De autoriteiten van de provincie Chon Buri willen pijpleiding in zee aanleggen om zo water van het vasteland naar het eiland te pompen. Koh Larn (Ko Lan), is een eilandje voor de kust van Pattaya en kampt met een ernstige watertekort.

Het huidige watersysteem waarbij zeewater wordt omgezet in zoet water is te duur en kan niet voldoende water leveren voor alle bewoners en toeristen. De vraag naar water bedraagt 1.000 tot 1.500 kubieke meter per dag maar slechts 300 kubieke meter kan geproduceerd worden.

Koh Larn telt 3.000 huishoudens maar naar schatting verblijven er 300.000 tot 500.000 bewoners. Jaarlijks bezoeken 1 miljoen toeristen het eiland. Wanneer het project door gaat, kan de prijs van water, nu nog 70 baht per kubieke meter, verlaagd worden.

In 2014 is er door de Kasetsart universiteit onderzoek gedaan naar de problemen met de watercapaciteit. De universiteit adviseerde een netwerk van pijpleidingen en tanks aan te leggen. Zo komt er een tank met een capaciteit van 1.500 kubieke meter op de Thap Phraya berg. Vandaar wordt het water door een leiding van 9,4 kilometer gepompt. Bij de kust van het eiland komt een tank van 4.000 kubieke meter vanwaar het water naar een hoger gelegen tank wordt getransporteerd.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Pijpleiding in zee moet water tekort op Koh Larn bij Pattaya oplossen”

  1. peter zegt op

    Goedkoopst op langere termijn? Een RO installatie maakt zoetwater uit zee water, weten de Israeli’s alles van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website