N ON NE ON / Shutterstock.com

Een meerderheid in Thailand wil niet dat buitenlandse toeristen snel terugkeren omdat het aantal besmettingen met Covid-19 laag is. Buitenlanders kunnen de ziekte verspreiden en de Thaise bevolking moet eerst van het land kunnen genieten, zo is de opvatting.

Dat is de uitkomst van een opinieonderzoek door de Suan Dusit Rajabhat University oftewel de Suan Dusit Poll.

Het onderzoek werd tussen 9 en 12 juni online gehouden onder 1.116 mensen in het hele land. Er werd gevraagd naar hun mening nadat de regering de lockdown had versoepeld en het Thaise volk had gevraagd om plaatsen in het hele land te bezoeken om zo de economie te stimuleren. Elke respondent mocht meer dan één antwoord geven.

Op de vraag wanneer ze dachten dat het toerisme in Thailand weer normaal zou worden nadat het virus onder controle is, zei 41,4% in een jaar tijd; 25,9% in zes maanden; 20,5% in twee jaar; en 12,1% in meer dan twee jaar.

Op de vraag of ze wilden dat buitenlandse toeristen snel terug zouden keren om Thailand te bezoeken, zei 75,7% “nee”, waarbij 54,3% zei dat  de Thaise bevolking eerst in hun eigen land op vakantie moeten gaan voordat ze ergens anders heen gingen en 21,3% zei dat ze bang waren voor de buitenlanders omdat ze een tweede golf van het virus kunnen veroorzaken.

Ongeveer 24,2%, zei dat ze wilden dat buitenlandse toeristen snel zouden komen, zodat ze de economie konden stimuleren en inkomsten voor het land konden genereren.

Bron: Bangkok Post

51 reacties op “Poll: ‘Meerderheid van Thai willen dat buitenlandse toeristen voorlopig wegblijven’”

 1. Tja, tijdens een crisis, heeft xenofobie weer een prima voedingsbodem. En met een minister van volksgezondheid die buitenlanders ‘viezeriken’ noemt kan je natuurlijk dit soort uitkomsten verwachten. Ach, er zijn genoeg landen waar toeristen naar toe kunnen en hun zuur verdiende geld kwijt kunnen. Misschien wel goed om Thailand een aantal jaren links te laten liggen, kijken of ze dan er nog zo over denken….

  • Tino Kuis zegt op

   De Bangkok post is een heel betrouwbare krant! Maar bij dit soort verhalen kijk ik altijd even naar het oorspronkelijke onderzoek van de Suan Dusit Poll. Dat staat hier, alleen in het Thais. Het grootste deel van het onderzoek gaat over het ninnenlands toerisme.

   https://suandusitpoll.dusit.ac.th/UPLOAD_FILES/POLL/2563/PS-2563-1592098370.pdf

   Daar waren 4 verschillende series onderzoekvragen

   1 als alles weer open gaat waar gaan jullie dan met vakantie? 1 Chiang Mai (31%), gevolgd door Prachaub Kirichan, Bangkok, Pattaya en Kanchanaburi (11%)

   2 die ging over het toerisme in het algemeen (ook het Thaise toerisme)
   50 tot 80% wil wel weer openen maar alleen als aan de nodige voorzorgen is volfaan zoals: kleine groepen, niet naar bepaalde plekken, mondkapjes, handen wassen etc. Ze vragen ook beperkingen aan het binnenlands toerisme. Alleen openen als…anders niet.

   3 dat vraagt naar de termijn om alles weer te openen
   41% zegt na een jaar, 25% binnen 6 maanden

   4 dat gaat specifiek alleen over het toelaten van buitenlandse toeristen

   Vraag ประชาชนอยากให้นักท่องเที่ยวต่างชาติกลับเข้ามาเที่ยวในประเทศไทยหรือไม่? Het dik gedrukte gedeelte zegt ‘buitenlandse toeristen’

   Wilt u dat buitenlandse toeristen Thailand kunnen bezoeken of niet?

   Antwoorden:
   a. 54 % zegt: liever niet, eerst het Thaise toerisme stimuleren

   b. 24% zegt: doen, goed voor de economie

   c. 21% zegt: niet doen, bang dat ze het virus verspreiden.

   Waarmee ik wil zeggen dat het allemaal misschien wel erg (te) voorzichtig is maar niet zozeer xenofoob. Een meerderheid wil ook dat ook het binnenlands toerisme beperkt wordt.

