Pantip Plaza, Bangkok’s beroemdste elektronica mall, zal begin volgende maand weer volledig open zijn na een renovatie van twee jaar die 300 miljoen baht heeft gekost. 

Asset Wereld Estate, de exploitant van Pantip Plaza, heeft aangekondigd dat de nieuwe Tech Life Mall op 8 augustus feestelijk geopend zal worden.

Het winkelcentrum van 36.000 vierkante meter zal meer dan 300 IT-winkels bevatten. Een deel van de ruimte is gereserveerd voor gadgets, gaming, werkruimte voor startende bedrijven en restaurants. De nieuwste digitale snufjes zijn er te vinden en het winkelcentrum heeft zowel de zakelijke bezoeker als consumenten veel te bieden.

Het bedrijf verwacht dat na de heropening 35.000 mensen per dag het winkelcentrum zullen bezoeken.

10 reacties op “Pantip Plaza in Bangkok klaar voor de toekomst na renovatie”

 1. Peter zegt op

  Ik was er vorige week al. De renovatie is inderdaad nog bezig maar toch al heel wat winkels open.
  Wat me opviel is dat heel wat winkelbedienden geen Thai zijn, vooral op eerste en tweede verdieping. Het zijn Indiers en andere buitenlanders die heel erg graag willen verkopen. Je kan geen enkele shop voorbijlopen zonder aangeklampt te worden. “What you want, sir?” “What are you looking for ?” Als je langer dan 1 seconde voor een winkel blijft staan dan wordt het helemaal erg.
  Ik vind het prettig om rustig langs die winkeltjes te kuieren tenminste als ik met rust gelaten word. Na een 50 tal keren “No , thanks” of ” I am just looking” te hebben gezegd begon het te irriteren en ik had de indruk dat ze alsmaar agressiever werden.
  Ik dacht de ultieme oplossing gevonden te hebben. Ik zette mijn koptelefoon op en deed alsof ik naar muziek luisterde, dit in de hoop dat men mij niet meer zou aanspreken. Niets was minder waar, ze bleven me aanspreken en aanklampen. Ik had er mijn buik van vol en heb het winkelcentrum verlaten.

  • henk zegt op

   Ik was er eind januari (dit jaar). Ik vond het wel prettig om niet aangeklampt te worden door al die aanbieders van CD/DVD muziek en films. Maar vooral die mannetjes met hun porno vond ik eng.

   Verbaas mij er trouwens wel over dat in de huidige tijd nog steeds jongens en meisjes langs de toeristen gaan met DVD’s. Ik zeg altijd (wijzend op mijn smartphone) kan geen DVD’s afspelen. Dan lachen ze wat en lopen verder naar de volgende potentiele klant.
   Maar eigenlijk hoop ik dat die gasten eens de 21e eeuw binnen stappen en op een andere manier hun waren komen aanbieden. Dat scheelt weer downloaden. Weet zelf ook nog niet goed hoe, maar misschien met een USB stickie?

  • jan zegt op

   Daar word je helemaal knars van, onbegrijpelijk er word voor miljoenen geïnvesteerd en dan gaan ze deze agressieve verkoopwijze toelaten.

 2. Henk zegt op

  De verandering was ook noodzakelijk. Qua omzet was het problematisch voor de bedrijven.
  De oubollige entourage met ook zeer verouderde toiletten schrok veel klanten af.
  Het image dat er veel copy verkocht werd voor origineel was bekend. Ook de verkoop van bv 2g telefoons aan buitenlanders tegen hoge prijzen was pas bekend als je terug was in het thuisland.
  Er werken veel mensen uit Myanmar en Laos.
  Veel employers krijgen een laag basis salaris en provisie. Verkoop is dus noodzakelijk.
  Veel bedrijfjes zijn van de zelfde eigenaar. Hierdoor is het prijsniveau op zich bij veel shop gelijk.
  Onderhandelingen zijn goed mogelijk.
  Nu met de veranderingen zit er bv een true Coffee. Op meerdere verdiepingen coffeeshops.
  Ik hoop van harte dat de bedrijfjes het redden. Er wordt al tijden geklaagd dat de klanten wegblijven en niet kopen.
  Het aantal bezoekers van 35.000 lijkt mij erg hoog.

  • Dennis zegt op

   In de loop der jaren is er inderdaad leegstand ontstaan in Pantip. Dat komt mijn inziens doordat er veel van hetzelfde werd verkocht tegen dezelfde prijzen. Ook de komst van de Aliexpressen, DealExtreme etc maakt dat de producten die je in Pantip kocht, nu gratis thuis worden bezorgd vanuit China tegen prijzen die praktisch gelijk zijn aan Pantip. Ook de illegale software, films en series kun je zelf downloaden via torrents of nieuwsgroepen.

   Het gebrek aan diversiteit en soms ronduit slechte spullen deden denk ik Pantip de das om. Je kon beter naar MBK gaan. Daar is men minder opdringerig.

   Desondanks is het nog altijd leuk om even door Pantip te struinen en een hapje te eten in het restaurant op de 1e verdieping.

 3. henry zegt op

  De grootste IT shopping Mall is ZEER Rangsit, liefst 280 000 M2. Is trouwens de grootste in Z.O. Azie, en volgens sommige bronnen, de grootste ter wereld.

 4. Ronny Cha Am zegt op

  Was er afgelopen maanden een paar keer. Je zag meer en meer winkels sluiten. Geen goed teken. En die 35000 bezoekers….ze mogen tevreden zijn met 3500 bezoekers wat op zich al heel veel volk is.
  Teveel van hetzelfde aanbod, geen vernieuwing in de producten, is achteruitgang voor gans het complex. De coffeeshops gaan de boel niet redden. Voor alles is er een houdsbaarheidsdatum…voor Pantip is die bijna over.

