De paspoorten van oud-premier Yingluck zijn ingetrokken. Yingluck beschikte over vier paspoorten: twee diplomatieke en twee normale. Ze zijn nu pas ingetrokken omdat ze niet meer in beroep kan gaan tegen haar veroordeling op 27 september, de tijd daarvoor is verstreken.

Het hooggerechtshof veroordeelde haar ingeige tijd terug, bij verstek tot 5 jaar gevangenisstraf wegens plichtverzuim inzake gesjoemel met rijstsubsidies. Zij zou daar, ondanks waarschuwingen, niet tegen hebben opgetreden.

Er gaan geruchten dat Yingluck politiek asiel wil aanvragen in Engeland, maar de Britse ambassade zegt daar niets van te weten.

Een bron bij haar partij Pheu Thai laat weten dat Yingluck op een zeker moment haar verhaal zal doen en vertellen waarom ze gevlucht is, vermoedelijk nadat het politiek asiel is toegekend.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Paspoorten oud-premier Yingluck ingetrokken”

  1. ruud zegt op

    Yingluck heeft waarschijnlijk nog een hele verzamelijng paspoorten van andere landen, ze zal dus niet direct wakker liggen van die paar ingetrokken Thaise paspoorten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website