(Nataliia Sokolovska / Shutterstock.com)

De heropening van Phuket, gepland voor 1 juli, zal naar verwachting meer dan 600.000 buitenlandse en lokale toeristen naar het vakantieoord trekken en zal in de komende drie maanden een cashflow van ongeveer 15 miljard baht genereren, zeggen de toeristenautoriteiten.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, zei zaterdag dat de Tourism Authority of Thailand (TAT) tussen juli en september ongeveer 129.000 buitenlandse toeristen verwacht en dat 500.000 Thais Phuket zullen bezoeken.

Vanaf 1 juli ziet Phuket af van quarantainevereisten voor buitenlandse toeristen die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 volgens het “Phuket Tourism Sandbox” -model. Het model wordt aangeprezen als mogelijkheid voor de heropening van de toeristische sector. Uit voorzorg zullen toeristen echter 14 dagen op het eiland moeten blijven voordat ze naar andere bestemmingen in het land mogen reizen.

De heer Narong zei dat alle partijen de voorbereidingen versnellen om ervoor te zorgen dat de heropening soepel verloopt zoals gepland. “Ons belangrijkste doel is om de lokale economie nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd de verspreiding van de pandemie te voorkomen. We hopen dat we mensen in Phuket en in andere delen van het land kunnen laten zien welk voordeel ze zullen halen uit de heropening.”

Hij benadrukte dat de strikte Covid maatregelen moeten blijven gelden, zodat de provincie niet opnieuw in een lockdown hoeft te gaan.

Nanthasiri Ronsiri, directeur van het TAT-kantoor in Phuket, zei dat vijf luchtvaartmaatschappijen op 1 juli buitenlandse toeristen, voornamelijk uit Europa, naar Phuket zullen vliegen. Het zijn Qatar Airways, Singapore Airlines, Israel Airlines, Etihad Airways en Emirates.

Noot van de redactie: Het lijkt er op dat de TAT zichzelf rijk rekent. Gisteren schreven wij over de vele voorwaarden waar toeristen aan moeten voldoen. Het is onmogelijk voor te stellen dat de gemiddelde toerist al die voorbereidingen en extra kosten over heeft voor een vakantie in Thailand.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.09/5. From 11 votes.
Please wait...

19 reacties op “‘Phuket Sandbox moet in drie maanden 600.000 toeristen aantrekken waarvan 130.000 uit het buitenland’”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Totaal onbelangrijk natuurlijk, maar ik vraag me soms af hoe ze tot bepaalde getallen komen.
  Neem nu die 129 000. Hoe komen ze tot dat getal van 129 000?
  Ik zou dat eventueel ook mooi afronden zoals in de titel en zeggen 130 000, maar neen zij zeggen ongeveer 129 000. 🙂

  • chris zegt op

   hahahahahah
   Vorige weekhielden mijn studenten een presentatieover electrische bussen.
   Toe het om de actieradius ging van de bus met het nieuwe type batterij las ik een paar keer op de overhead slide: ongeveer 1046 kilometer. Niet 1050, niet 1000.

   • Rob V. zegt op

    Niet afgeronde getallen geven de indruk dat ze niet uit de lucht gegrepen zijn maar dat er een uitgebreid denk- en rekenwerk mee gemoeid was. Of dat sommetje ook maar enigszins realistisch is..? tja..

   • Robert JG zegt op

    650 mijl = 1049 km wellicht?

    • chris zegt op

     Kan het niet zijn
     650 miles is ONGEVEER 1046.0736 kilometers.

     Daarnaast, een klein detail, kwam de info van de website van Volvo. Kan me niet voorstellen dat die in miles rekenen.

  • chris zegt op

   Lat ik een poging wagen om te vertellen hoe men aan deze getallen komt;
   als men over een goed datasysteem beschikt weet men nauwkeurig hoeveel toeristen er op het vliegveld landen in de jaren 2010 tot 2020, zelfs van dag tot dag. Daarin zit een soort van trend (groei neem ik aan) en die extrapoleer je naar 2021. Van dat getal trek je de toeristen af die niet rechtstreeks op Phuket vliegen. En dan komt het moeilijkste deel.
   Je hebt nu een getal dat het aantal toeristen benadert dat direct naar Phuket zou vliegen zonder Covid. Maar ja, Covid is niet weg te denken. Niet in het denken van de toerist, niet in het aantal restricties en niet in het niet zo aantrekkelijke aanbod van Phuket op dit moment. Dus kan steek je een natte vinger in de lucht en trekt er een aantal duizenden van af. Niet te veel natuurlijk want dat werkt demotiverend. En een getal dat eindigt op een 9 want dat is ook psychologisch voordelig (kijk eens naar de prijzen van goederen). Als de werkelijkheid straks aantoont dat het er geen 129.000 maar zelfs 133.000 waren. Dat verschil oogt groter dan het verschil tussen 130.000 en 134.000.

   • RonnyLatYa zegt op

    Ja inderdaad kan een 9 psychologisch voordelig zijn, in de verkoop dan toch. Men geeft de koper dan de indruk dat hij iets voordelig kunnen kopen heeft. Een hotel kamer aanbieden aan 999 ipv 1000 kan iemand al over de streep trekken.

