De politie in Bangkok heeft op vijftien drukke plaatsen camera’s geïnstalleerd om automobilisten te betrappen op overtredingen, zoals het plotseling wisselen van rijstrook waardoor veel ongelukken gebeuren.

De wegen die worden voorzien van camera’s zijn o.a. de rijstroken op Din Daeng Road bij Sam Liam Din Daeng en rijstroken op Lat Phrao Road bij de kruising Ratchada-Lat Phrao.

Er komen ook camera’s bij negen viaducten waaronder:

 • Ngam Wong Wan Road bij Bang Khen viaduct.
 • Chaeng Watthana Road bij het viaduct van het Overheidscomplex.
 • Boromratchonnanee Road bij het viaduct van Boromratchonnanee
 • Chaeng Watthana Road bij het viaduct Bang Khen
 • Phetchaburi Road bij de Ratchathewi viaduct.
 • Ratchadaphisek Road bij het Prachanukun viaduct.
 • Ratchadaphisek Road bij het Wong Sawang viaduct.
 • atchadaphisek Road bij de Rama IV-viaduct
 • Kalapraphreuk Road bij het viaduct Kamnan Maen.

Er worden ook twee bruggen uitgerust met camera’s: de Siriraj en Memorial brug.

De camera’s maken 24 uur per dag foto’s van verkeersovertredingen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Politie Bangkok zet camera’s in tegen verkeersovertreders”

 1. Japio zegt op

  Haha mooi ja je begaat een overtreding en krijgt een bekeuring thuis met foto. Is ons ook overkomen rijden door rood licht bij Khon Kaen . Nooit betaald en dan houd het op er is een camera geplaatst en bekeuringen worden gestuurd hierna weet Big Brother het niet meer. o ja er zijn ook wanbetalers maar wat er aan te doen heeft niemand nog bedacht. En niemand lijd gezichtsverlies.

  • rob zegt op

   Dus blijkbaar vindt u het normaal om niet te betalen als je een overtreding begaat? Doet u dat in Nederland ook ? Jammer dat zoiets blijkbaar in Thailand niet wordt geregistreerd zodat u bij een volgende grenspassage alsnog de boete, met hopelijk een forse, verhoging moet betalen.

  • henry zegt op

   Big Brother weet dat wel. Want U kunt uw wegenbelasting niet betalen als U nog openstaande boetes hebt staan.

 2. Nico zegt op

  Tja,

  Het zal eens tijd worden. Bij het gouvernement complex staan ook taxi’s op de rijbaan van de Chaeng Watthana Road en vaak op twee rijbanen, dit belemmerd enorm de doorstroming en de politie kijkt er naar en ……… zegt niets.

  Groetjes Nico

 3. henry zegt op

  Er hangen al enkele jaren CCTV cameras over gans Bangkok, heb een collectie boeten die daarvan getuigen Op elk boeteformulier staan 3 fotos vanuit verschillende posities. Op sommige intersecties hangen 16 tot 24 CCTV cameras.

 4. l.lagemaat zegt op

  Een duidelijke voorlichting aan de verkeersdeelnemers over het gebruik van camera’s.

  Maar nog belangrijker dat de politie ook werkelijk in actie komt bij overtredingen!

 5. Ronny Cha Am zegt op

  Leuk dit te horen. En dan boetes uitschrijven voor overdreven snelheid. 130 km/uur rijden waar zogezegd 80 km/u toegelaten is. Een boeten toegestuurd krijgen op het adres van 5 jaar geleden….andere kant van het land. Boete 500 bath. Moeten wij dit alles dan serieus nemen?? Wat zijn wij hier toch gelukkiger dan in Europa….zonder het te beseffen.

 6. Jacques zegt op

  Er gaat een zekere preventieve werking uit van dit soort opsporingsmethodes, maar dan moet het wel navolging krijgen. Als het adres van een overtreder bekend is dan is het simpel versturen van een brief met informatie van de overtreding en sommatie tot betalen vaak niet voldoende. De lokale politie unit, of een speciaal daarvoor in het werk gesteld groep, moet dan huisbezoeken gaan doen, dan kom je ook nog eens ergens en dit loont want vindt in Nederland ook plaats als soort najaarsoffensief. Oppakken van gesignaleerden etc.
  Als de auto op naam staat van de buitenlander dan is een volgend bezoekje voor de 90 dagen melding een goed moment om de boete te innen. Ik weet zeker dat informatie hieromtrent wel met het computerbestand kan worden ingevuld. Beter zou het zijn om als politie veel meer te patrouilleren, dus daadwerkelijk zichtbaar in het verkeer te gaan rijden en de snoodaards direct van een bon te voorzien. Preventie werkt maar kost menskracht en alles wat geld kost, zoals de politie, zal minimaal zijn en blijven in het huidige Thaise bestel. Wellicht toch een extra stimulans om de boetes te gaan innen op de verblijfsplaatsen. Met een flexibele instelling is veel mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website