Enkelband voor huisarrest

Vanaf 1 juli kunnen volledig gevaccineerde toeristen uit veilige landen (weinig corona besmettingen) naar Phuket reizen zonder de verplichte quarantaine. Men moet dan wel 14 dagen op het eiland verblijven. De Thaise overheid treft daarvoor voorbereidingen die, op het eerste oog, niet duiden op een gastvrij ontvangst.

Provinciale ambtenaren zijn al bezig met de voorbereidingen en daarvoor aan het oefenen. Zij controleren straks toeristen op de luchthaven van Phuket, de havens van het eiland en het controlepunt Tha Chat Chai (brug naar het eiland). Daar worden controles gehouden om te checken of toeristen niet stiekem proberen te ‘ontsnappen’ van het eiland.

Volgens Bangkok Post worden er een aantal strikte maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat gevaccineerde toeristen, Covid-19 niet verspreiden onder de lokale bevolking en om te voorkomen dat buitenlandse toeristen de regels van het Sandbox project overtreden. Daarvoor moeten toeristen de Mor Chana-tracking-app downloaden en zullen ze worden verplicht om een polsbandjes te dragen voor locatie tracking. Dit voor het geval ze per ongeluk hun telefoon in het hotel achterlaten. Ambtenaren hebben bevestigd dat er camera’s voor gezichtsherkenning worden geïnstalleerd om gevaccineerde toeristen te identificeren, die proberen naar elders in Thailand te reizen voordat het verplichte verblijf van 14 dagen op Phuket voorbij zijn. Daarnaast komen er straffen, niet alleen voor toeristen die de regels overtreden, maar voor iedereen die hen probeert te helpen.

Deze nieuwe maatregelen komen bovenop een flink aantal eisen waaraan gevaccineerde buitenlanders moeten voldoen voordat ze naar Phuket mogen vliegen. Waaronder een CoE van de Thaise ambassade, een bewijs van een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud), een ziektekostenverzekering van ten minste US $ 100.000 en een bewijs van betaling van een boeking bij een door de overheid goedgekeurd hotel.

Bij aankomst op de luchthaven van Phuket worden ze (op eigen kosten) opnieuw getest op Covid-19 voordat ze naar hun accommodatie worden gebracht. Daarna volgt nog twee keer een PCR-test op dag 6 en dag 13, dit ook weer voor eigen kosten.

De vice-gouverneur van Phuket, Phichet Panaphong, denkt dat voor 129.000 buitenlandse toeristen al deze dwingende regels voor lief nemen en men toch Phuket gaat bezoeken. De lokale ondernemers hebben weinig vertrouwen in het Sandbox experiment en houden hun adem in.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 1.22/5. From 18 votes.
Please wait...

49 reacties op “Phuket Sandbox: Elektronische polsband, tracking-app, camera’s en hoge straffen bij overtredingen”

 1. Gezelligheid kent geen tijd op gevangenis-eiland Phuket, die ook nog eens volledig uitgestorven is.

  • Rob V. zegt op

   Ik noemde het daarom al een Alcatraz ervaring in de tropen. Is weer eens wat anders dan een escape room.

 2. Erik zegt op

  Hoezo, gastvrij Thailand! Het is als kiezen tussen Phuket en Pyongyang.

  Ik vind het een onzalig en geforceerd plan. Als je nu eens in het hele land alleen toeristen binnen laat met volledige vaccinatie, ben je dan niet beter bezig? Een eiland isoleren is een onmogelijke opgaaf, alle apps en enkelbanden ten spijt.

 3. Philippe zegt op

  Ik zou eerder voorstander zijn om iedere “toerist” te verplichten om permanent een fluo-helm te dragen met een ingebouwde Wi-Fi antenne (kwestie van accurate tracking) met daaraan eventueel een kleine vlag van het land van herkomst om de goede en slechte “farangs” beter te kunnen onderscheiden.
  De helm zou dan nog eens voorzien kunnen worden met een “pink-licht” die de luxe-gevangene of beter gezegd toerist er zou aan herinneren dat het zover of tijd is om PCR test “nr. 2,3 of 4” te laten uitvoeren.
  Dit zou mijn inziens perfect passen in het kader van de opgevoerde / opgelegde circus-maatregelen.
  Mr. de Minister, Mr. de Gouverneur … “doe eens aub / svp normaal”.