 5. Sjaak S zegt op

  Toen ik vroeger jarenlang bijna iedere maand in Bangkok was, ging ik vaak meteen na aankomst in het hotel naar Pantip Plaza, kocht daar (vooral films), die ik dan in de tijd van VCD en later DVD op mijn laptop kon uitproberen en dan weer terugbracht wanneer ze niet in orde waren.
  Ik besteedde uren aan het kijken en zoeken naar leuke aparte technische snufjes en speeltjes en vond bijna altijd iets.
  De laatste vier jaar echter, waren telkens weer een teleurstelling. Alles hetzelfde. Het was voor 90% Samsung en Apple (al of niet fake) en nog maar heel weinig andere merken.
  Mijn allereerste tablet heb ik destijds daar gekocht, een onbekend chinees merk, maar ik had zo’n ding bijna tien jaar geleden nog nooit gezien.
  Een maand of twee geleden was ik nog eens even daar…. na minder dan een half uur stond ik weer buiten…wat een tegenvaller..
  Ik zal er nog eens heen gaan. Misschien tegen het einde van het jaar, een paar weken na de opening…
  Wat mij nu beter beviel was Fortune Town IT Mall….. daar hebben ze een ruimere keuze. Je kunt daar goed: meer keuze dan bij Pantip en ook beter bereikbaar met de metro.
  Ik vond daar zelfs twee winkels die projectieschermen verkochten, voor prijzen die veel beter waren dan bij Lazada..
  Maar toch blijft het moeilijk om nog leuke inkoop tochtjes door elektronicaland te maken. Vroeger haalde ik de neus op voor een Mediamarkt in Nederland, omdat ik zo vaak in Thailand was, maar de tijden zijn veranderd….
  Ik hoop dat Pantip weer iets van de oude glorie terug vindt en dat ik er ’s morgens weer in kan gaan en ’s avonds uitgeput maar tevreden naar huis kan gaan… nu ik zo dicht in de buurt woon (relatief gezien dan)…

  • Sjaak S zegt op

   Interessant….ik heb al vaker naar IT-Malls gezocht, maar nog nooit van ZEER gehoord. Lijkt me wel even uit de buurt te liggen, drie kilometer ten noorden van Donmuang Airport.
   Ik heb nu gegoogled naar deze mall en kom verschillende meningen tegen. De een vindt het een rotzooi, de ander beveelt het juist aan door de grote verscheidenheid aan spullen die je kunt krijgen met prijzen die vele malen beter zijn dan die in Pantip Plaza.
   Zoals ik begrepen heb, wil Pantip ook van het imago af dat het in de laatste 20 jaar had opgebouwd. Jammer, want dat imago was juist de reden waarom ik er graag was.
   De hele handel in illegale software zorgde volgens mij voor de klanten. Door internet en niet door een “slechte toilet” ging het klantenbezoek achteruit. Waarom moet ik naar een gebouw dat moeilijk te bereiken is om daar software te kopen die ik thuis in een paar minuten of uur tijd heb gedownload en ik er niets voor betaal?
   Ik weet nog goed hoe ik daar films kocht… nooit de nieuwste, want dan waren ze met een camera opgenomen in een bioscoopzaal… (VR van toen)…
   Pantip is soms te voet vanuit Ratchatewi of zelfs vanuit Chidlom sneller te bereiken dan met een taxi of Tuk-tuk.
   Ga je vanuit Ratchatewi en je komt vanaf Siam, moet je rechts uitstappen en dan naar de volgende grote kruising (rechts vanuit Siam gezien) lopen en dan na ca tien minuten ben je er.
   De meeste taxi’s moeten zich door het drukke verkeer banen en je kunt echt te voet vaak beter en sneller lopen.
   Fortune Town is daarentegen op het ogenblik zeer goed met de metro te bereiken vanaf Nana (overstappunt van Skytrain naar de ondergrondse – één station verder).
   Zeer… kun je het snelst bereiken als je naar Mo Chid (Chatuchack park) rijdt met de Skytrain of metro en dan een taxi neemt. Dan is het nog een flink stuk.
   Ik zie ook dat het eigenlijk “slechts” een grote shopping Mall is, met IT op de bovenste (vierde) verdieping… misschien is mijn informatie verouderd…ik heb het zelf nog niet gezien.
   Op verschillende sites wordt nu ook Seacon Squar en Fortune Town aanbevolen. Er is ook Laksi, maar dat blijkt meer voor “mainstream” te zijn, dus niet voor onderdelen en gadgets…
   Hier is een lijstje: http://www.bangkok.com/shopping-computers-audiovisual.htm

   Zelf vind ik Lazada een zeer goed alternatief, maar het is ook soms duurder. Lazada is bijna nooit goedkoper. Toch heb ik daar al een paar dingen besteld. Gewoonweg omdat het gemakkelijk is. Je kunt met Paypal betalen of vaak ook thuis bij het afleveren. Zoek je naar kleine onderdelen, speciale dingen, kun je daar goed terecht (wat je vroeger ook bij Pantip kon).
   Echter… is het natuurlijk veel leuker om zelf op speurtocht te gaan en in zo’n shopping mall rond te lopen. Maar dat is mijn mening… 🙂

 6. Nicole zegt op

  In chiang mai heb je een kleine Pantip Plaza, en daar is het echt erg. Echt de muizen liggen er dood voor de kast. De enkele keer dat wij er komen is voor een reparatie. Daar hebben we een goed en eerlijk bedrijfje voor gevonden, met een eerlijke prijs. voor de rest hoef ik daar niet te kopen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website