Overstroming in Nakon Sahwa

Vanaf 10 oktober heeft Centraal- en Noordoost Thailand te maken met heftige overstromingen. Deze worden veroorzaakt door de Thaise rivieren die het vele regenwater van de afgelopen weken niet kunnen verwerken. De rivieren overstromen en het lager gelegen achterland stroomt vol water.

Wateroverlast en overstromingen

Er zijn inmiddels 36 provincies die te maken hebben met wateroverlast en overstromingen. In Thailand zijn 1.100.000 huishoudens en meer dan 3,2 miljoen mensen door de overstromingen getroffen.

Er wordt geschat dat ongeveer 3,47 miljoen rai aan landbouwgrond en rijstvelden door de overstroming beschadigd zijn.

Slachtoffers

Er zijn inmiddels 94 dodelijke slachtoffers te betreuren. De meeste in Nakhon Ratchasima (Korat). De verwachting is dat dit aantal nog zal stijgen.

Noordoost Thailand (Isaan)

In het Noordoosten van Thailand heeft het water van de Mul Rivier nu Buri Ram’s Sateuk district bereikt. Op 2 november zal het water ook Ubon Ratchathani bereiken daar komt op 9 november het water van de Chi Rivier nog bij.

Overstromingen in Bangkok

In Bangkok is er sprake van een aantal kleine overstromingen maar de schade is beperkt. Op 8 november zou de situatie kunnen verslechteren doordat er dan opnieuw sprake zal zijn van een extreem hoge waterstand in de Chao Phraya rivier.

Situatie rest van Thailand

Na de tyfoon Megi is er nu een nieuwe tyfoon actief met de naam Chaba. Hoewel deze tyfoon zich richting Japan verplaatst, kan deze ook het weer in Thailand beïnvloeden. Er is door het Thaise KNMI waarschuwingen afgegeven. Gisteren voor de zuidelijk provincies: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang, Satun, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat.

Op 28 oktober is er een weerswaarschuwing afgegeven voor: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Ranong en Phang-nga.

Overlast voor toeristen

Tot nu toe is er vrijwel geen overlast voor toeristen. Er zijn geen overstromingen in Hua Hin, Pattaya, Chiang Mai, Koh Samui of Phuket gemeld. De zuidelijke provincies kunnen de komende dagen wel met zware regenval te maken krijgen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Overstromingen in Thailand, stand van zaken op 29 oktober”

 1. Reno zegt op

  Ben nu in Bangkok en maar even gaan kijken naar de rivier bij aanlegpunt 13.
  Het water staat toch nog schrikbarend hoog.
  De achterliggende straten zoals Khao San en Rambuttri zijn gelukkig droog gebleven.
  Voor zover ik het kan beoordelen zal dat ook wel zo blijven.

  • Bedankt voor deze update Reno.

   • Eric zegt op

    Bedankt voor info. Hou ons op hoogte van de situatie in rambuttri road.

 2. Ruud zegt op

  Thailandblog is prettig om te lezen met vele leuke informatie.
  Maar op dit moment lees ik regelmatig berichten uit oktober 2010 over die overstroming.
  Terwijl het noodweer van nu 2011toch belangriker is.
  Dit brengt soms verwarring.
  Maar ik ben blij met de Thaiseblog.

  Ruud

  • @ Ruud als je het principe van een blog niet snapt kan ik daar weinig aan doen. Er staan 1.800 berichten op waar de oudste uit 2009. Het is net als bij de Krant. Lees het nieuws van vandaag.

 3. Simons zegt op

  Mijn broer woont in Bangkok “, Harmony living” Phahonythun road Bangkok 10400.
  Weet iemend hoe het daar met de wateroverlast is?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website