Het afgelopen weekend viel er zoveel regen in verschillende zuidelijke provincie’s dat er overstromingen ontstonden. Onder andere Surat Thani en Nakhon Si Thammarat zijn getroffen. In sommige districten viel er in een nacht 203 millimeter regen.

Het Meteorological Department verwacht vandaag en morgen meer regen in de acht zuidelijke provincies.

In de provincie Nakhon Si Thammarat stroomde water uit de bossen de stad in waar het een hoogte van 30 tot 50 cm bereikte. Men maakt zich zorgen over de gevolgen voor de zakenwijk. Verschillen delen van het district Muang liepen onder water door water uit de bergen dat daarna via de vijf grote kanalen van het district naar de Golf van Thailand stroomde. De bewoners van het district Lan Saka zijn gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen omdat het water in het hoofdkanaal snel stijgt.

De provincie wordt elk jaar getroffen door overstromingen. Bewoners vragen maar weer eens om betere maatregelen op het gebied van waterbeheer.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website