 4. Johnny BG zegt op

  Voor een vrije westerling een slecht plan maar ik vraag mij af of de Chinese toeristen er een probleem mee hebben.

  • chris zegt op

   MIsschien moet je beseffen dat steeds meer Chinese toeristen welgesteld zijn, tussen 25 en 40 jaar oud en Engels spreken en op eigen houtje reizen.
   Het beeld van de groepsreizen van modale en beneden-modale Chinezen is niet correct. Daarnast hebben vele van deze Chinezen (veelal uit Hong Kong) een eigen appartement in Bangkok of Phuket omdat het zo goedkoop is hier. En deze Chinezen gedragen zich net zo als andere buitenlande toeristen en zijn geen schaapskudde die achter een vlaggetje aan lopen.

  • willem zegt op

   Chinese touristen komen nog steeds niet naar thailand omdat ze bij terugkomst daar ook weer in quarantaine moeten. Groepsreizen zijnvanuit China nogsteeds verboden. Dus alle voorspellingen over aantallen zijn zonder enige inbreng uit China.

  • Alexander zegt op

   De Chinese toerist heeft er absoluut geen problemen mee, bovendien worden ze al bijna als landgenoten gezien en ook zo behandeld, want de Thai/Siamees is van ook Chinees van oorsprong en misschien wordt het Thailand van nu ook wel een nieuwe Chinese provincie in de toekomst, gezien de uitbreidingsdrift van China.

   • Sander zegt op

    haha, de Chinezen worden als landgenoten gezien. Niet eens in de buurt van de waarheid. De meeste Thai hebben een pest-hekel aan Chinezen. Van Isaan tot Bangkok, Chinezen, die moeten ze niet. Thailand is een zeer racistisch land, als u dat nog niet wist. LOS, jazeker. Maar achter de rug om wordt er heel anders gesproken over Farang en al helemaal over Chinezen.

 5. Bert zegt op

  Vind het idee nog niet zo slecht, heb het ook overwogen.
  Maar alles op ene rijtje gezet en toch gekozen voor de 14 daagse quarantaine in een hotel.
  De reden om het niet te doen zit voornamelijk in het feit dat iedere provincie zelf maar wat beslist en wat als je naar die 2 weken Phuket niet meer naar je huis mag in een andere provincie omdat die dan weer net toevallig een lockdown hebben of een inreisverbod.
  Ook voor je evt partner is het nog niet zo makkelijk om ff naar Phuket te komen.

  • Henk zegt op

   Het Phuket-plan als hierboven besproken heeft met toerisme te maken en niets met hoe naar Thailand af te reizen om terugkeer naar gezin/familie te realiseren. Zie daarvoor de website van de TH-ambassade. En als het dus gaat om het Phuket-plan zoals hierboven besproken kan ik enkel concluderen dat ze daar etc.enz.!!

   • Bert zegt op

    Klopt, de insteek is toerisme, maar ook menig Nederlander die 10 maanden van zijn gezin gescheiden is zal overwegen om die 14 dagen hier door te brengen ipv in een ASQ hotel. Dat heb ik ook geschreven, dat ook ik het heb overwogen en dan mijn vrouw naar Phuket te laten komen. Maar omdat hier zo veel haken en ogen aan zitten hebben we samen besloten om dat niet te doen.
    En natuurlijk had ik eerder terug kunnen gaan, heb ook eerder overwogen om terug te gaan maar toen ik half april de oproep kreeg voor een vaccinatie hebben we in goed overleg besloten dat ik eerst de vaccinatie haal in NL en dan pas terug keer. Ieder heeft zijn eigen reden om iets langer te blijven. En dat geld voor de NL-ers die nu langer in TH verblijven, maar ook omgekeerd de \NL-ers die nu in NL zijn hebben ieder een voor hun goede reden om nog niet terug te gaan. Voor de één is het gezondheid en voor d eander is het financieel en weer een ander heeft weer een andere goede reden.

