Premier Prayut Chan-o-cha heeft geweigerd om zijn bijzondere bevoegdheden in te zetten tegen de gouverneur van Bangkok, Sukhumbhand Paribatra, wegens de ernstige overstromingen in Bangkok eerder deze week.

Volgens de premier moeten de bewoners van Bangkok zelf beslissen of ze klaar zijn met deze man tijdens de volgende gouverneursverkiezingen.

De zware regen- en onweersbuien van maandag- en dinsdagochtend zorgde voor veel overlast. De toch al drukke ochtendspits in Bangkok veranderde in een verkeerschaos. Diverse wegen in de hoofdstad liepen onder water (soms tot een halve meter hoog) en forensen deden er uren over om naar hun werk te komen.

De overstromingen worden volgens het gemeentebestuur veroorzaakt door de bewoners die massaal hun afval dumpen in de kanalen en andere waterwegen. Er wordt 1.000 ton afval per dag gedumpt en daardoor raken de waterwegen verstopt.

Diverse organisaties hebben een beroep gedaan op Prayut om artikel 44 van de interim-grondwet in te zetten en de gouverneur de laan uit te sturen omdat hij incompetent is. Het regenseizoen is nog maar net begonnen en Bangkok kampt al met overstromingen, zo luidt de klacht.

Prayut wuift de kritiek weg, hij wil zijn macht niet gebruiken om de gouverneur de laan uit te sturen. “In 2017 zijn er weer verkiezingen en dan moeten de inwoners van Bangkok maar beslissen over het lot van Sukhumbhand”, zo laat hij weten. Wel wil Prayut dat er een oplossing komt voor de overstromingen. Het verstoppen van het drainage systeem door afval moet worden aangepakt. Ook zou er van de vier belangrijke waterpompen, er slechts één ingezet zijn. De vraag is: hoe kan dat?

Ironische genoeg was Sukhumbhand zelf in Nederland voor het bijwonen van een conferentie in Rotterdam over het voorkomen van overstromingen en het omgaan met klimaatverandering. Toen hij hoorde van de problemen besloot hij direct terug te keren naar Bangkok.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/vvmKJU

9 reacties op “Prayut weigert om gouverneur van Bangkok naar huis te sturen wegens overstromingen”

 1. jozef zegt op

  Ik dacht dat Payuth er zat om de corruptie aan te pakken, dat de gouverneur zijn werk niet goed doet daar zijn inderdaad verkiezingen voor. De inwoners van BKK moeten aangepakt worden voor het massaal dumpen van afval. Anders blijft het dweilen met de kraan “open”, lees verstopte drainage system. Probleem is wel als iemand de inwoners aan wil pakken hij/ zij echt niet word gekozen door deze inwoners.

 2. Hans van Mourik zegt op

  1000 Ton afval per dag aan afval.
  Dit is ècht aziatisch!
  Ik heb bij mijn voordeur een grote
  mand hangen, met daarbij de thaise
  tekst…uitsluitend bestemd voor flessen!
  De meeste thaien hier in mijn village
  lachen mij uit, en flikkeren hun lege
  flessen eveneens in de gracht.

 3. LOUISE zegt op

  Hallo redaktie,

  Wordt niet een keer tijd dat er zeer riante boetes worden uitgedeeld als men een thai betrapt met het neergooien van hun huisvuil in het water, om de hoek of bij een ander???

  Hier op ons park, richting uitgang, heft men een huisje gebouwd voor de containers.
  Een farang met een thaise vriending, welke dus gewoon de plastic zakken gewoon voor haar deur pletterd en maar hopen dat de tuinlui die rotzooi meenemen.
  Alleen zijn de honden er eerder bij.

  Veel middenstanders zijn hier wederom de l…. door de gemakzucht van de thai.

  Gewoon een agent daar neerzetten waar die pompen het belangrijkste werk doen, maar ook echt bonnetjes uitschrijven.

  LOUISE

 4. teun zegt op

  Er zal nu eindelijk eens een begin gemaakt moeten worden met:
  1. geregeld rioleringen schoonmaken/-houden door (lokale) overheid
  2. geregeld uitbaggeren van kanalen/rivieren. Ik denk, dat het met af en toe voor de vorm met een groepje mensen verwijderen van een stukje weelderige begroeiing niks wordt.
  3. het zwaar beboeten van afval-dumping in of vlakbij riolering. Stel een paar voorbeelden en zorg voor een goed georganiseerde vuil-ophaaldienst.

 5. Gerrit Tienkamp zegt op

  ELITE STEUNT ELITE
  Is toch bekend in Thailand

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   De vorige keer draaide hij toch zelf de verkeerde sluis open, zodat alles de verkeerde kant op liep.
   Tussen Ekamai en Phra Khanong.
   Ook werden Nederlandse adviseurs genegeerd.

 6. Gerrit Tienkamp zegt op

  Nu is deze governeur toevalling in Nederland, maar is doorgaans alleen op zijn vakantie adres te vinden buiten Bangkok. Doet weinig voor Bangkok.

 7. teun zegt op

  Dus…………….Aan het werk, zou ik zeggen. En vooral preventief (heeeeeel moeilijk woord/begrip) te werk gaan. Luisteren naar o.a. de Hollanders i.p.v. de Chinezen. Dat hebben zelfs de Amerikanen gedaan m.b.t. hun problemen in New Orleans/New York. Maar dat zal wel illiusie zijn.

 8. klaasje123 zegt op

  Dweilen met de kraan open, niemand doet er iets aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website