Ook vandaag en morgen worden er nog zware regens verwacht die al sinds het begin van het nieuwe jaar het zuiden geselen. Ze worden veroorzaakt door een actief lagedrukgebied boven de Andaman zee en de westkust van het Zuiden. Dat beweegt zich langzaam in noordelijke richting naar de Golf van Martaban en Myanmar, aldus het Meteorological Department.

Boven de Golf van Thailand en het Zuiden is nog een sterke noordoostelijke moesson actief, die golven van 2 tot 3 meter in de Golf en Andaman zee veroorzaakt. Kleine boten kunnen daardoor beter niet uitvaren, grote boten moeten extra voorzichtig zijn.

Volgens het Disaster Prevention and Mitigation Department zijn er overstromingen in tien provincies, alleen in Yala en Ranong gaat het nu wat beter. Bijna 1 miljoen personen zijn getroffen door het water, 19 personen zijn om het leven gekomen en 1 wordt vermist.

In de stad Nakhon Si Thammarat beginnen de straten weer zichtbaar te worden. De hoofdstraten in het centrum zijn opengesteld voor het verkeer, maar in sommige wijken staat nog 50 cm water.

In de provincie Trang heeft de gouverneur gewaarschuwd voor water dat van de bergen stroomt en grondverschuivingen. Op de meeste plaatsen trekt het water zich terug, maar de oevers van de rivier Trang kampen met grote overstromingen.

In Chumphon blijft de situatie kritiek net zoals in Lang Suan, waar in lage gebieden een meter water staat.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Overstromingen Zuid Thailand 19 doden en een vermiste”

 1. Mariet Schaefer zegt op

  Oh wat erg voor de mensen daar…ik ga over 6 weken naar mijn familie en vrienden daar.Hopenlijk is het snel voorbij.Wordt ook daar steeds extremer..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Rob zegt op

  We zitten nu in jomtien en het regent flink. Maar vanaf morgen avond zou het afgelopen moeten zijn. Voor de eerste keer dat het zo hard geregend heeft in januari. Meer dan in augustus en september 2016
  Hopelijk donderdag beter weer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Jozef zegt op

  Het is zeer erg wat de mensen moeten doorstaan. Wij vliegen op 2 feb naar koh samuj om van daaruit onz reis door het zuiden te maken. We hoopen dat dit weer snel over gaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website