Sloppenwijk in Khlong Toey

Grond in Bangkok is veel geld waard en dat is een belangrijke reden voor de Port Authority of Thailand (PAT) om een groot deel van de helft van de 900 rai in Khlong Toey, die in haar bezit is, te ontwikkelen tot commercieel gebied. Het havengebied wordt daarvoor ingekrompen tot 500 rai, op de resterende 400 rai moet een winkelcentrum, handelscentrum en andere commerciële activiteiten komen.

Khlong Toei is een district in het centrum van Bangkok, vooral bekend om zijn sloppenwijk en de gelijknamige markt. Het gebied wordt begrensd door de Chao Phraya-rivier en bevat belangrijke havenfaciliteiten.

Op de 500 rai gaat de PAT investeren in een nieuw en geautomatiseerd systeem om het havengebied te veranderen in een modern logistiek en vrachtdistributiecentrum.

Het gebied van 900 rai maakt deel van de 2.300 rai in Khlong Toey die eigendom is van de PAT. Een particulier bedrijf heeft opdracht gekregen een haalbaarheidsstudie te doen naar een businessplan om het hele gebied commercieel te ontwikkelen.

Daarvoor zullen 12.500 huishoudens in de (sloppen)wijken die nu illegaal bij het havengebied wonen, worden uitgezet. In een nabijheid zijn vier flats van 25 verdiepingen met 6.144 appartementen beschikbaar, deze zijn bestemd voor herhuisvesting. De bewoners krijgen ook een vergoeding voor de verhuiskosten.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “PAT wil havengebied in Khlong Toey commercieel ontwikkelen”

 1. Leung Martin zegt op

  Wederom mensen uit hun eigen leefgebied verjagen naar locaties die ze niet of nauwelijks kunnen betalen. Ter eer en gloria van enkele mega rijken die nog verder hun zaken gaan vullen met nuteloze en oerlelijke wolkenkrabbers waar niemand op zit te wachten.

 2. Tom zegt op

  Hoe lang gaat dat goed , want de oudste gebouwen van Bangkok zijn al bijna in de grond verdwenen , Bangkok zakt namelijk behoorlijk snel.

 3. l.lagemaat zegt op

  Wat een ” gospe” !

  De bewoners krijgen ook een vergoeding voor de verhuiskosten!
  Ze kunnen een minimale ” oprot premie” krijgen en geen verdere huisvesting!

  Mijnheer Prawit verkoop 1 horloge en er kunnen 10.000 woninkjes voor deze mensen gebouwd worden!

  • RobHuaiRat zegt op

   Beste Lodewijk. Deze mensen wonen hier allemaal illegaal en hebben dus officieel geen enkel recht op een vergoeding of premie. Daarnaast hebben de horloges van Prawit hier niets mee te maken.

   • l.lagemaat zegt op

    Verschil tussen arm en rijk.

    Arm kan op geen enkel sociaal vangnet rekenen.
    Prawit en anderen in Thailand hebben inderdaad geen sociale instelling

    • RobHuaiRat zegt op

     Sorry maar geen sociale instelling hebben is geen overtreding van de wet. Hoogstens een minder prettige karaktertrek. Illegaal ergens gaan wonen is wel een wetsovertreding. Arm zijn en geen sociaal vangnet hebben geeft je geen recht op het breken van de wet. Ook kun je geen hulp of vergoeding eisen, maar er alleen op hopen.

 4. Kees zegt op

  Bangkok zit hard verlegen om nog een shopping mall inderdaad

  • Ger-Korat zegt op

   Ja klopt deze zijn populair, een prima plaats om je dag koel door te brengen of te shoppen of in de vele restaurant met koeling te eten. Blijkbaar zie jij het goed want het is immers altijd een magneet voor de bevolking en dagjesmensen en toeristen. Bovendien verschaft het veel werkgelegenheid, denk aan een paar duizend mensen per mall, en bovenal elk bedrijf streeft naar winst en andere malls laten zien dat het winstgevend is.
   Dus plat de golfplaten;de illegalen krijgen een mooie onderkomen elders met verhuiskostenvergoeding. Kom daar in het Westen maar eens aan bij krakers zoals niet zolang geleden in het havengebied van Amsterdam. Zet er een mooie mall neer met het liefst wat mooie flats zoals elders in Bangkok met uitzich ovet de rivier en de stad, schitterend gewooon want ik ken dit soort flats. Zo gaat de economie tenminste vooruit en de bevolking ook. Je ziet ik ben positief vandaag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website