Het overleg tussen de Kiesraad en een regeringsdelegatie is vanochtend voortijdig afgebroken, toen de protestbeweging (PDRC) het terrein van de Royal Thai Air Force in Don Muang belegerde.

In het Karntanarat auditorium (foto) op het terrein van de RAF overlegden Kiesraad (foto homepagina) en regering over het Koninklijk Besluit dat nodig is om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Ook zou gesproken worden over de bevoegdheid van de Kiesraad om in geval van verstoringen de verkiezingen uit te stellen.

De zwaar bewaakte RAF-basis kreeg omstreeks half elf, een half uur nadat de vergadering was begonnen, bezoek van PDRC-leiders en supporters, die vanaf hun kamp op de Ratchadamnoen Avenue waren gekomen. Ze eisten het ontslag van waarnemend premier Niwatthamrong Bunsongpaisan. Niwatthamrong plus de kabinetsleden die hem vergezelden, besloten daarop hun biezen te pakken.

De demonstranten zouden daarna naar het kantoor van de Kiesraad in Laksi gaan om nationale hervormingen te eisen alvorens nieuwe verkiezingen worden gehouden.

(Bron: Website Bangkok Post, 15 mei 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Overleg regering-Kiesraad verstoord door protestbeweging”

 1. Rene Martin zegt op

  Zwaar bewaakte basis waar de PDRC zomaar op kan komen en waar zij het auditorium kunnen ‘bezoeken’dat riekt naar betrokkenheid van het leger. Helaas……

 2. janbeute zegt op

  Of beter gezegt helemaal niet ZWAAR bewaakt .
  Of de bewakers lagen allen te slapen op dat tijd stip , kan ook .
  Dus wederom een big joke .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website