   • Ruud zegt op

    Inderdaad de Bangkok Post was een betrouwbare en onafhankelijke krant. Maar de krant is steeds meer een staats krant geworden.

 2. Jacq zegt op

  Zolang ik al in thailand kom zo n 25 jaar verbergt er achter de glimlach (die ze vroeger meer gebruikten dan nu) een hoop haat / jaloezie.
  De reden waarom die glimlach de laatste jaren minder en minder is, is waarschijnlijk dat de inkomsten van de farang minder worden.
  Als je minder afhankelijk wordt van farang durf je eerder je ware mening te zeggen. Vandaar de glimlach ook steeds minder word. Geef bv je tirak ipv 20.000 bht per maand 15.000 dan is glimlach ook verdwenen.
  Het is natuurlijk niet bij élke thai zo aan de andere kant begrijp ik het ook wel. Als je een doorsnee pattaya ganger ziet dan ….
  Het is dan begrijpelijk en misschien verstandig om niet alles over één kam te scheren. De politiek in thailand doet dat dus wel en dat is heel jammer.
  Je moet jezelf afvragen welke voordelen thailand nog heeft? Goedkoop is het jaren niet meer, klimaat heb ik nooit fijn gevonden, de gastvrijheid is ook verdwenen, over al een zooitje , 12 uur vliegen , wisselen van valuta etc etc.

  • Mike A zegt op

   ach in Nederland kan ik geen bungalow met zwembad en alle inrichting huren voor 30.000 baht, laat staan er 1 kopen voor ronde de 7MB. Diesel kost hier minder dan de helft de wegenbelasting 20% en niemand valt me lastig met andere belastingen. Ja het is een zooitje , de logica is ver te zoeken, en opgepast voor veeleisende partners maar dat laatste is overal zo.

   Voor toeristen is het wat anders, als toerist zou ik Thailand links laten liggen voor een strandvakantie. Veel betere en schonere oorden te vinden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik begrijp dat niet. En toch blijf je komen.
   Maak jezelf toch niet ongelukkig en blijf hier weg. Heb je dat dilemma of 20 000 of 15000 Baht alvast ook niet

 3. Wijnschenk zegt op

  Hoe zit dat dan met farangs stranded??
  Ook niet meer terug ?
  Worden die dan maar ff onder het matje tourist geveegd….
  Wederom afwachten.

  • Marc zegt op

   Wijnschenk,
   “stranded” farangs zijn volgens mij farangs die niet tijdig teruggekeerd zijn vooraleer de grenzen zijn gesloten en alle luchtverkeer is stilgevallen.
   Waarschijnlijk bedoel je de buitenlanders die hier permanent wonen en/of gehuwd zijn met een Thaise of een duurzame relatie hebben. Ik reken daar ook de buitenlanders bij die geinvesteerd hebben in vastgoed met het oog op een rustig en aangenaam pensioen. Mijn opsomming is niet beperkend, maar tracht enkel enig onderscheid te maken in verschillende invalshoeken en belangenconflicten.
   Indien de cijfers van de enquete juist zouden zijn, dan moet de “gewone” toerist zich daar begripvol bij neerleggen. De hele volksstammen hitsige Pattaya gangers (mijn excuses) moeten maar eens hun egoisme opzij zetten en dit jaar even overslaan, enkel uit respect voor de Thaise bevolking die ze zo “liefhebben”
   Mar

   • rori zegt op

    Eh vergeet niet die mensen welke door omstandigheden 4 maanden per jaar in Europa verblijven en 8 maanden per jaar in Thailand.

    • Marc zegt op

     Rori, absoluut akkoord.
     Daarom schreef ik dat “mijn opsomming niet beperkend is enz”
     Er zijn zoveel verschillende schrijnende gevallen, dat ik het de laatste tijd soms erg op mijn heupen krijg van het constante geweeklaag van de “gewone” toerist die allerlei argumenten bovenhaalt om toch maar hier te geraken.

     Mensen die hier wonen, permanent of voor lange tijd, durven zelfs niet naar Nederland of België terug te keren bij ernstige ziektes van familieleden, zelfs overlijdens, omdat ze een grote kans maken om niet meer binnen te mogen. Dit is toch van een heel andere orde dan absoluut naar Thailand te willen komen voor vakantie en eigen pleziertjes.

