Coupleider Prayuth Chan-ocha ontkent met actieleider Suthep Thaugsuban van de anti-regerings beweging vertrouwelijk gesproken te hebben of berichten te hebben uitgewisseld over het ‘Thaksin-regime’. Dat laat hij via zijn woordvoerder weten.

Prayuth reageert op een ‘onthulling’ die Suthep zaterdag deed tijdens een diner met PDRC-supporters (zie: Suthep: Ik praat al 4 jaar met Prayuth over ‘Thaksin-regime’). Hij beweerde er sinds 2010 met Prayuth overlegd te hebben over ‘strategieën om een eind te maken aan het Thaksin-regime’.

Prayuth zou hem kort voor het uitroepen van de staat van beleg gezegd hebben dat het voor het leger tijd was om de macht over te nemen omdat Suthep en zijn supporters na zes maanden van rally’s oververmoeid waren geraakt. Verder beweerde Suthep met Prayuth en diens team via de Line app contact te hebben.

NCPO-woordvoerder Winthai Suwaree verwijst in opdracht van zijn baas de onthullingen van Suthep naar het land der fabelen: ‘Generaal Prayuth zegt als leider van een veiligheidsmacht van de toenmalige regering de opdracht te hebben gekregen er bij alle groepen op aan te dringen om te onderhandelen, iets wat nooit gelukt is.

Yingluck, de regering destijds, instrueerde het leger alle groepen te waarschuwen dat ze moeten vermijden de wet te overtreden en dat ze de bevolking moeten beschermen. Als hoofd van een veiligheidsmacht, wiens taak het is de wet en het staatsbeleid na te leven, had generaal Prayuth dat niet kunnen doen [vertrouwelijk met Suthep praten].’

Bangkok Post tekent daarbij aan dat ‘volgens bronnen’ Prayuth ‘very upset’ is over Suthep, daar de sfeer aan het verbeteren is.

Gisteren trok de krant uit de woorden van Suthep de conclusie dat generaal Prayuth actief heeft samengespannen om premier Yingluck ten val te brengen, inclusief de periode dat ze minister van Defensie was. 

Opvallend is dat de ontkenning van Prayuth door de krant pas op pagina 3 wordt gemeld in een 2-kolommer terwijl de onthulling van Suthep maandag opening krant was.

(Bron: Website Bangkok Post, 23 juni 2014; krant 24 juni 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Prayuth: Onthulling van Suthep is een fabeltje”

  1. David H. zegt op

    Ik zou de generaal beter geloven indien hij nu voor de verandering Suthep eens een uitnodiging zou geven voor nog eens een paar “reflectie” dagen wegens verspreiden valse geruchten die de coup in slecht daglicht stellen , zoals het met de velen uit de tegenpartij gebeurt is ….

    Trouwens had Shutep niet beloofd na afzetting van het Thaksin goverment zich terug te trekken …?.

  2. Rene Martin zegt op

    Ik weet niet wie ik moet geloven aangezien Suthep een aantal jaren geleden zelf in het zadel is geholpen door het legeren vast zeer goede contacten daar heeft. Misschien wil Suthep in het ‘succes’ van de overname van de macht van het leger meedelen. Facebook was ook niet gesloten volgens het leger dus wie spreekt de waarheid………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website