 6. HarryN zegt op

  Volkomen geschift en het geeft goed aan hoe weinig kennis men van virussen heeft.

 7. chris zegt op

  Laten we eerlijk zijn. Er zijn verkiezingen op komst dus de regering moet zowel de kool als de geit proberen te sparen: er zoveel mogelijk aan doen om toeristen te werven (tot de verkiezingsdatum) maar aan de andere kant zo weinig mogelijk risico nemen. Als er ook maar 1 Thaise burger door een buitenlandse toerist in Phuket besmet wordt, is het de schuld van de regering, van de PPRP. Niet van Prayut want die is geen lid van de partij. Prawit en ijzervreter en de Australische pannenkoekenbakker Prompreaw staan op scherp om hem uit de wind te houden. Ze zijn bereid hun eigen toekomst daaraan op te offeren, tegen een redelijke vergoeding natuurlijk. (een nieuw Patek-Philippe horloge voor Prawit en een pannekoeken restaurant voor Prompreaw)
  Op Phuket moeten ze niet klagen. Elke 1000 toeristen zijn er 1000, en die zijn er nu niet. En als het allemaal goed loopt, kan een nieuwe regering (onder de leiding van wie denkt u?) de zandbak uitrollen over het land. Gaat het dan mis, kost het de regering niet zijn baantjes.

 8. Kris Kras Thai zegt op

  Als dit op 1 april was gepubliceerd, had ik het zeer een goede mop gevonden.

  In het verleden was Bangkok Post niet altijd mijn meest betrouwbare informatiebron. Maar moet vaststellen dat andere media dit (fake?) bericht overnemen, en plaatsen er een foto’s uit de gevangeniswereld bij.
  Volgens mijn informatie heeft er geen enkele Thaise minister of dienst die nauw betrokken is bij het Sandbox-model gesproken over het verplicht dragen van een electronische polsband. En daar hou ik het (voorlopig ?) bij.

 9. Eric zegt op

  Ach we gaan de praktijk ervaren, wellicht inderdaad veel Chinezen die het voor lief nemen, maar ik vrees dat de Europeanen hier weinig tot geen zin in hebben. Wij in elk geval onder geen beding, belachelijke maatregelen. Mijn gedachte is ( na een mislukte sandbox) dat 2 maanden later in Thailand op1 september weer alles anders zal zijn. Nieuwe regelgeving die hopelijk wat toeristen vriendelijker zal zijn. Veel hotels blijven dicht net zoals restaurants en bars in Phuket, alleen de wat duurdere hotels mogen de gasten ontvangen, dit is absurd voor de plaatselijke bevolking aldaar, die het van de toeristen moeten hebben. En voor de Farang ook geen pretje met al deze restricties. Kun je beter bij aankomst direct 2 weken in quarantaine gaan in Bangkok en daarna lekker vrij je gang gaan lijkt me.

  • Jacq zegt op

   Chinezen mogen dacht ik niet uitreizen.
   Als dit wel doen moeten ze 3 of 4 weken in quarantaine. En die quarantaine is net ff wat anders daar dan hier in nederland.

   • Eric zegt op

    Dat mag dan wel zo zijn dat de Chinezen 4 weken in quarantaine moeten, maar voor hoelang nog? De Chinezen nemen langzaam alles over in Thailand, daar streven de Heren van hogerhand ook naar toe, dus deze massa Chinezen zullen snel weer in Thailand vertoeven, sneller als dat wij denken. De quarantaine 14 dagen is zeker net ff anders maar heel goed te doen, mijn vrouw is net uit de 14 dagen SQ, geen klachten en alles netjes geregeld. Nu lekker bij haar familie thuis waar ze herenigd is zonder restricties.