     Marc

 4. albert zegt op

  Ach representief onderzoek? Het is maar wat je wil horen.
  Na allerlei berichten nu en in het verleden ,wordt de geloofwaardigheid er niet beter op ,van wat er verteld wordt.
  Ach benader het met een smile, 555

 5. KhunEli zegt op

  Zou het strategisch zijn?
  Gebruik maken van de crisis, eerst de toeristen, later de hier wonende niet-Thai?
  Dat is makkelijk te organiseren via de jaarlijkse visum verlenging. Gewoon de eisen daarvoor opschroeven.
  Ik ben er niet gerust op………
  Het is al meer gezegd hier op dit blog, de “hi-so” en de machthebbers, (t/m de hoogste), willen graag onder elkaar blijven. Van de hoogste hi-so is bekend dat het best wat feodaler mag.

  Ik hoor de heer Prayut zeggen dat hij het erg vindt dat zoveel mensen geen inkomsten hebben door Covid-19, maar dat de regering daar ook geen geld voor heeft. Alsof hij een proefballonetje oplaat.
  Om te kijken of het volk hem volgt.

  Overigens heb ik geen klagen over de glimlach, ik krijg hem elke dag nog. Ook zonder tip geven.

  Ik snap ook niet dat mensen hier op dit blog, soms net doen alsof het specifiek iets voor Thailand is, vreemdelingenhaat.
  Dat komt echt over de hele wereld voor en al sinds de mensheid bestaat, het is alleen wat meer aan de oppervlakte gekomen door onze geglobaliseerde samenlevingen.
  Het is ook altijd een schreeuwende en agressieve minderheid.

  En laten we wel wezen: roepen de westerse landen het niet over zichzelf af ook?
  Maar al te vaak zijn landen in Azië met geweld gekoloniseerd en leeggeplunderd.
  Nu gebeurt hetzelfde met economische middelen.

  Thailand is in de ogen van veel Thai nu eenmaal het paradijs en al is dat kortzichtig en nationalistisch, toch snap ik ze en ga ik daar niet laatdunkend over doen. Per slot is het een prachtig land met een prachtige cultuur en een geweldige keuken.

  • ruud zegt op

   Er is een redelijke kans, dat ambassades zullen protesteren, als hun burgers die hier permanent verblijven, zonder pardon het land worden uitgezet.
   Dat zou de handelsbetrekkingen waarschijnlijk niet ten goede komen, zeker niet als dhet nieuws zich via internet en feesboek over de hele wereld verspreidt.

   Als de Thaise overheid de buitenlanders wil weren, zullen ze het waarschijnlijk vooreerst alleen voor nieuwkomers moeilijker maken, om zich hier te vestigen.

   Maar in het leven is niets zeker, behalve…

  • Mike A zegt op

   De eeuwige angst hier voor veranderende visa regels en onteigeningen van bezit is bijzonder vreemd. Dit merk ik ook op een bekend engelstalig forum. Het is in jaren en jaren nauwelijks veranderd, er wordt nu alleen wat meer op de naleving gelet waar op zich niets mis mee is.

   Denk je nu echt dat als Thailand iedereen de deur uitzet met inbeslagname van eigendommen, ze nog enige kans maken op het internationale toneel ?

   Dus weg met die angst, parkeer 800k baht op een rekening, ga 1x per jaar naar immigration en dat was het. Veel andere landen zijn een stuk lastiger.

 6. John Chiang rai zegt op

  Hoewel velen dit anders zullen zien,is het een feit dat erg veel Thai onderzich toch wel een erg speciale mening hebben over de hygiëne van veel farang.
  Generaliserende uittingen van sommige Thai,dat een farang sokkepok(smerig) is en men maak (stinken) is bij erg veel Thai bekend.
  De absurde mening van de Thaise gezondheidsminister, die zich met betrekking tot deze hygiëne meermaals discriminerend heeft uitgelaten, is voor vele Thai die dit voorheen reeds dachten, een prima bevestiging van hun gelijk.
  Tenminste van een gezondheidsminister mag je toch verwachten, dat hij in zijn functie ook een voorbeeldfunctie heeft.

 7. Jacobus zegt op

  Een poll onder 1116 mensen. Dat is toch nihil. Dat kan naar mijn mening geen representatief beeld geven van wat de Thaise bevolking denkt over de terugkeer van Europeanen etc. naar Thailand. Interview eens 1116 mensen in een toeristengebied en de uitslag van de poll zal er heel anders uit zien.

