet konden worden bijgevuld. Nog veel winkels blijven maar dicht-er zijn toch ook bijna geen toeristen meer die nog interesse zouden kunnen hebben in de waren.
  MRT zal ZO weer gaan rijden, BTS moet eerst geheel worden gecontroleerd (viaduct door ex rode zone)-dus dat duurt nog wel wat dagen.
  Curfew nog van kracht, wordt steeds minder nageleefd. Is in Pattaya al opgeheven-nightlife is the moneyspinner.
  Volgens BKK-post vanmorgen valt zelfs de schade aan ex WTC/Centran World deels nog mee-er is nl. een grote extra voorgevel voorgzet bij de renovatie-grote delen van de betonstructuur waar de shops in zitten zouden zelfs nog intact-en dus reparabel zijn. Misschien zijn zelfs die shoppingcentres toch iets minder doodsvallen bij brand als gedacht.
  In het straatbeeld opmerkelijk;enkele plekken, bij Sanam Luang (veel homeless poor) die altijd rode ”verzets”DVDs draaiden, hebben die afgezet. Het rode nieuwsblad (de WAARHEID vandaag!) verdwijnt uit veel krantenwinkels.
  Maar een wat doodse sfeer-op DO ook geen enkele radio of wat vrolijks te horen. Op TV enkel jarenoude soaps en games.

 2. Redactie zegt op

  @bkk hier
  Bedankt voor de update. Schetst een goed beeld van hoe het nu in Bangkok is. Zo gauw als iedereen weer aan het werk gaat en de BTS weer gaat rijden zal het wel beter worden. En de toeristen? Vrijwel alle landen hebben een negatief reisadvies voor Bangkok afgegeven. Wanneer dat wordt teruggedraaid zullen de eerste toeristen ook wel weer komen.

  • Niek zegt op

   Geen reakties mogelijk op de onlangs gepubliceerde posting ‘Waarom is Yingluck zo populair’ en bij meerder postings mbt het onderwerp ‘politiek’, zo lees ik. Wat is daar de reden van? En als je geen reakties toelaat is het dan wel fair om toch die postings te plaatsen? Het komt mij wat paternalistich over om zelf wel bepaalde meningen te verkondigen en de lezers geen mogelijkheid van reaktie te geven. Wees dan konsekwent en schrap alle bijdragen over politiek, korruptie, politie, justitie, maffia etc. en maak er een soort van Libelle-blog van.Een vriendelijke en vrolijke blog over ‘koetjes en kalfjes’, ook leuk maar volgens mij moet het wel te kombineren zijn met onderwerpen over meer maatschappelijk-politiek relevante kwesties waar wij als farangs toch ook mee te maken hebben . zeker wat betreft de sfeer in het land. En daar wordt in Thaise kranten en in Thailand door farangs uitgegeven tijdschriften en websites heel open en kritisch over geschreven zonder dat de redakties in Bangkok Hilton verdwijnen of gedeporteerd worden!
   Nee,nee, rustig maar, ik ga geen eigen blog beginnen!

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    De reden luidt dat we scherp willen toezien op de inhoud van de reacties, vaak geschreven door anonieme personen. De ervaring leert dat op dit punt de discussie de neiging heeft om snel uit de hand te lopen. De postings worden tevoren door ons gelezen. De schrijvers weten bijzonder goed van de hoed en de rand. Dat heeft niets met paternalisme te maken, alleen met het voorkomen van problemen.
    Jouw opmerking over een Libelle-blog acht ik neerbuigend en als zodanig volstrekt buiten de orde. Het plaatsen van reacties is geen recht. We zijn niet bang om gedeporteerd te worden, maar willen tegen elke prijs uit de gevarenzone blijven. Wij bepalen als redactie wat aanvaardbaar en toelaatbaar is, niet de anonieme reaguurders.

    • Niek zegt op

     Maar Hans, hoe kun je scherp toezien op de inhoud van de reakties, als je ze zelfs niet toelaat? Dat lijkt me wat verkrampt. Laat ze toe en bepaal dan of je er mee akkoord gaat .

     • Niek zegt op

      Onlangs verscheen een naar mijn mening interessant artikel over corruptie in Thailand in de Chiangmai Post van juni 16-30, een nieuw weekblad naast de reeds bestaande Chiangmai Mail. Ik zou dat graag willen samenvatten voor jullie blog.
      Is dat een onderwerp dat ons buiten de ‘gevarenzone’ zal houden en mogelijk voor publicatie geschikt is?

      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Laat maar komen. Stuur naar [email protected]

     • Hans Bos (redactie) zegt op

      Niek, je begrijpt niet hoe het werkt. Dat zou betekenen dat we alle redacties moeten modereren. Dat gaat te ver en kost te veel tijd. Om alle eventualiteiten uit te sluiten en politieke discussies te vermijden kiezen we voor deze oplossing. Dat kun je verkrampt noemen, maar zo zijn de spelregels nu eenmaal. Wat niet wegneemt dat je altijd een doortimmerde posting kunt sturen naar [email protected] Graag wel onder eigen naam!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website