    • Ger-Korat zegt op

     Ongefundeerde kritiek op Chinezen begint me tegen te staan, vergelijkbaar met commentaar op andere bevolkingsgroepen waar dan ook. Men (Chinees) neemt weinig over en hooguit koopt men zoals andere buitenlanders onroerend goed zoals condos , Nederlander doen dat ook . Nederlanders zijn grotere investeeders in Thailand net als Japan en nog wat andere landen, ik heb er wel eens in dit blog getallen genoemd die je gemakkelijk kunt opzoeken op het internet. Daarnaast heeft de Thaise overheid helemaal geen goede verstandhouding met de Chinese wat blijkt uit dat met gezamenlijke projecten na jarenlang overleg maar niet van de grond krijgt ( rail project Bangkok naar Korat), komt nog bij dat de Thais chauvinistisch zijn en al met al zijn er hooguit wat ondernemers met banden met China maar over het algemeen is men in Thailand gewoon breed georienteerd en richt zich op vele andere landen.

  • theiweert zegt op

   “Dat daarna lekker vrij je gang gaan lijkt me”

   Dat is niet geheel correct ligt er aan waar heen. Als van een donker/rode provincie komt in een gele provincie moet je nog 14 dagen in thuis quarantaine, dat zal in een dorp direct opvallen en grotere stad weet ik niet hoe men daar mee omgaat.
   Maar goed je ben weer thuis en ik had de ruimte van het huis, terras en farm, maar elke dag kwam met de temperatuur opnemen.

  • Sander zegt op

   Alle restaurants en bars gaan vanaf vandaag open. Ik zit nu op Phuket en dat is het laatste nieuws hier. De stranden worden voller en er wordt nu ook alcohol geschonken. Sterker nog, ik zie ze nu letterlijk voor mijn huis lopen met cocktails en bier. Dus uw verhaal klopt niet. Het nieuwste nieuws is: Vanaf vandaag alles open. Ook Bangla gaat vanavond vanavond 19:00 voor het eerst weer open.

 10. Jacko zegt op

  Waarom moet iemand die volledig gevaccineerd is nog 3 PCR testen ondergaan? Dat er nog 1 test moet gebeuren kan ik volgen, maar 3 keer?? Begrijp er hoegenaamd niets van. Dit geeft mij het gevoel dat toeristen niet meer nodig of welkom zijn in Thailand…

  • Cornelis zegt op

   Vier testen zelfs, namelijk ook eentje voor vertrek. En wanneer je vanuit Thailand weer naar huis vliegt, mogelijk zelfs een vijfde, afhankelijk ban de dan geldende regels….

  • Erik zegt op

   Verbetering : 4 testen !!
   1 thuis, binnen 72 u vr aankomst in Thailand
   1 bij aankomst
   1 na dag 6
   1 op dag 13
   Pffff

 11. Marc Dalle zegt op

  Veel beter en duidelijker is het voor iedereen om alles te laten zoals het nu geregeld is. Dit tot de Thaise bevolking meer gevaccineerd is en de wereldwijde bestrijding tot betere resultaten leidt. Dus voor Thailand geen inreisversoepelingen voor 2022, hoe erge het ook moge zijn voor de economie, de bevolking die van toerisme leeft en in mindere mate voor de toeristen. Deze laatste groep heeft nog tal van andere opties

 12. Loe zegt op

  3 PCR testen per stuk 3000baht dus vakantie wordt enkele honderden euro’s duurder per persoon.
  Zit nu op dag 10 van quarantaine zou het niemand aanbevelen, indien de reden alleen vakantie is. Zal wel aangepast of ingetrokken worden.

  • Hugo zegt op

   Sorry Loe,
   Maar PCR tests voor farang op de meeste toeristische plaatsen en met een Engels certificaat nu aan 5200 bath ! Dit o.a. in de klinieken van Bangkok Hospital in Bangkok, Pattaya, Hua Hin enz.
   En vindt maar eens een andere kliniek die en certificaat in het Engels aflevert …

   • Cornelis zegt op

    In het Sriburin ziekenhuis in Chiang Rai 3300 baht.

   • S.a.a. zegt op

    Ik heb in Hua hin bangkok hospital 3700 baht betaald incl certificaat in het Engels.