    Maar ik kan me voorstellen dat wanneer iemand bijvoorbeeld komt solliciteren, je die misschien makkelijker kan overtuigen door te zeggen dat hij ongeveer 50 000 gaat verdienen in plaats van 49 000, niettegenstaande dat in beide gevallen ook 49500 kan beteken.

    Ik denk eerder ook in de richting zoals Rob V zegt en dat men met het gebruik van niet afgeronde getallen de indruk wil wekken dat hierover nagedacht werd…. hoelang dat dat in werkelijkheid dan ook moge zijn 😉

    • chris zegt op

     Politici doen niets anders dan ideeen en voorstellen verkopen.

     • RonnyLatYa zegt op

      oeps was weeral weg zonder reden dus

      Hiermee kan hij zichzelf wel verkopen, dat dan misschien wel betaald wordt in de vorm van stemmen later. Maar dan moet je ook niet onderschatten door te laag in te zetten.
      Als ene roept “ik beloof een opslag van 129 Baht per dag” en daarnaast een ander die roept “ik beloof 130 Baht opslag per dag” dan zal 129 hier geen enkel psychologisch voordeel opleveren.

      • RonnyLatYa zegt op

       Nu is mijn vorige reactie ook weg en deze was een aanvulling daarop. Maar goed, ga het niet meer opnieuw typen en laat het hierbij.

 2. odilon zegt op

  Ik hoop dat hun getallen juist zijn maar ik denk dat er volgens mij 3 nullen teveel zullen staan.

  • Marc Dalle zegt op

   Typisch Thai. Vergeet die cijfers maar. …..
   Het heeft weinig zin hier enige weldoordachte theorieën achter te zoeken. Wie enige positie bekleedt in Thailand en een ideetje heeft, wil zich positief in de kijker zetten en zich aldus profileren. Het verkopen van lucht is een zeer belangrijke bezigheid bij dit type mensen

 3. willem zegt op

  Herinneren we ons nog de getallen die ze vorig jaar noemden toen ze de STV bedachten om de rijke toeristen naar Phuket te laten komen wat miljarden aan TB zou opleveren?

  Phuket = Fantasy island!!

 4. Jm zegt op

  Wil wel eens zien wie daar eerst 14dagen wil blijven, hetzelfde als quarantaine, de meesten hebben maar 14dagen conge voor ronddreis in Thailand.

 5. wim zegt op

  Laten ze eerst maar eens die idiote regels verander wat je allemal niet moet doen om op vakantie te kunnen naar Thailand en alle papieren rompslomp zelf betalen vakantie wordt 2X zo duur dan blijven we daar maar weg zoals zovele.

 6. Eric zegt op

  Pak ‘m beet 43.000 buitenlandse toeristen per maand dus. Een ruime 10.000 per week.

  Ik zal zelf absoluut geen gebruik maken van de Phuket-optie maar ik denk wel dat dit aantal haalbaar is, zeker omdat er velen zullen zijn die toch al richting TH wilden afreizen maar voor wie 15 nachten in een benauwde hotelkamer geen optie is.

  Nogmaals: ik pas ervoor maar dit aantal lijkt me wel haalbaar. Ondanks de COE, de bekende bijkomende maatregelen, het gedoe en de staat van het eiland.

 7. Giani zegt op

  hahaha,
  Ik lach me een breuk bij de reacties, en allen geloof ik.
  Zeker weten moeten er veel nullen van af, zowel bij buitenlandse als binnenlandse toeristen.
  We zullen de “waarheid” mogelijks weten binnen enkele maanden 🙂
  1 besmetting en alles zal stop gezet worden of gaan ze de realiteit onder ogen zien?
  Het is een test model en het hoog seizoen komt eraan, maar zal zowel positief als negetief niet gered kunnen worden met de huidige jojo berichtgeving, 2 hoogseizoenen kapot, en de thb nog steeds sterker worden,…

 8. s.a.a. zegt op

  Ik zit nu in Phuket en alles gaat vandaag open. Dat is het laatste nieuws hier, vers van de pers, een bar om de hoek. Ook alcohol mag vandaag weer geschonken worden en ook Bangla gaat vanavond voor het eerst weer open. Ik heb net op het strand eindelijk weer een heerlijke cocktail gedronken, samen met wat verdwaalde Russen en het was een aparte gewaarwording. De eigenaren van de bars hier zijn opgetogen en blij en je ziet hier nu alles opengaan en de alcohol voorraad wordt weer uitgestald. Dus niet 1 juli. Vandaag. Ik ben benieuwd wat er vanavond gaat gebeuren, maar ik ga zeker, ondanks ik er eigenlijk niets te zoeken heb, eens even een wandeling over Bangla maken om het met eigen ogen te aanschouwen. Patong was de afgelopen weken namelijk een complet spookstad.

  • fred zegt op

   Heel eigenaardig dat daar in de krant niks van wordt vermeld ? Alcoholverbod wordt volgens de nationale autoriteiten nog steeds verboden over het ganse land (zie regels volgens kleurzones)
   Dus al die bars gaan daar vandaag al open om 8 uur in de ochtend als ik het goed begrijp ?

   https://www.thephuketnews.com/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website