De overstromingen die het Zuiden van Thailand sinds 1 december teisteren, hebben tot nu toe aan 91 personen het leven gekost en vier personen worden nog vermist, zo laat het een woordvoerder van de regering weten. De slachtoffers vielen in 12 provincies.

Zeker 1,8 miljoen mensen (590.000 huishoudens) zijn getroffen door de overstromingen. Meer dan 4.310 wegen zijn beschadigd, dat geldt ook voor 38 bruggen, 270 riolen, 126 kleine dammen, twee waterreservoirs, 70 overheidsgebouwen en 2.336 scholen.

In zeven provincies is men inmiddels begonnen met het repareren van de infrastructuur. In vijf provincies staat er op sommige plaatsen nog water wat afgevoerd moet worden.

Het Thai Meteorological Department verwacht dat de extreme regenval zal stoppen omdat de noordoostelijk moesson minder sterk is.

Minister Ormsin laat weten dat scholen in het Zuiden grote behoefte hebben aan schoolboeken en uniformen. Hij vraagt bedrijven die ze produceren, aan de scholen te doneren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Overstromingen Zuid-Thailand: 91 doden en vier vermisten”

 1. Theo zegt op

  Is er bekend of de treinroute van Bangkok naar het zuiden – Surat Thani gewoon in funktie is?

  • lung addie zegt op

   het treinverkeer vanaf Bankok naar Surat Thani verloopt opnieuw volledig normaal. Geen enkel probleem meer.

 2. eddy uit Oostende zegt op

  Zijn er problemen om naar Hua Hin te gaan-ben daar in april?

  • lung addie zegt op

   Vanuit BKK naar Hua Hin is er geen enkel probleem en is er ook geen probleem geweest. Vanuit het Zuiden naar Hua Hin is er ook geen probleem meer. Enkel de werkzaamheden aan het vernieuwen van de Highway 4 zorgt op sommige plaatsen voor wat oponthoud.
   In Bang Sapan, waar twee bruggen vernield werden, zijn deze vervangen door twee noodbruggen. Hier is ook enige vertraging doch niet wat je echt een probleem kan noemen. Ben er trouwens laatste week vrijdag nog voorbijgekomen en het gaat allemaal redelijk vlot.

  • Nelly zegt op

   Hua Hin ligt niet in de zuidelijke provincies

 3. Nan zegt op

  Hoe zit het in khao Sok ? En koh Samui ?
  Kunnen we een normaal verblijf hebben op die 2 plaatsen of is er veel schade ??

  • lung addie zegt op

   Khao Sok zelf had geen enkel probleem. Koh Samui had wel ernstige problemen maar die zijn reeds opgelost. De mensen moeten hier trouwens leven van het toerisme. Of er veel schade is? Daar zal je als toerist weinig of niets van merken. Dat vele Thais in de deze regio hun schamele hebben en houwen verloren, dat zal je niet merken. Je zal zeker niet meer moeten meehelpen om de blubber uit hun woningen te helpen verwijderen en hun huisje opnieuw bewoonbaar te maken. Dus geen zorg, kom maar gerust met vakantie in het zuiden.

 4. Hans Bos zegt op

  Beste Eddy, in Hua Hin zijn nauwelijks problemen geweest. In april is het in Thailand hoogzomer. Dan is elk waterdruppeltje verdampt als sneeuw voor de zon…..

 5. Danzig zegt op

  In Narathiwat, Pattani en Yala is het voor zover ik heb kunnen beoordelen weer ‘business as usual’.

 6. Jip & Sanne zegt op

  En Pai? Wij willen drie weken gaan backpacken in Thailand en maken ons zorgen of de jungle trekkings en het olifantje wassen in Pai wel door kan gaan. Is de night market wel open?

  • Khun Peter zegt op

   Als je gaat backpacken zou ik ook een kaart van Thailand kopen of tenminste bekijken. Pai ligt in het noordwesten van Thailand. De overstromingen zijn in het diepe zuiden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website