  • TheoB zegt op

   @Loe,
   Het is mij niet duidelijk hoe je komt op een prijs van ฿3000 per RT-PCRtest. Op internet zag ik die prijs bij Thai Travel Clinic (https://www.thaitravelclinic.com/FrontNews/covid19-med-certificate-en-2.html), maar die zit in Bangkok. Daar kun je die 3 tests dus niet laten doen, omdat je de eerste 2 weken het eiland niet af mag.
   Bij Bangkok Hospital Siriroj op Phuket (https://phuketinternationalhospital.com/en/packages/covid-19-test/) kost het minimaal ฿3500 per test.

   @Hugo en @Cornelis,
   Via VFS-Global kun je zelfs RT-PCRtests laten doen voor prijzen vanaf ฿2500. https://www.vfsglobal.com/en/individuals/covid-test.html
   Echter, daar heb je weinig aan als je het eiland niet af mag om die tests te laten doen. Alleen voor mensen die al in Thailand in de buurt van Bangkok zijn en naar Phuket willen is dat interessant.

 13. John Chiang Rai zegt op

  Voor iemand die na de vele maanden van aanhoudende pandemie zijn Thaise vrouw of famlie terug wil zien,vindt ik het nog begrijpbaar dat deze hiervoor veel ontberingen in koop wil nemen.
  Diegenen die denken dat ze hier ook nog een mooie vakantie kunnen houden,zouden naast de vereiste volledige vaccinatie,dure verzekeringen,en het verplichte electronische polsbandje + controle en dreigende straffen etc. ook nog geestelijk verward moeten zijn.
  Geestelijk verward omdat haast niets meer herinneren zal aan het Phuket van voor deze pandemie,en de naam Phuket mede door deze regels eigenlijk omgedoopt dient te worden in Phukchin. (half Phuket en China)
  De toeristen die nu met absurde regels van deze regering zo geknecht gaan worden,zijn in principe niets anders als de economische opbouwers van de overgebleven toeristische sector,waar grotendeels deze zelfde Thai regering met sociale ondersteuning in gebreke gebleven is.
  Ik zou zeggen prettige vakantie,ik wacht nog wel even af!!

 14. Petervz zegt op

  In een aantal reacties lees of de Chinezen die deze maatregelen wel acceptabel vinden en naar Phuket zullen gaan. Niets is echter minder waar, want Chinezen (uit de Volksrepubliek) mogen nog helemaal niet internationaal reizen en er geldt een – in meen – 21 dagen quarantaine voor Chinezen die uit een ander land terugkeren.

  Het is natuurlijk echt “verschrikkelijk”, dat het de westerse toerist zo moeilijk wordt gemaakt om een vakantie in Thailand te pakken. Maar het is pas echt verschrikkelijk voor de mensen die in de sloppenwijken van Bangkok wonen en de vluchtelingen die het geweld in buurland Myanmar trachten te ontlopen.

  De westerse toerist heeft een geluk dat hij/zij woont in Europa en regelmatig vakantie kan vieren. Velen in deze ongelijke wereld zijn al blij met een bord rijst.

 15. Guy zegt op

  Maak het simpel. Blijf weg uit landen die het moeilijk maken om je centen er te spenderen.
  Wacht gewoon even af – er kont wel een tijd dat alles, al dan niet noodgedwongen, beter en vooral vrijer zal worden.
  Spendeer je centen in afwachting van betere dagen elders in deze wereld.

  Dat is echt het enige wat overal begrepen zal worden.
  Prettige vakantie

 16. Peter zegt op

  Ik lees nogal wat voorbarige conclusies.

  1. Het is pas officieel als het in de Royal Gazette gepubliceerd is, en dat is het nog niet. Tot dan kan er nog
  van alles wijzigen.
  2. Nederland staat nog op de lijst met landen met een te hoog risico. Ook na de update van 15 juni.
  3. De crux zit het ook nog in het woordje toeristen. Worden na 1 juli op Phuket alleen reizigers met een
  een toeristenvisum toegelaten? Dan vallen al heel veel bezoekers af die voor lange tijd naar Thailand willen
  en de 14 dagen quarantaine in een hotel in Bangkok willen ontlopen.
  De TAT spreekt soms van international visitors en soms van toeristen.

