In Sukothai blokkeerden boze boeren gisteren de toegang tot de provinciale luchthaven. Ze eisen dat de luchthaven de aarden wal rond de luchthaven doorsteekt. Hun rijstvelden staan onder water en de rijstoogst dreigt verloren te gaan als het water niet snel zakt. De dijk belemmert nu de afvoer van het water.

Puntsgewijs het belangrijkste overstromingsnieuws:

  • De Pasak Jolasid dam in Lop Buri moet meer water lozen om ruimte te maken voor inkomend water. In Saraburi zal het water daardoor met 30 cm stijgen en in drie districten van Ayutthaya met 30 tot 50 cm. Woonkernen langs de rivieren, met name de Pa Sak, krijgen te maken met hogere waterniveaus.
  • Het water uit de Pasak Jolasid stroomt naar de Rama IV dam in Ayutthaya, die als gevolg daarvan ook meer water zal moeten gaan lozen. Lager gelegen gebieden in het district Thau Rua zullen hierdoor onder water lopen. Het districtshoofd spreekt over de ‘worst flooding’.
  • Meer dan 100.000 bewoners van acht districten in Ayutthaya zijn getroffen door overstromingen. Het water stijgt er elke dag met 5 tot 10 cm, en dat is raar want het Royal Irrigation Department zegt dat de wateruitstroom uit de Chao Praya constant is. De bewoners vragen zich af of het RID wel de waarheid spreekt.
  • In het district Sam Khok (Pathum Thani) blijft het water stijgen nadat de Chao Praya buiten haar oevers is getreden. Ook hier wordt gesproken over ‘worse flooding’.

(Bron: Bangkok Post, 3 oktober 2013)

Foto: Auto’s ploegen door het water op de Suwannasorn weg in Prachin Buri, de zwaarst getroffen provincie van Thailand. Op het bord worden de automobilisten gewaarschuwd voor het vloedgevaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website