  • Sacri zegt op

   Niet waar. Om tot een resultaat te komen met een foutmarge van ~3% en een betrouwbaarheidsniveau van 95%, is deze steekproefgrootte over de bevolking van Thailand voldoende (mits niet alle respondenten uit 1 gebied komen, wat niet het geval is volgens het artikel).

   Een op het eerste oog lage deelname, hoeft in de statistiek niet uit te maken. Het lijkt onlogisch, maar het is wel zo.

   P.S.: Per ongeluk een eerdere reactie te vroege verzonden. Excuses hiervoor aan de redactie. 😉

  • TheoB zegt op

   Jacobus (en Dre, Hammus, Christiaan Giani en alle anderen die twijfelen aan de representativiteit van de steekproefgrootte),

   Lees dit even: https://www.allesovermarktonderzoek.nl/steekproef-algemeen/steekproef-berekenen/
   Je hoeft dus maar zo’n 1100 van alle 69.792.125 inwoners van Thailand te bevragen om betrouwbare resultaten te krijgen.
   Voor de representativiteit van de steekproef is het wel zaak om de diversiteit van de bevraagde mensen goed in de gaten te houden. Dus regelmatig controleren of in de steekproef alle mogelijke groepen mensen worden bevraagd.
   Een steekproef van 50 mensen uit je eigen (sociale) omgeving is dus bepaald niet representatief voor heel Thailand.
   Verder is het natuurlijk van belang dat de vragen niet suggestief zijn. (Dus niet: “Vind U ook niet dat …?”)

 8. Jan zegt op

  Helemaal begrijpen doe ik een aantal zaken niet.
  Wij bezoeken de laatste 10 jaar ieder jaar minimaal 1 x per jaar Thailand. Niet omdat het zo goedkoop is, maar de zon, de natuur het eten, de gastvrijheid(gemeend of niet) en we genieten iedere keer weer. Het gezeur over, duurder worden, formulieren , de vriendelijkheid die terugloopt. Als je van een AOW en een minimum pensioen rond moet komen in Nederland wordt je echt niet vrolijker. Als je in Azië komt, zeg ik carpe diem. En als het je niet bevalt ga en blijf weg. Steeds meer is de tendens het wordt te duur, waarom blijf je dan?

 9. Hugo zegt op

  Ach het is toch allemaal veel simpeler, vanaf het moment dat Vietnam, Cambodja, Laos, Malaysia, Indonesië en/of de Filipijnen hun grenzen openen voor westerse toeristen zal Thailand zeer snel volgen.
  Er moet er maar eentje beginnen, de anderen zullen snel volgen…

 10. herman buts zegt op

  Ze rekenen op de chinezen, die zijn “safe” tot vandaag 5555
  Laat ze nog maar even doen, toerisme is dood ( 20% van het bnp)
  Economisch liggen ze ook uitgeteld, tweede rijstoogst is mislukt.
  Thai farmer bank ( bank van de regering ) is quasi failliet.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Ze hebben vast de mening van de Thai die alle dagen in de rij staan voor voedselbedeling niet gevraagd?
  De Dirty farang kan wel ergens anders op verlof gaan waar hij welkom is.
  De tijd dat Thailand de tijger van Zo Azie was is voorbij, spijtig genoeg voor al die thai die nu zonder werk zitten maar het is de harde realiteit, de regering denkt alleen aan hun eigen zakken vullen , een degelijk sociaal vangnet is duidelijk niet hun prioriteit.

  • janbeute zegt op

   Waar heb je gelezen Herman, dat de Thaifarmer bank. Ik denk dat je de BAAC bank bedoelt.
   De bank of agri cultuur zo goed als failliet is.
   Een paar jaar geleden tijdens het rijst schandaal was er enige sprake van maar heden??

   Jan Beute.

