In de zuidelijke provincie Nakhon Si Thammarat waren de persoonlijke gegevens van honderden expats enkele uren zichtbaar op het internet door een zwakke beveiliging van een politie-immigratie website.

Wie de website bezocht kon op een interactieve kaart (zie foto), namen, nationaliteit, paspoortnummer, beroepen en privé-adressen van buitenlandse ingezetenen bekijken. De site is na klachten offline gehaald. Het ging om een test van een nieuwe interne database van de politie, aldus politiecommandant Maj. Gen. Thanusilpa Duangkaewngam, een officier van het provinciale immigratiebureau.

De informatie op de website www.adsum.in.th/index.php was niet met een wachtwoord beveiligd en daardoor voor iedere internetgebruiker zichtbaar. Een deel wat wel beveiligd was met een wachtwoord, viel gemakkelijk te kraken. Je hoefde slechts: 123456 in te tikken.

Het lek is bekend geworden door een bericht van journalist Andrew MacGregor Marshall die het op zijn Facebookpagina melde. Hij waarschuwde de buitenlanders die op Phuket en Koh Samui wonen.

Vice-premier Prawit heeft opdracht gegeven alle gegevens van de lekkende website te verwijderen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website