  Nog veel onduidelijkheid dus

 17. Jacq zegt op

  Dit is wat de regering van thailand altijd gewild heeft nl. het track and trace system voor de tourist. Zelfs voor de pandemie werd hier al over gesproken.
  Nu onder het mom van de covid bestrijding kunnen het systeem implementeren. Ik vrees dat dit de komende jaren nog wel van toepassing zal zijn. Zeker als de apparaatjes gemaakt door de elite van bangkok.

 18. marijke. zegt op

  Nee als we op deze manier naar phuket of uberhaupt naar thailand kunnen slaan we toch maar over.Jammer maar helaas ik hoop toch nog een keer te kunnen.Zeker omdat de leeftijd mee gaat spelen als het nog lang gaat duren.

 19. David H. zegt op

  Voor zo een behandeling met allerlei electronica & controle moet je in onze landen BE /NL al een serieuze crimineel zijn 5555 !

  In Thailand denken ze dat een tourist dat wel over heeft voor Phuket “vacantie “

  • Willem zegt op

   Ik heb het idee dat de meesten het idee achter polsbandjes, enkelbanden en cameras niet goed begrijpen…..
   Geloof mij het is op de straten en stranden uitgestorven, en het meeste is gesloten zoniet tijdelijk danwel voorgoed….
   En als je dan als toerist vanwege de verlaten toestanden niemand de weg kunt vragen dan is zo’n gps band toch super handig

 20. Lomlalai zegt op

  “Er worden camera’s met gezichtsherkenning geplaatst” , alle grote steden in China hangen ook al vol met deze camera’s, als je daar als voetganger b.v. een rood verkeerslicht negeert krijg je een cijfer of sterretje of wat dan ook achter je naam en wordt het b.v. lastiger om een hypotheek te krijgen. Het Sandbox project wordt wellicht ook als test gebruikt om deze cameratoepassing over heel Thailand uit te rollen, ik zou er niet gek van op kijken gezien de nauwe banden van Prayut met China……

 21. Stan zegt op

  Vaccinatie prima, die krijg ik toch al binnenkort, maar al die andere voorwaarden zoals testen die je zelf moet betalen, tracking app, polsbandje, covid-verzekering, CoE, goedgekeurd (duur) hotel, provinciale quarantaine, mondkapjesplichten, enzovoort, zijn voor mij allemaal een NO GO.

  2021 wordt helemaal niks meer. Misschien dat er reisversoepelingen komen vanaf begin 2022, mits er hier komend najaar geen vierde golfje komt door de versoepelingen van volgende week, terugkerende Spanje-gangers, mutaties en bewust ongevaccineerden.

 22. janbeute zegt op

  Een goede kennis van mij ook een Hollander voor een allangere tijd ook woonachig alhier in mijn direkte omgeving houd het voorgezien in Thailand.
  En gaat volgende maand, heeft inmiddels al een huis gekocht voorgoed naar Hongarije, ik denk dat velen nog zullen volgen.
  Oh ja voor ik het vergeet, laat de laatsten het licht uitdoen.
  Thailand wordt steeds meer China, big brother watching you.
  Ik denk zelf dat China al hier de baas is, en dat dit bij velen onder de bloggers nog niet is doorgedrongen.
  China nummer een in het hebben van eigendom van condoos nummer twee de Russen
  China waar het gaat om het uitvoeren van groot schalige bouw projecten.
  China eigen in checkline bij de immigratie op de airport.
  China nummer een in Thailand.

  Janneman.

  • chris zegt op

   En vergeet Facebook niet voor de rest van de wereld. Mark weet alles van je ook als je niet op je eigen of iemands anders FB zit. En hij wordt ook nog eens rijk door al die data te verkopen. Voor de volledigheid: er is geen FB in China.