   • herman buts zegt op

    Omdat ze gewoon weg niet meer over voldoende cash beschikt om aan haar verplichtingen te voldoen, en zoals je weet is een tekort aan cash het begin van het einde.Mijn schoonvader (ik ben gehuwd met een thaise) is vorige maand overleden.Al zijn kinderen hadden een overlijdensverzekering bij de Thai farmers bank, toen zij die opvroegen kregen zij de vraag of zij in tienden mochten betaald worden daar er liquiditeitsproblemen waren.De 5000 bht die meneer Prayut beloofd had is voor de meeste thai niet uitbetaald, omdat de regering niet voldoende geld kreeg van de Thai farmerbank wegens liquiditeitsproblemen.Door de economische problemen kunnen veel arme thai hun lening niet terugbetalen aan de Thai farmer bank ( tweeede rijstoogst is mislukt).Ik denk dat het beeldje duidelijk genoeg is 🙂

 11. Sjaak S zegt op

  Wat het wegblijven van de toeristen betreft: ik ben het er met de meerderheid van de Thais mee eens. Voor mij mogen ze ook wegblijven. Weliswaar heb ik daar andere redenen voor en het heeft niet speciaal met toeristen naar Thailand te maken. Er kunnen gewoonweg te veel mensen op vakantie gaan en terecht komen in een land waarvan ze noch de cultuur, noch de gewoontes kennen, maar er van uit gaan dat de bevolking zich aan hun normen moeten aanpassen. Zij betalen immers.

  • Mike A zegt op

   Aha maar jij bent zo speciaal dat jij natuurlijk wel mag blijven, nee de anderen zijn het probleem !

   • Sjaak S zegt op

    Mike A. Wie zegt dat de anderen “het probleem” zijn. Ik ben gewoonweg van mening dat Thailand al lang genoeg bijna iedereen naar binnen liet. Dat doet Nederland niet en bijna geen enkel westers land. Al die mensen die klagen dat het ons steeds “moeilijker” gemaakt wordt om hier te blijven, vergeten wel dat het voor Thais veel moeilijker is om alleen al op vakantie naar Nederland te komen. Jij kon tot nu toe gewoon naar Thailand vliegen, een stempel in je paspoort krijgen en na 30 dagen vertrekken.
    Probeer dat als Thai maar eens in Nederland te doen.
    Dan de vluchten naar Thailand: vroeger kostte het je bijna tweeduizend gulden om naar Thailand te vliegen, maar de laatste jaren kon je voor minder dan 500 Euro vliegen. En tweeduizend gulden van toen was dezelfde waarde als nu ongeveer 3000 Euro is.
    Een Thai die eenzelfde beroep uitoefent als de vakantieganger uit Nederland, zal héél lang moeten sparen om datzelfde te doen.
    Ik heb ook zelden Aziaten zich in Nederland zo zien gedragen zoals Westerlingen dat soms in Thailand doen.
    Ik ben blij met het geringe aantal Farangs die nu hier zijn… daarvan zijn de meesten ook bij een Thaise familie betrokken.

 12. Gerardus zegt op

  Ach het is maar hoe de vragen stelt. Heeft u de gestelde vragen aan 1116 personn gezien. ?

 13. Ronny zegt op

  Als ze in Thailand nog even verder doen met buitenlanders te bekritiseren, dan zou het wel eens kunnen dat er van die buitenlanders hun bedrijven en winkels gaan dicht doen in Thailand. Trouwens al bezig. Minder werk, minder inkomsten. De Thaise bevolking op vakantie in eigen land , daar zullen de buitenlandse bedrijven niet veel aan hebben dan. Thailand heeft Europese en Amerikaanse bedrijven nodig, of hun economie stort gewoon in.

 14. Dre zegt op

  Beste allen,

  Laat jullie toch niet opjutten door dit artikel. Man, man, man. Een aandachtig lezer kan, alleen al aan de hoofding van het artikel, uitmaken dat het hier gaat om een scheet in een fles. ( Belgische uitdrukking voor: niet relevant en de moeite niet waard om er aandacht aan te besteden.) Beetje uitleg ?? goed, komt ie :
  ” Meerderheid van Thai……… . ” Een poll uitgevoerd op 4 dagen tijd, over héél het land en maar op 1116 mensen, op een inwonersaantal van 69.463 000 ????? Dàt noem ik in géén geval een meerderheid. Sorry hoor.

  getekend, een best tevreden mens met mijn Thai’se familie.

  Dre

 15. geert zegt op

  Zonder toeristen is het heeeeel erg rustig in Thailand.
  Ik verblijf in Chiang Mai en vorige week zondag voor de eerste keer terug naar de markt geweest aan de Thapae gate. Normaal kan je er over de koppen lopen maar nu is er bijna geen hond te bespeuren.
  De vele marktkramers klagen steen en been. Sommige doen zelfs niet meer de moeite om alles uit te pakken, ze zetten hun dozen met koopwaar neer , onuitgepakt, om toch hun plaatsje te kunnen behouden voor als het weer beter wordt.
  Alles is bijna terug geopend maar zonder de toeristen is er geen verkoop, geen omzetcijfers en geen winst.
  Het ziet er niet goed uit.

