Bangkok heeft al een flink aantal CCTV-camera’s, maar de bomaanslag bij het Erawan heiligdom toonde aan dat veel van deze camera’s niet werken of van slechte kwaliteit zijn. De nationale politiechef wil daarom dat er 60.000 nieuwe camera’s komen die de oude vervangen. 

Net als in veel andere hoofdsteden in de wereld heeft de gemeente Bangkok camera’s geplaatst om criminaliteit te voorkomen en criminelen op te sporen. Toch moeten er nog een flink aantal bij en er moeten camera’s vervangen worden omdat ze een te lage resolutie hebben, zegt de nationale politiechef Chakthip Chaijinda. Daarnaast wil hij dat alle CCTV-camera’s aan elkaar gekoppeld worden.

Zijn opmerking komt na de vraag van vice-premier en minister van Defensie Prawit Wongsuwan die wilde weten of alle CCTV-camera’s in het hele land wel regelmatig worden gecontroleerd op hun werking.

Op 25 augustus vorig jaar, liet Tripob Khantayaporn van de gemeente Bangkok weten dat er nu ongeveer 57.000 CCTV-camera’s hangen, daarvan zijn er slechts 10.000 vrij nieuw en in staat om hoge-resolutie beelden te maken.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website