Nog eens drie provincies zijn getroffen door overstromingen, waarmee het totaal op 27 komt. De provincie Sa Kaeo (kaartje homepagina) is zo goed als onbereikbaar. De bekende Rong Kluea grensmarkt en de nabijgelegen Indochina markt in Aranyaprathet staan onder water. De overstromingen hebben tot nu toe aan 31 mensen het leven gekost.

Puntsgewijs het overstromingsnieuws:

 • Enorme watermassa’s van de Soi Dao bergen in Soi Dao (Chanthaburi) hebben vier districten van Sa Kaeo onder water gezet. Op zo’n 700 meter van de snelweg 317 (Chanthaburi-Sa Kaeo) staat 1 meter water.
 • 1 meter water staat ook op een deel van de weg Aranyaprathet-Khao Hin Son in het district Muang.
 • Alle vier rijbanen van snelweg 33 (Sa Kaeo-Kabin Buri) zijn door water geblokkeerd; het staat er 80 cm hoog.
 • Vanaf Kabin Buri (Prachin Buri) en Phanom Sarakham (Chachoengsao) is de provincie Sa Kaeo onbereikbaar. De highway police zoekt alternatieve routes.
 • Vier districten in de provincie zijn door overstromingen getroffen als gevolg van onophoudelijke regenbuien en water uit Chanthaburi. Op sommige plaatsen in twee districten staat het water 1,5 meter hoog.
 • Gisteren liepen de provincies Chanthaburi, Chon Buri en Khon Kaen onder water, waardoor het totaal aantal provincies dat met overstromingen te maken heeft, is gestegen van 24 naar 27, meldt het Department of Disaster Prevention and Mitigation. Meer dan 2 miljoen mensen zijn gedupeerd.
 • Op de Rong Kluea markt in Aranyaprathet zijn 100 stalletjes onder water gelopen. Evenals op de Indochina markt staat het water er 30 cm hoog.
 • Aranyaprathet liep gisteren onder water, nadat het Promhod kanaal, dat de grens vormt van Thailand en Cambodja, overstroomd was. In het district Khao Chakhan werden dorpen getroffen door water uit de bossen. De autoriteiten hebben honderd gezinnen geëvacueerd.
 • De weg Aranyaprathet-Kaohinson in Muang en snelweg 33 (Sa Kaeo-Kabin Buri) zijn onbegaanbaar. Ook belangrijke routes van Sa Kaeo naar andere provincies zijn onbegaanbaar.
 • Gisteren liep voor de derde maal Kabin Buri onder water, dat afkomstig was uit Sa Kaeo. In tambon Kabin bereikte het een hoogte van 80 cm.
 • Uit de districten Si Mahosot en Prachantakham wordt gemeld dat het water stijgt en in enkele tambons in het district Ban Sang staat het water 1 tot 2 meter hoog.
 • Gisteren bracht minister Charupong Ruangsuwan (Binnenlandse Zaken) een bezoek aan Ban Sang. Hij riep de gouverneurs van Prachin Buri en Chachoengsao op om samen te werken bij het bestrijden van de overstromingen. In Chachoengsao, zei hij, zijn vier districten overstroomd met water afkomstig uit Prachin Buri.

(Bron: Bangkok Post, 7 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Overstromingen: Provincie Sa Kaeo zo goed als onbereikbaar”

 1. rebell zegt op

  De provincie Sa Kaeo praktisch onbereikbaar ?. Helemaal geen leuk grapje. Ik ben gisteren morgen van Charoengsao naar muang Sa Kaeo gereden. Klopt, de Nr. 33 staat gedeelterlijk onder. Voor personen autos echt een probleem. Geen enkel probleem voor een bv. High Lander, VIP Bussen en trucks. De politie houd je echter tegen, omdat de Thais niet kunnen en willen begrijpen dat personen autos niet, maar bv. Pick-Ups daar wel zouden kunnen rijden. Dus dan maar liever niemand door laten-safety first.

  Rij je echter via Tung Kabin (hoger gelegen) heb je geen enkel probleem als alleen de omweg van ca 20Km. De lager gelegen delen van de provincie staan wel onder-begrijpelijk.
  Ook op de weg van Sa Kaeo naar Wan Nam Yeng via de 317 is niets aan de hand. Door rijden maar.
  De provincie Sa Kaeo heeft 9 districten en geen enkel heet Muang. Khao Hin Son ligt ca. 125Km van Aranyaphratet verwijderd aan de Nr. 304 in de provincie Charoengsao en dus helemaal niet in Sa kaeo provincie. Daar klopt het verhaal ook niet. rebell

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ rebell De negen districten van Sa Keao zijn: Mueang Sa Kaeo, Khlong Hat, Ta Phraya, Wang Nam Yen, Watthana Nakhon, Aranyaprathet, Khao Chakan, Khok Sung en Wang Sombun. Ondergelopen zijn Wang Sombun, Wang Nam Yen, Khao Chakan en Muang. Over Khao Hin Son schrijft de krant: A section of the Aranyaprathet-Khao Hin Son Road was also under 1 m of water at Ban Sa Khwan in Muang district. Beste Rebell, ik zie geen fouten.

 2. ReneH zegt op

  Hoewel dit nuttige informatie is die hier zeker thuishort, wil ik er voor de goede orde nog eens op wijzen dat overstromigen in Thailand (en ook in Bangkok) al tientallen jaren een jaarlijks ritueel zijn. 2011 was daarin een uitschieter.
  Ik kom al sinds 1989 in Thailand en heb vrijwel iedere keer als ik er in oktober was overstromingen meegemaakt. Een keer hing mijn vertrek zelfs aan een zijden draadje. De derde taxichauffeur die we belden was pas bereid om naar het adres (familie) waar we waren te komen om ons naar het vliegveld te brengen.
  Er wordt na 2011 soms gedaan of die overstromingen een nieuw verschijnsel zijn. Dat is dus niet zo.
  De door de Thaise autoriteiten gezochte oplossig waarbij de laagste inschrijver uitverkoren is (een Zuid-Koreaan, als ik het goed onthouden heb) biedt helaas ook geen garantie voor een goede, permanente, oplossing.

  • rebell zegt op

   Dat is volledig korrekt ReneH. Zeker weten dat het voor de betroffen mensen helemaal niet leuk is. Maar dat kennen de Thai sinds ze geboren zijn. Ze weten er mee om te gaan. Alleen wij expats denken dat het een probleem is. Ik denk dat de Thais best hun eigen boontjes kunnen doppen. De ellende word nog aan gewakkerd door meervoudige meldingen in de Bangkok Post over een en hetzelfde thema en lokatie. Schijbaar houden ze daar ook van sensatie. De eindeloze TV spots die je 5x dezelfde straat onder water laten zien doen ook nog eens hun deut in het zakje. Heel zuid oost Azien staat onder. En praten over 10Km highway die onder staat ?. Kijk maar eens op Vietnam en Kambodscha TV wat daar aan de hand is. Te gek voor woorden. rebell


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website