Plannen voor lightrail in 5 provincies

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
23 februari 2018

Het Office of Transport heeft vijf provincies in het Noorden, Zuiden en Noordoosten uitgekozen voor de ontwikkeling van lightrail transit (LRT). Het gaat om economische en toeristische centra in Chiang Mai, Phuket, Nakhon Ratchasima, Khon Kaen en Phitsanulok.

Lightrail is een verzamelnaam van spoorvervoersystemen die zich ergens tussen trein, metro en tram in bevinden: sneller dan een tram, lichter en goedkoper dan een trein. De Thaise regering ziet lightrail als een voorbeeld van de ontwikkeling van modern transport in het land en wil de aanleg versnellen.

Volgens directeur Chaiwat maken de projecten goede vorderingen. De particuliere sector kan gevraagd worden samen met de Spoorwegen, die de leiding heeft, in de projecten te investeren.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Plannen voor lightrail in 5 provincies”

 1. jan scheys zegt op

  zeer goed idee en het zal veel gebieden ontsluiten wat de ontwikkeling voor de mensen daar ten goede zal komen

 2. HansNL zegt op

  Helaas, in Phuket rijdt nog geen lightrail.
  De planning is 2022….

 3. Gerrit zegt op

  tja,

  Op z’n Thai’s NA 2022. Maar hopen dat hij ook in Chaing Mai gaat rijden, weet eigelijk alleen niet waar dat zou moeten zijn. Binnen het square lijkt mij onmogelijk. Binnen de binnenste ring ook eigelijk. Dan maar van niets naar nergens.

  Gerrit


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website