 16. Bertje zegt op

  “waarbij 54,3% zei dat de Thaise bevolking eerst in hun eigen land op vakantie moeten gaan voordat ze ergens anders heen gingen” 555

  hoe dan, geld hebben ze niet, of geldt het alleen maar voor de “hi-so” ?

  • Petervz zegt op

   Ik heb vandaag een aantal voor Thaise toeristen leuke plaatsen bezocht in Saraburi & Ayutthaya. Het was er ontzettend druk, en op de terugweg was er een behoorlijke file terug naar Bangkok.
   Klopt, er is een grote groep die weinig te besteden heeft en nu nog minder of niets. Niettemin zijn er nog steeds heel veel Thais met een goed inkomen of gewoonweg erg rijk. En het voordeel van de Thaise toerist is dat ze zich redelijk goed aan de eisen houden, met name mondkapjes dragen ed. Ik moet de westerse toerist dat nog zien doen en daar zijn de Thai nu zo bang voor.

   • carla goertz zegt op

    Waarom niet, doen we hier toch ook ,en omdat ik vlak bij duitsland woon en daar mijn boodschappen doe (altijd nog gedaan ) houd ik mij daar ook aan de regels en dat betekend mondkapje dragen . Nou dan is dat zo .

   • chris zegt op

    In de songteaw en op de boot waar ik (nagenoeg als eneige buitenlander) dagelijks gebruik van maak, is het weer business as usual, dus zit iedereen weer naast elkaar en staat het soms hutje bij mutje.
    Van mij mag het, want de kans dat ik daar in de wind corona oploop is nihil.

 17. Hammus zegt op

  Een “universiteits”-onderzoek houden met iets meer dan elfhonderd respondenten kun je moeilijk generaliseren dan wel serieus nemen. Niet doen dus. Aan de andere kant zal blijken dat Thailand op het verkeerde paard wedt want in China steken her en der zo af en toe weer besmettingen op. Dat land is verre van corona-vrij. Aan de andere kant van de wereldbol is het virus ook niet weg. Thailand heeft groot gelijk EU- VK- en VS-inwoners te weren. Drie maanden zijn zo voorbij en dan zitten we alweer in september as. Als dan corona echt begint aan haar tweede golf, zal niemand terug keren tot zeker medio 2021. Mensen die vast zijn komen te zitten elders dan in Thailand en terug willen, doen er goed aan maatregelen ter verdere overbrugging te treffen. Wat Thailand verder betreft: vaak wordt gezegd dat Thailand een mooi land is, in het bezit van een dito cultuur, en een vriendelijke bevolking. Dat wordt vaak overdreven. Vele landen in de ASEAN regio zijn mooier, met fraaiere culturen en fijnere mensen. Thailand is vaak stoffig en droog, ook figuurlijk. Het is dat mijn vrouw Thai is, maar gelukkig voor mij verkiest zij Nederland. Veel prettiger, zegt zij.

  • chris zegt op

   Met de representativiteit van een steekproef van 1100 Thais is statistisch gezien helemaal niks mis.

 18. Christiaan zegt op

  Er zijn heel wat meningen over Farangs door de Thais en andersom. De poll is gezien het geringe aantal ondervraagde allerminst representatief en zal heel anders uitvallen in andere plaatsen.
  Wel wil ik benadrukken, dat ik mij hier in Thailand voor wat het coronavirus veel veiliger voel, dan om nu in Nederland of andere Europesche landen te verblijven. .

 19. wibar zegt op

  Cambodja is weer toegankelijk weliswaar met een 3000 dollar verplichte storting waarvan je het ongebruikte stuk aan het eind weer terug krijgt. Maar het eerste land is al weer voor iedereen toegankelijk. Eens kijken hoe lang Thailand nog de grens dicht houdt ;-).

