Het commerciële hart van Pathum Thani staat 1 meter onder water en in het district Muang bereikte het water een hoogte van 60 tot 80 cm, nadat de Chao Praya rivier buiten haar oevers was getreden.

Zwaar getroffen zijn de residentie van de provinciale gouverneur, het districtskantoor en het politiebureau. Personeel probeert de gebouwen te beschermen met zandzakken.

Kort nieuws:

  • Op de Charoenpol markt staat het water hoger dan 1 meter.
  • Veel bruggen in de provincie doen dienst als parkeerterrein, maar de autoriteiten roepen automobilisten op hun wagen te parkeren bij de Pathum Thani universiteit.
  • Een evacuatiecentrum is ingericht in de Pathum Wilai school. Vrijdag arriveerden er 40 personen. Er is accommodatie voor 500 tot 600 mensen.
  • Huizen langs het Khlong Prem Prachakorn kanaal (zie kaartje) in het district Sam Khok liepen onder water; de bewoners zijn naar hoger gelegen gronden verhuisd.
  • Arbeiders op het industrieterrein Navanakorn leggen dijken van zandzakken aan om het te beschermen tegen water uit buurprovincie Ayutthaya en het Khlong Prem Prachakorn kanaal.
  • Het water in het Khlong Rangsit kanaal staat een meter hoger dan in het Prem Prachakorn kanaal (zie kaartje) omdat een stuw tussen beide potdicht is. Wanneer die het begeeft, stromen woonwijk Muang Ake en andere dichtbevolkte gebieden in de districten Don Muang en Sai Mai onder.
.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website