2p2play / Shutterstock.com

Premier Prayut vraagt de inwoners van de hoofdstad hun auto te laten staan en voor het openbaar vervoer te kiezen, om zo wat te doen aan de smog en de gevaarlijke fijnstof die Bangkok al weken in haar greep houdt.

Over het voorstel om auto’s die ouder dan 10 jaar zijn, te verbieden was de premier gisteren nogal vaag. Het moet volgens hem eerst onderzocht worden. Duidelijk was wel dat hij kennelijk geen harde maatregelen wil nemen die Thaise forenzen zal treffen (met het oog op de naderende verkiezingen?).

Prayut liet wel weten dat er iedere dag acht- tot negenduizend voertuigen worden gecontroleerd. Auto’s die vervuilend zijn krijgen een waarschuwingssticker. Op de zes belangrijkste routes naar Bangkok zijn controleposten opgezet om vrachtwagens en bussen die uit andere provincies komen, te controleren. De premier vraagt ook om foto’s te maken van voertuigen die zwarte rook uitstoten en deze te delen via social media, zodat de autoriteiten ertegen kunnen optreden. Bussen die zwarte rook uitblazen, worden volgens hem uit de dienstregeling gehaald. Verder zet de gemeente Bangkok steeds meer drones in tegen de smog

Directeur Prayoon van het openbaarvervoerbedrijf van Bangkok (BMTA) zegt dat zij het gebruik van B20 diesel, een mix van 20 procent biodiesel en 80 procent gewone diesel, stimuleren. Van de 2.075 bussen die in bedrijf zijn tanken sinds half januari 815 bussen B20, de rest zal deze brandstof vanaf vandaag te gebruiken. Volgens Prayoon kan deze diesel de vervuiling van uitlaatgassen bij vrachtwagens, die ouder zijn dan 25 jaar, met de helft worden teruggebracht.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Prayut roept Bangkokianen op de auto te laten staan maar neemt geen harde maatregelen”

  1. teun zegt op

    Met z’n allen in de rookuitbrakende stadsbussen en zorgen dat je een “waarschuwingssticker” krijgt, want dat is dus – zonder een boete – een vrijbrief om door te rijden. En ik weet zeker, dat deze stickers geen datum van uitreiking melden. Goed bezig!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website