  • wibar zegt op

   Even een link naar een handige wereldkaart met welk land op welke maatregelen weer toeristen toelaat. https://covidcontrols.co/tourist-entry Veel plezier ermee 🙂

  • Cornelis zegt op

   Nee, Wibar, voor toeristen is het nog niet toegankelijk, die krijgen namelijk geen visum…..
   https://www.thailandblog.nl/achtergrond/is-cambodja-in-coronatijd-een-goed-alternatief-voor-expats/
   https://la.usembassy.gov/covid-19-information/

 20. Frans de Beer zegt op

  Ik denk dat gezien de uitkomst van de poll het voor ons ook tijd is voor een zelfreflectie.
  Veel buitenlandse toeristen (farang) gedragen zich in de ogen van de Thai schandalig tijdens hun vakantie. Velen vinden dat ze er lang voor hebben moeten sparen en dat dan alles ook mag. De Thai mogen blij zijn met het geld dat wij meenemen. Ondertussen worden (bijna) alle Thaise normen en waarden gebroken, ter vermaak van de toerist.
  Mensen met een Thaise partner weten inmiddels heel goed, dat de Thai hele andere normen en waarden hebben. Over deze mensen heb ik het niet, maar over de vliegtuigen vol met toeristen die afreizen naar de Thaise stranden en zich daar een paar weken als beesten gedragen en daarna weer terugvliegen onder het motto van wij hebben Thailand gezien. Hoevaak zie ik b.v. vrouwen topless zonnen, terwijl het afgeraden wordt, omdat dit not done is voor de Thaise vrouwen. Ook lappen zij in de ogen van de Thai alle hygiëne regels aan hun laars.
  Wanneer toeristen naar Thailand komen en de Thai ook in hun waarde laten, dan zal de uitkomst van een dergelijk poll ook sterk veranderen.

  • Rob V. zegt op

   Ik denk niet dat de Thaise of de Nederlandse ‘normen en waarden’ in de kern veel verschillen, wel dat er nogal wat volk rondloopt (van elke nationaliteit) met een superioriteitsgevoel of ikke-ikke houding. ‘ik betaal dus ik bepaal’, ‘mijn manier is de juiste manier’. Daar kan in Thailand zowel de Brits, de Nederlander, de Rus, de Chinees of wat ook zich aan schuldig maken. Aanpassen komt natuurlijk van beide kanten, run je een bedrijf op die manier (‘mijn wil is wet en anders pleurt je maar op’) dan kun je het wel schudden, ben je een gast die zich zo gedraagt dan kun je het ook wel vergeten. Het is geven en nemen. Wie hoeveel inschikt is een spel. Je zult wat toe moeten geven zolang je kernwaarden niet aangetast worden. Zij met een Thaise partner (m/v) hebben daar vast meer ervaring mee dan een toerist die nog nooit met Thai te maken heeft gehad, al zie ik daar ook vaak genoeg stelletjes die in twee aparte werelden leven.

   Als ik zo de poll en de toelichting van Tino bekijk is de primaire reden dat men liever nog even geen buitenlanders ziet de angst die het volk heeft door Covit 19. Men geeft aan stapje voor stapje weer terug naar normaal te willen maar duidelijk niet van vandaag op morgen nu de media nog bol staat van meldingen over zieken en doden. De toerist is wel weer welkom maar gezondheid (lees: de angst om te sterven) gaat boven het welkom heten van toeristen (en hun geld). Tot in hoeverre die angsten reëel zijn? tja..

   PS: Oh, tot een eeuw geleden was topless de norm in Siam. toen moest men zich westers gaan kleden en werden blote borsten taboe. 🙂

   • chris zegt op

    Ik denk dat een van de problemen van gemengde stelletjes is dat waarden en normen tussen Thais en Nederlanders soms zoveel van elkaar verschillen dat het geen kwestie is van ‘geven en nemen’ maar van domweg ‘accepteren’.

  • Hammus zegt op

   Beste Frans, dat ligt ook aan de Thai zelf. Als zij de gedragingen van de toeristen niet willen moeten zij handhaven. Dat doen ze niet want kost hen geld. Geld is het Thaise motief. Daarna opportunisme. Wij zaten ooit in een restaurant van een sjiek hotel in Bkk voor een lunch. Pal aan het restaurant was een zwembad gelegen. De Thai stond toe dat in minuscule bikini geklede obese vrouwen in het restaurant bezweet en wel bestellingen deden, vervolgens dienden zij te wachten, om daarna met hun cocktails weer de brandende zon op te zoeken. Tja, geen haan of hen die er naar kraaiden. Ik meende de ober op dit tafereel te attenderen. Hij besteedde er geen aandacht aan. “Just normal”, merkte hij slechts op.