   • Joost-Buriram zegt op

    Een Nederlandse vriend van mij woont al een jaar of 15 in Dongguan (Guangdong provincie) tussen Guanzhou en Hongkong in en ik heb nod steeds regelmatig contact met hem via FB, dus er wordt wel degelijk gebruik gemaakt van FB in China.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ja maar waarschijnlijk via een omweg en ik denk dat VPN het eenvoudigste is

     https://www.travelchinacheaper.com/how-to-access-facebook-in-china

  • Geert zegt op

   Dag Jan,

   Ik ben het met je eens Jan.
   Wij hebben een huis gekocht in een woonproject in Chiang Mai. De huizen zijn bijna allemaal verkocht en meer dan de helft van de eigenaars zijn chinezen. Buiten het feit dat de chinezen erg luidruchtig zijn en de meeste ook ongemanierd zijn, heb ik persoonlijk niks tegen chinezen. LOL

   Gegroet,

 23. janbeute zegt op

  Waarom zou ieder weldenkend mens op vakantie willen gaan naar een op Alcatraz lijkend eiland en daarvoor 12 uur of meer zelfs in een vliegtuig te zitten met mondkapjes en al het voorafgaande papier en regel werk.
  Terwijl je oa op de vele Griekse eilanden ook kunt genieten van hele goede vele malen betere resorts en hotels en andere vakantie accomodaties.
  Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om naar Phuket te gaan en ik woon permanent hier in Thailand.
  Ook als ik ooit eens zou besluiten wat niet zal gebeuren om naar dit eiland toe te gaan zou ik ook aan allerlei van die onzin moeten voldoen.
  Maar ook zal daar wanneer de magen hongerig zijn de wal het schip keren.
  Thailand strevend af op een groot fiasco met dank aan de vooruitstrevende ideen van een incompentabele overheid.
  De tijd zal het leren, maar ik denk dat het einde nabij is.

  Janneman.

 24. egbert zegt op

  Begrijp 1 ding niet; wanneer je gevaccineerd bent dan toch vast houden aan die dure /verplichte ziektenkostenverzekering!,mij schrikt het af, dan maar aankomende tijd niet naar Thailand.

 25. peter zegt op

  Er komen nu maar heel weinig farang naar Thailand, desalniettemin stijgt het aantal covid besmettingen.
  Eerst in BK, daarna in Surat Thani en nu in Yala area.
  Zo´n 3000 nieuwe gevallen elke dag over geheel Thailand, dus valt nog mee.

  Covid komt dus binnen niet door farang maar door geïmporteerde Myanmar, Malaysians, welke dus niet in quarantaine gaan. Alleen farang is een bron van inkomsten door allerlei maatregelen in te voeren.
  Mocht ook lezen dat geïnfecteerde Thai vrij rond reizen , zonder enige vorm van eis.
  Thaise vrouw uit Afrika met Afrikaanse mutatie, zo ook uit Pakistan met het Indiase virus en een Thaise vrouw (met gewone virus?) in een interne vlucht. Tja zeg het maar.

  Las zonet dat lokale farangs in Pattaya, bij Memorial hospital nu voor 4000 baht, MISSCHIEN eind oktober of zo een vaccinatie kunnen gaan krijgen. Modena, VOORUIT te betalen, dat terwijl het middel 600 baht kost. Massa is kassa, ktsing money in the pocket.
  And i think to myself, what a wonderfull world o yeahhhh

 26. Tristan zegt op

  Ik vind het op zich nog niet zo’n slecht plan. Zou het er wel voor over hebben, voor een 2-weekse vakantie en het het serieus in overweging voor Augustus. Lijkt me juist fijn dat het niet zo druk is. Is toch een andere belevenis. Die testen maken me ook niet zoveel uit, die moet ik ook doen als ik hier reis en NL zal snel op de lijst met veilige landen komen gezien de huidige ontwikkelingen. Weet iemand hoe het met die verzekering zit? volstaat een NL’s zorgverzekering of dien je echt een aparte verzekering af te nemen? Alvast bedankt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website