Politie zet de aanval in op straatracers

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags:
20 augustus 2014

’t Is veel bewoners en automobilisten een doorn in het oog: de vele tientallen jongeren die ’s avonds en ’s nachts straten onveilig maken met hun races en daarbij ook voor de nodige geluidsoverlast zorgen. De politie gaat er maar weer eens wat aan doen. Binnen een week moet aan het door hormonen gestuurde tijdverdrijf een eind komen.

Gisteren is er al een beginnetje gemaakt in Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon en Nakhon Pathom. De krant meldt er verder niets over, behalve dat volgens de politie 200.000 jongeren zijn aangehouden, maar voor die gegevens hoef je je bed niet uit.

Een fotograaf had er blijkbaar wel zijn nachtrust voor over; hij maakte een fraaie plaat op de Vibhavadi Rangsit Road waar een groep zich verzamelt om van de weg een racecircuit te maken. Bijgaande foto werd overigens al zaterdagnacht gemaakt.

Bangkok Post laat het dus weer eens afweten, maar niet getreurd, want uit vorige berichtgeving weet ik dat de politie bij dit soort acties barricades opricht, de racende jongeren aanhoudt en de (opgevoerde) motorfietsen in beslag neemt. Het is vaak een kat-en-muis spelletje waarbij de meest gewiekste racers kans zien te ontsnappen.

De tien wegen in Bangkok waar geracet wordt, zijn de Ratchadaphisek Road, wegen in Klong Toey, Kaset-Nawamin Road, Kanchanaphisek Road, Rama 4 Road, Vibhavadi Rangsit Road, Phetchaburi Road en Ram Intra Road. Buiten Bangkok gaat het om de Ratchaphruek Road (Nonthaburi), Bang Na-Trat Road (Samut Prakan) en de Phetkasem Road (Nakhon Pathom).

De politie heeft aangekondigd hard te gaan optreden tegen de zogeheten dek waen. Niet alleen tegen de racers zelf maar ook voor hun ouders en toeschouwers heeft de politie ‘some type of punishment’ in petto. [Watzou dat nou weer zijn?] Werkplaatsen en winkels waar motorfietsen worden opgevoerd, ontspringen evenmin de dans.

(Bron: Bangkok Post, 20 augustus 2014)

Voor achtergrondinformatie over straatracen, zie: De bendes, de meiden, de pistolen – straatraces in Bangkok

2 reacties op “Politie zet de aanval in op straatracers”

 1. henry zegt op

  In Pathum Thani rechtover het St Carlos hospitaal is er de Poolsap markt. Is een markt waar men alles vind, nodis om brommers te tunen. Ik heb daar eigenmaak dragrace brommers gezien die topsnelheden van 190 km per uur halen in enkele seconden. Ik neem steeds bezoekers mee naar deze markt, motorfanaten geloven gewoon hun ogen niet als ze zien wat daar verkocht word aan tuningspullen. in de buurt zijn tientallen bedrijfjes die zich bezig houden met opfokken van brommers.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Al deze aktie’s van de Thaise overheid geld enkel voor Bangkok
  e.o.
  In het noorden & noord-oosten van Thailand
  zijn niet minder races in de nachtelijke uren,
  en veelal met dodelijke afloop.
  Het zal je kind maar zijn!
  Maar zolang men de plaatselijke politie voor
  dit racen de normale contributie betaald,
  kan dit racen veelal in het weekend noormaal
  doorgaan voor jongeren van 12 – 22 jaar.
  Voor de normale burger…
  kijk uit met oversteken!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website