 21. Shaqeel ar-Rahmadi zegt op

  Als ze ons niet meer willen, dan komen we toch gewoon niet meer?? Als wij niet komen dan verdienen ze onze centen ook niet.
  Laat ze maar lekker de Chinese toeristen proberen te paaien. Verdienen ze uiteindelijk toch niks aan.

 22. Giani zegt op

  Wie gelooft dat nu?

  Dit is mogelijks ingevuld door 1000 medewerkers van de huidige regering (om hun macht te behouden via de media)
  ik heb soms contact met zeker 50 mensen over heel het land buiten toeristiche gebieden (met een sim kaart) en die spreken comleet anders.

 23. Geert zegt op

  We zullen allemaal wat wachten met het betalen van de blokonkosten van onze condo’s tot we terug binnen mogen

 24. Diederick zegt op

  Ik herken dat wel uit de gesprekken die ik voer met de Thai die ik ken.

  Voorlopig even niet. En ik snap ze wel. Wij wilden toch ook liever geen bezoekers uit Iran en China toen het in het begin daar heerste?

  Het valt me op dat er best een anti-Thais sentiment heerst, waar vooral eerst uit het eigenbelang (ik wil op vakantie, want ik ben heel belangrijk, zonder ons hebben zij het zo moeilijk) wordt gedacht en het verplaatsen in de Thai gewoon niet lukt. Ik sla gerust een jaartje over, ook om hen te beschermen. Ik wil pas gaan als het voor mij én voor hen 100% veilig is.

  Als alles aan Thailand zo slecht is, wat doet iedereen hier dan nog vraag ik me af. Er zijn echt heel veel andere landen hoor.

  Voor hen zijn wij een gevaar. Wij hebben nu de rol van Chinezen en Iraniërs. Wij zijn niet zo belangrijk zoals we ons zelf wijs willen maken.

 25. carla goertz zegt op

  Ik zie hier een beeld van reactie van voornamelijk mannen die er voor een vrouw (of deze al hebben )

  maar ik ga gewoon met mijn ned partner al 25 jaar naar thailand .Vindt het gewoon prettig in bangkok .
  Ga een kookcursus volgen ,geniet lekker van de vele markten ,china town ,Ga kijken naar patisserie winkels
  Lekker eten en we blijven bij ons zelf ,drinken geen bier maar gewoon een lekkere smootie . Kan daar erg van genieten en respecteer iedereen .Ik merk ook dat ik hun gastvrijheid/beleefdheid ook ga nadoen .En dat ik vind dat het wel wat heeft .ook vind ik dat ze vaak wel verzorgd zijn ook ook daar let ik op als we de straat op gaan . Gewoon netje aankleden douchen lekker geurtje make up . Dus een totaal andere dpelgroep en die zijn er meer ,Gewoon toeristen die zich gedragen naar het land .Jammer dat we over een kam gescheerd worden . Al 25 jaar met respect behandeld ,dan verdien je dat zelf ook .

 26. chris zegt op

  Een zondebok voor een moeilijke of volgens de persoon onwenselijke situatie is zo gevonden maar hij/zij moet wel goed herkenbaar zijn zodat je bij het aanwijzen van de schuldige niet zoveel fouten kan maken.
  Van de werkeloosheid en de economische crisis in het Westen kregen vooral de moslims de schuld en voor de PVV en Vlaams Belang zijn zij nog steeds verantwoordleijk voor de teloorgang van de Nederlandse cultuur. Gelukkig voor de aanhangers van Wilders en de Wilde zijn deze moslims in het straatbeeld goed herkenbaar.
  Voor de Thaise burgers zijn farang toeristen wellicht de bron van alle corona ellende. Maar dan toch alleen de witte farang want die kun je tenminste met je (gecorrigeerde) neus gemakkelijk aanwijzen. Niet de Aziatische toeristen of de Chinezen want die lijken soms te vaak op Thaise mensen.
  Dat de schuldigen meestal weinig of niks van doen hebben met de echte oorzaak is niet echt van belang. Het heeft dan ook nauwelijks zin om de echte waarheid te vertellen. Als angst zich van de mensn heeft meester gemaakt helpt de waarheid niet. Het lijkt wel Covid-19.

 27. Martin zegt op

  Een minister die Farang viezerikken noemt neem ik graag mee op een rondje Thailand. Dan kan hij zien dat waar Thai wonen het huis gammel en smerig is. En rondom het huis is het overal een bende met afgedankte zooi en vuiligheid. Thailand is mooi daar waar geen Thai wonen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website