Een vervelend ongeluk in Bangkok tijdens het aanmeren van een taxiboot op het Saen Saep kanaal. Een passagier verdronk toen de man gehaast van de boot was gesprongen nog voor dat deze stil lag.

Het ongeluk gebeurde bij de halte Nanachat. Het lichaam van het slachtoffer werd twee uur uit later uit het water gehaald door een duiker.

Bizar genoeg was het slachtoffer op hetzelfde kanaal al een keer eerder gewond geraakt in maart van dit jaar. Toen ontplofte er een scheepsmotor van een taxiboot.

Staatssecretaris Ormsin laat na het ongeluk weten dat hij een onderzoek wil naar de mogelijkheden voor het plaatsen van hekken op de steigers. Hierdoor zouden passagiers voorzichtiger in- en uitstappen. Minister Arkhom van Transport zegt dat het de verantwoordelijkheid van de schipper is om er voor te zorgen dat passagiers niet van de boot stappen voordat deze stil ligt.

De kaartjescontroleur heeft de politie laten weten dat het vaker gebeurt dat passagiers van de boot springen voordat deze fatsoenlijk aangemeerd ligt. Hij vraagt de passagiers herhaaldelijk niet op de steiger te springen, maar sommige luisteren niet.

6 reacties op “Passagier van taxiboot Saen Saep kanaal verdronken”

 1. snelle japie zegt op

  ik ging er ook altijd mee naar van alles. ik snap echt niet hoe je zo kan verdrinken, ik weet dat er veel mensen niet kunnen zwemmen in Thailand, maar zijn ze niet gestopt om te helpen dan? het water is natuurlijk wel erg donker in de saen saep. misschien hebben ze te lang gewacht met hun reddingspoging? zou er wel een video van willen zien.

 2. snelle japie zegt op

  khaosodenglish heeft een video. een gevalletje niemand schiet te hulp. wonderlijk.

 3. ruud zegt op

  Wat een onzin om de schipper de schuld te geven.
  Die passagier wil niet wachten.

  • marino zegt op

   ik zeg niet dat de schipper schuldig is.Maar het is een feit dat we ons opgejaagdt voelen door het geroep rew rew rew.Niet iedereen blijft daar onverschillig in en laat zich opjutten en daar door neemt meen soms risico,s. de passagier heeft zich misrekent bij het overstappen en daar door in het water gevallen en heeft zijn hoofd de kant geraakt met spijtig de dood tot gevolg.

   De boot neemt dikwijls een onvermijdelijke wending door de stroming waar door hij afwijkt.Als men op dat moment iets te snel is tja een ongeluk is snel onvermijdelijk.

   men zou beter een signaal geven wanneer de reizigers mogen in en uitstappen,op die manier vermijd men een gewriemel van opgejaagde passagiers.

 4. marino zegt op

  ik neem bijna dagelijks de taxiboot.Wanneer de boot aanmeert dan roepen ze tegen de passagiers snel snel op een opgejaagde manier.Het geef de indruk dat men niet teveel moet talmen want de boot moet op tijd en stond kunnen vertrekken.Ook de boot bestuurders hebben een soms onverschillig karakter.Je moet maar zien dat je op tijd in en uit stijgt.Heb reeds vele malen gezien dat er iemand het touw vast neemt om in te stijgen,maar de boot is al iets te ver van de kade om veilig in te stappen waardoor de passagier het touw moet loslaten omdat de bootsman niet omziet naar hen. hun principe als het tijd is is het tijd en geen seconde later vertrekken. Er zijn boten genoeg om de vijf minuten. ik praat dikwijls met de toezichters op de kade die toezien op de veiligheid. spijtig zijn ze niet altijd aanwezig want dat zet een rem op de onverschilligheid van de boot bestuurders.

 5. blottekop zegt op

  Ik zat op de taxi boot terwijl de duikers en zwemmers in het water naar het slachtoffer aan het zoeken waren,zelfs dan werd het boot verkeer niet stilgelegd en konden de boten well is waar rustig voorbijvaren.
  Vond ikzelf zeer onbegrijpelijk en maakt het terugvinden van het slachtoffer volgens mij toch veel moeilijker.
  Verder nog vele thais op de wal en op de boot die met hun mobieltje in de aanslag stonden om wanneer het slachtoffer werd bovengehaald direct alles te kunnen filmen gewoon walgelijk en getuigd van totaal geen respect voor het slachtoffer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website