De politie in Bangkok heeft een 34-jarige Nederlandse man gearresteerd op beschuldiging van afpersing. Hij zou twee Thaise mannen hebben ingehuurd die de opdracht kregen een zakenpartner voor twee miljoen baht af te persen. De heer J.W. van der V. werd vrijdag gearresteerd, maar ontkent de beschuldigingen.

Zijn Zuid-Afrikaanse zakenpartner deed op 10 augustus aangifte van afpersing door twee Thai. Het zou gaan om geld wat het slachtoffer verdiende toen hij samen met de verdachte onroerend goed had verkocht. De afpersers beweerde dat zij van de politie waren en hem zouden oppakken voor een drugsdelict indien hij niet zou betalen. De Zuid-Afrikaan stapte daarop naar de politie en deed aangifte tegen de Nederlander.

Het onderzoek van de politie leidde naar de Chai Tower in Soi Nana Tai, Sukhumvit Soi 4. De Nederlandse man ontkent de beschuldigingen en wil de zaak aanvechten in de rechtbank. De politie heeft twijfels bij zijn verhaal en gaat de Nederlander vervolgen.

Bron: Thairath

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website